reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

No tak, ale coś wysoka jak na brak zarodka, pęcherzyk widział, Ale nie mówił wartości żadnej, jedynie ze, jest ciąża, prawidłowo w macicy, zrobić betę widzimy się początkiem marca , jedynie powiedział o torbielu (ponad 4cm) i z jego wyliczeń 5/6 tydzień, zobaczymy, mam nadzieję, że jest ok, to moja druga ciąża po 6 latach, przy Oskim nie robiłam bety, bo już słychać było serducho 😁
Dołączam betę z dziś i test z 03.02
Skoro test robiłaś 03.02 a usg było prawie 2 tygodnie później to chyba niemożliwe żeby to był 5 tydzień. I wydaje mi się że po takim czasie już powinno być widać coś więcej niż sam pęcherzyk, tym bardziej że na teście miałaś już mocne dwie krechy więc to nie mógł być sam początek rośnięcia bety. Ja na Twoim miejscu zdecydowanie nie czekałabym do początku marca tylko ogarnęła jakąś inną wizytę w miarę jak najszybciej.

reklama
Skoro test robiłaś 03.02 a usg było prawie 2 tygodnie później to chyba niemożliwe żeby to był 5 tydzień. I wydaje mi się że po takim czasie już powinno być widać coś więcej niż sam pęcherzyk, tym bardziej że na teście miałaś już mocne dwie krechy więc to nie mógł być sam początek rośnięcia bety. Ja na Twoim miejscu zdecydowanie nie czekałabym do początku marca tylko ogarnęła jakąś inną wizytę w miarę jak najszybciej.

ja bym osobiście cyferek nie równała z tym, że musi być już zarodek, zwłaszcza jeśli lekarz mówił że może to być 5 tc. :)

Beta dzisiejsza, a wizyta była kiedy?
Gdzieś wyżej pisałam, 03.02 test, 16.02 wizyta -brak zarodka, 19.02 beta 129710,00miu/ml, Jutro pojadę do ginekologa, bo coś mi nie gra 🙈

Gdzieś wyżej pisałam, 03.02 test, 16.02 wizyta -brak zarodka, 19.02 beta 129710,00miu/ml, Jutro pojadę do ginekologa, bo coś mi nie gra 🙈
od 16 do 19 to są tylko i AŻ trzy dni. Beta 16 wiadomo była mniejsza niż dziś, więc wtedy tak czy siak mogło nie być zarodka jeszcze.
Ja myślę że wszystko przyjdzie i na razie bez stresu :)

Daj znać po wizycie! :) 😍
Ja właśnie złapałam termin na jutro po pracy w luxmed więc liczę, że jutro zabije serduszko.

A odbiegając z ciężkimi tematami, sprawdzaliście wg kalendarza chińskiego czy wam wychodzi chłopiec czy dziewczynka? Jak w poprzedniej ciazy byłam pewna że dziewczynka i też tak wychodziło, miałam tylko imię dla dziewczynki bo byłam przekonana że dziewczynka. Tak teraz nie mam pewności może przez to że jeszcze nie byłam na badaniu... z kalendarza wychodzi chłopczyk, córka strasznie chce siostrzyczkę.

A odbiegając z ciężkimi tematami, sprawdzaliście wg kalendarza chińskiego czy wam wychodzi chłopiec czy dziewczynka? Jak w poprzedniej ciazy byłam pewna że dziewczynka i też tak wychodziło, miałam tylko imię dla dziewczynki bo byłam przekonana że dziewczynka. Tak teraz nie mam pewności może przez to że jeszcze nie byłam na badaniu... z kalendarza wychodzi chłopczyk, córka strasznie chce siostrzyczkę.
w obu ciążach nie sprawdziło się 😃

w poprzedniej ciąży się nie sprawdziło a teraz nie sprawdzałam 😉

reklama
Do góry