reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Hahha fakt, tez wstaje w nocy na sikanie🫣 Zawsze miedzy 1.30 a 2.00.

Kiedy wyszedl Ci pozytywny test i czy wiesz ile dpo bylas?
8/9 dpo przy becie 20, bo od razu po teście poszłam sprawdzić. Robiłam w czwartek, przyrost w sobotę, dalej nie mam wyniku przyrostu, ale testy ciemnieją, więc czekam cierpliwie do jutra na wynik z soboty i zrobię jutro rano kolejną betę, bo i tak będę w laboratorium.
A jak u ciebie?🙂
Pierwszy z czwartku, ostatni z dzisiaj.

Załączniki

• IMG_2459.jpeg
    IMG_2459.jpeg
    92,8 KB · Wyświetleń: 317
Rozumiem 🙃
W zeszłym roku miałam pierwsze USG w 13 tygodniu i okazalo sie, ze pecherzyk byl pusty. Dlatego tym razem chce miec USG duzo wczesniej.
przepraszam że się wtrące. Proponuję umów się na Skärholmen do Kasiny w rejestracji jest polka powiedz że na potwierdzenie ciąży. Dostaniesz USG zdjęcie. Bo położna może ciebie olać.

Ja zrobiłam pierwszy we wtorek (te maja czulosc 20 lub 25) i zlapalam takiego ducha, ze mysle, ze wiekszosc kobiet by go od razu prosto do kosza poslala 😅

Ostatnie testy robilam w czwartek. Ten w gory o czulosci 10 i nizej 25.
Wiecej nie robilam. Bety tez nie robilam. Tutaj sie nie robi generalnie. Polozne nawet o tym nie slyszaly.
IMG_3683.jpeg
IMG_3698.jpeg

Ostatnia edycja:
przepraszam że się wtrące. Proponuję umów się na Skärholmen do Kasiny w rejestracji jest polka powiedz że na potwierdzenie ciąży. Dostaniesz USG zdjęcie. Bo położna może ciebie olać.
Umowilam sie juz na Södermalmie bo mam blisko i wszystkie moje kolezanki polecaja. Oni robia wszystkie badania i USG w SÖS. Poza tym mowie po szwedzku, mieszkam tu od dawna, dawna i zwykle i tak chodze do szwedzkich lekarzy.
Wiem tez juz, ze jesli poprosze to nie ma problemu z USG przed 12 tygodniem 😊
Ale i tak dziekuje serdecznie 😘😘

@hemoglobina Czy to Twoja pierwsza ciaza?
Masz albo mialas wczesniej mdlosci?
Ja nie mam i nigdy wczesniej nie mialam. To jeszcze bardzo wczesnie, ale u niektorych sie chyba zdarzaja… 🤔

@hemoglobina Czy to Twoja pierwsza ciaza?
Masz albo mialas wczesniej mdlosci?
Ja nie mam i nigdy wczesniej nie mialam. To jeszcze bardzo wczesnie, ale u niektorych sie chyba zdarzaja… 🤔
Nie, to nie jest moja pierwsza ciąża. W poprzedniej, mdłości z wymiotami pojawiły się w 6+2 i trwały do 12+0. Nic, oprócz mandarynek i soku grejpfrutowego wtedy nie jadłam przez ten czas, bo po wszystkim wymiotowałam, a zachcianki miałam straszne. Ale najgorsze były zapachy mięsa, które od razu doprowadzały mnie do wymiotów i mdłości do 30tc. Mam ogromną nadzieję, że tym razem węch mi się nie wyczuli do tego stopnia.

Umowilam sie juz na Södermalmie bo mam blisko i wszystkie moje kolezanki polecaja. Oni robia wszystkie badania i USG w SÖS. Poza tym mowie po szwedzku, mieszkam tu od dawna, dawna i zwykle i tak chodze do szwedzkich lekarzy.
Wiem tez juz, ze jesli poprosze to nie ma problemu z USG przed 12 tygodniem 😊
Ale i tak dziekuje serdecznie 😘😘
jasne,pamiętam bardzo dobrze. Myślałam że może nie chcą ci zrobić, bo on akurat nie ma problemu z tym. Ja też nie chodzę do niego i mam szwedzka położna ( super trafiłam akurat z nią) jutro prenatalne mam. Życzę powodzenia! Ja nie mam szwedzkich koleżanek to trochę muszę po omacku wszystkiego szukać. Będę się odzywać do ciebie jeśli chodzi o polecenia szpitali od znajomych bo nie długo czeka mnie wybór. Powodzenia dziewczyny, samych dobrych wieści ❤️

jasne,pamiętam bardzo dobrze. Myślałam że może nie chcą ci zrobić, bo on akurat nie ma problemu z tym. Ja też nie chodzę do niego i mam szwedzka położna ( super trafiłam akurat z nią) jutro prenatalne mam. Życzę powodzenia! Ja nie mam szwedzkich koleżanek to trochę muszę po omacku wszystkiego szukać. Będę się odzywać do ciebie jeśli chodzi o polecenia szpitali od znajomych bo nie długo czeka mnie wybór. Powodzenia dziewczyny, samych dobrych wieści ❤️
Bede trzymac kciuki za badania!
I od razu polecam SÖS. Wszystkie moje kolezanki tam rodziły, wszystkie polecaja.
Ja sama byłam i nie moge sie nachwalic.
Jak cos to pisz na priv 🤞♥️

reklama
Do góry