reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Dziewczyny, nie odzywam się, bo mam straszne zapalenie zatok, ledwo żyję. Boli mnie głowa, zęby, oczy, nos, uszy. Nie jestem w stanie w ogóle funkcjonować. Nie biorę paracetamolu dopóki nie będę mieć gorączki.

Odrzuciło mnie od wszystkiego oprócz owoców i mam ciągle ochotę na zapiekanki z pieczarkami. Nie jestem w stanie nic innego zjeść, a owocami nie uzupełnię dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Myślicie, że to zaszkodzi dziecku? Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie, nie mam poza tym już żadnych objawów ciąży, co mnie przeraża, miałam iść jutro prywatnie na usg, ale no nie dam rady. Nie wiem, jak mam wytrzymać psychicznie😢

Boję się, że jak coś się stanie to przeze mnie i to, że prawie nic nie jem. Chciałam zjeść pączka, ale zrobiło mi się niedobrze po kilku kęsach i odłożyłam. To samo makaron z kurczakiem i warzywami - no nie przełknę nic.

Pocieszam się, że w ciąży z synem nic nie jadłam do 12 tygodnia oprócz 1 kartonu soku dziennie i mandarynek i jest zdrowy☹️
na zapalenie zatok (dzień przed porodem) w ciąży uratowały mnie inhalacje z soli 3% i irigasin. Może spróbuj?

Myślę, że nie zaszkodzi. Wiele kobiet wymiotuję cokolwiek zje i dzieci rodzą się zdrowe, ważne jednak byś próbowała jeść by czerpać skądś energię.

reklama
Przyszły mi wyniki bety: 129710,00 , powiedzcie mi , że jest ok, skoro lekarz nie widział jeszcze zarodka , mówił, że To ok 5/6 tydzień, kolejna beta w środę i piątek,a lekarz 8 marca 🙈🙈
ja bym przy takich wartościach bety już nie powtarzała, bo na tym etapie ona już rośnie wolniej i miarodajne jest już usg tylko.

Wiecie co, ja nie wiem jak to możliwe.... zrobiłam już kilkanaście testów i za chwilę uwierzę w jakiś nowotwór😩
Ale czy wtedy beta w krwi byłaby ujemna?
Mąż sugeruje powtórzyć krew...
powtórz dla świętego spokoju betę albo jutro albo najlepiej za dwa dni.

Jeżeli testy ostatnio były dodatnie, a teraz beta 3.3 to zakładam że to beta spadkowa. Ale to tylko moje założenie i dla spokoju bym betę powtórzyła.

4.01- 11.04, wychodzi że To 47dc gdzieś
ja ostatnią miesiączkę miałam 3.01, na usg w sobotę 19.01 był mikroskopijny zarodek, ale bez serduszka. U mnie przy nieregularnych cyklach była to końcówka 5 tc.
Sama też idę w czwartek bo zwariuję..
jeżeli było ciałko, to zakładam że zarodek pojawi się zaraz. Idź w ten czwartek tak jak pisałaś (chyba) i może już akurat będzie :) czasami jeden dzień robi różnicę.

powtórz dla świętego spokoju betę albo jutro albo najlepiej za dwa dni.

Jeżeli testy ostatnio były dodatnie, a teraz beta 3.3 to zakładam że to beta spadkowa. Ale to tylko moje założenie i dla spokoju bym betę powtórzyła.
Wtedy dzisiaj po południu test z moczu pokazałby mocniejszą kreskę?🤔 zmierzę rano temperaturę, zrobię test z moczu i jakby coś to polecę jeszcze na betę do innego laboratorium. 😉

ja bym przy takich wartościach bety już nie powtarzała, bo na tym etapie ona już rośnie wolniej i miarodajne jest już usg tylko.
No tak, ale coś wysoka jak na brak zarodka, pęcherzyk widział, Ale nie mówił wartości żadnej, jedynie ze, jest ciąża, prawidłowo w macicy, zrobić betę widzimy się początkiem marca , jedynie powiedział o torbielu (ponad 4cm) i z jego wyliczeń 5/6 tydzień, zobaczymy, mam nadzieję, że jest ok, to moja druga ciąża po 6 latach, przy Oskim nie robiłam bety, bo już słychać było serducho 😁
Dołączam betę z dziś i test z 03.02

Załączniki

• Screenshot_2024-02-19-20-49-02-806_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-19-20-49-02-806_com.android.chrome.jpg
    201,2 KB · Wyświetleń: 101
  • Screenshot_2024-02-03-19-06-03-280_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2024-02-03-19-06-03-280_com.facebook.katana.jpg
    238,6 KB · Wyświetleń: 92
Ostatnia edycja:
Wtedy dzisiaj po południu test z moczu pokazałby mocniejszą kreskę?🤔 zmierzę rano temperaturę, zrobię test z moczu i jakby coś to polecę jeszcze na betę do innego laboratorium. 😉
przechodziłam biochem od bety 7.19 i kreska każdego dnia była taka sama, a beta rosła, ale słabo. Tydzień po, wystąpiło krwawienie, trwające 10 dni.
Także według mnie kreska może być jeśli hormon ciążowy jeszcze się utrzymuje, ale fakt że 3.3 i widoczne na teście to abstrakacja dla mnie. Facelle nie ufam.

P.s. betę lepiej powtarzać w tym samym labo.

przechodziłam biochem od bety 7.19 i kreska każdego dnia była taka sama, a beta rosła, ale słabo. Tydzień po, wystąpiło krwawienie, trwające 10 dni.
Także według mnie kreska może być jeśli hormon ciążowy jeszcze się utrzymuje, ale fakt że 3.3 i widoczne na teście to abstrakacja dla mnie. Facelle nie ufam.

P.s. betę lepiej powtarzać w tym samym labo.
Robiłaś wtedy na różnych testach?

No tak, ale coś wysoka jak na brak zarodka, pęcherzyk widział, Ale nie mówił wartości żadnej, jedynie ze, jest ciąża, prawidłowo w macicy, zrobić betę widzimy się początkiem marca , jedynie powiedział o torbielu (ponad 4cm) i z jego wyliczeń 5/6 tydzień, zobaczymy, mam nadzieję, że jest ok, to moja druga ciąża po 6 latach, przy Oskim nie robiłam bety, bo już słychać było serducho 😁
Dołączam betę z dziś i test z 03.02
ja bym osobiście cyferek nie równała z tym, że musi być już zarodek, zwłaszcza jeśli lekarz mówił że może to być 5 tc. :)

Beta dzisiejsza, a wizyta była kiedy?

reklama
Do góry