reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Jak to jest z tą metforminą? Mój Endo w poniedziałek mi powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to mam stopniowo odstawiać.
Moja ginekolog powiedziała że do 12tc będę zazywac, tak mi w poprzedniej ciazy powiedziała. Bo w sumie byłam u niej na wizycie chyba 3 dni po owulacji i jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a wtedy mid opiera przepisała.

reklama
Jak to jest z tą metforminą? Mój Endo w poniedziałek mi powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to mam stopniowo odstawiać.
Ja razie mam brac tyle ile biore, czyli 2000mg dziennie. O odstawieniu jeszcze nic nie mówiła, za to mam się zgłosić do diabetologa, bo prawdopodobnie będzie cukrzyca ciążowa 😥 A w dniu 1 testu robiłam: glukozę, insulinę i glukozę z obciążeniem po 2 godz. I wyszlo prawie wszystko na czerwono 😔

Mi ginekolog powiedziała, że absolutnie nie odstawiać po pozytywnym teście, ale nie wiem czy całą ciążę będę brała czy tylko początek 😏

Rozumiem. Ja mam stan przedcukrzycowy więc pewnie dlatego kazał mi z niej zejść.
Ja mam stan też przed i biorę glucophage 1000 xr... Ciężko z dieta chociaż trochę łatwiej teraz. Mam właśnie ochoty teraz np dzisiaj na łososia i makrele wędzona... chociaż nie wiem jak makrela wędzona w ciazy czy można.
Kalafiora nie było;(

Mam wynik bety
Środa 493.3
Dzisiaj 1655 🥰

Załączniki

• Screenshot_20250201_140028_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250201_140028_Samsung Internet.jpg
    127,4 KB · Wyświetleń: 17
Ja mam stan też przed i biorę glucophage 1000 xr... Ciężko z dieta chociaż trochę łatwiej teraz. Mam właśnie ochoty teraz np dzisiaj na łososia i makrele wędzona... chociaż nie wiem jak makrela wędzona w ciazy czy można.
Kalafiora nie było;(
A wędzony łosoś na gorąco? Też nie? Ja trochę się gubię co można jeść a czego nie. Np. taka burrata, jedne źródła pozwalają, inne zakazują.

reklama
Do góry