reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć!:) nieśmiało się z Wami witam.
14.02 zrobiłam test i wyszły dwie kreski powtarzałam i to samo. 15.02 była beta - 111 16.02 wizyta i niestety ginekolog nic nie widzial jeszcze :( 17.02 powtarzalam bete - 277. To moja pierwsza ciaża i chyba owulacja sie przesuneła dosyc sporo bo ostatni okres mialam 5.01 co wychodzi ze teraz byłby 6 tc a z usg i bety wynika ze jest o wiele wczesniej. Troche sie martwie czy wszystko jest ok😩. Nastepna wizyta 24.02 i bede robic bete jutro i w piatek. Podsyłam moje testy.

Załączniki

• F9349F4F-0345-46DD-AC1E-59074A584B89.jpeg
    F9349F4F-0345-46DD-AC1E-59074A584B89.jpeg
    521,4 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_1403.jpeg
    IMG_1403.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 78
reklama
Ja też cały weekend się słabo czułam. Mdłości, zawroty głowy, senność, w sobotę pół dnia przeleżałam i spałam dosłownie tak bolała mnie głowa. Kawy już nie pije, mam wstręt, z rana najbardziej. Dziś też mnie mdlilo jak tylko się przebudziłam.

14.02 zrobiłam test i wyszły dwie kreski powtarzałam i to samo. 15.02 była beta - 111 16.02 wizyta i niestety ginekolog nic nie widzial jeszcze :( 17.02 powtarzalam bete - 277. To moja pierwsza ciaża i chyba owulacja sie przesuneła dosyc sporo bo ostatni okres mialam 5.01 co wychodzi ze teraz byłby 6 tc a z usg i bety wynika ze jest o wiele wczesniej. Troche sie martwie czy wszystko jest ok😩. Nastepna wizyta 24.02 i bede robic bete jutro i w piatek. Podsyłam moje testy.
Witaj. Ja też miałam ost. @ 5.01, na wizycie byłam 13.02 ale nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk. Z tym że u mnie owulacja chyba byka 19.01 bo czułam wtedy bóle, jak co miesiąc.

Witaj. Ja też miałam ost. @ 5.01, na wizycie byłam 13.02 ale nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk. Z tym że u mnie owulacja chyba byka 19.01 bo czułam wtedy bóle, jak co miesiąc.
Ginekolog zauważył u mnie jedynie ciałko zółte, endometrium 17mm i powiedział, że no to wyglada na poczatek ciazy ale nic wiecej nie widać.

a pokazywałaś lekarzowi wynik bety ? Mi nigdy przy tak niskim wyniku nie robiła USG, bo przy becie poniżej 1000 nic na USG nie widać. Gratuluję tak w ogóle 🙂 owulacja jak najbardziej mogła się przesunąć. Przyrost bety jest prawidłowy. Ja narazie bym się nie przejmowała 🙂

a pokazywałaś lekarzowi wynik bety ? Mi nigdy przy tak niskim wyniku nie robiła USG, bo przy becie poniżej 1000 nic na USG nie widać. Gratuluję tak w ogóle 🙂 owulacja jak najbardziej mogła się przesunąć. Przyrost bety jest prawidłowy. Ja narazie bym się nie przejmowała 🙂
Tak pokazywałam i kazał powtorzyc 17.02 i tak zrobilam

Tak pokazywałam i kazał powtorzyc 17.02 i tak zrobilam
to dziwne, że robił USG przy tak niskiej becie. A normalnie miałaś regularne cykle i ten się jakoś wydłużył ? Czy standardowo były nieregularne. Co do tygodni. Z tego co kojarzę to jak się ma nieregularne cykle i termin z OM mocno się rozjeżdża z tym z USG to bierze się pod uwagę termin z USG ciąży wykonany w okolicach 6 tygodnia. Czyli z tego co liczę tak właśnie Cię lekarz zaprosił na wizytę 🙂

reklama
to dziwne, że robił USG przy tak niskiej becie. A normalnie miałaś regularne cykle i ten się jakoś wydłużył ? Czy standardowo były nieregularne. Co do tygodni. Z tego co kojarzę to jak się ma nieregularne cykle i termin z OM mocno się rozjeżdża z tym z USG to bierze się pod uwagę termin z USG ciąży wykonany w okolicach 6 tygodnia. Czyli z tego co liczę tak właśnie Cię lekarz zaprosił na wizytę 🙂
Wyjatkowo miałam stresujacy miesiac wiec nawet myslalam że okres przeciagnal sie z tego powodu. Testy robiłam w okolicach 5.02 i nic nie bylo wiec odpuscilam az do 14.02 bo testy owulacyjne codziennie wykazywały coraz ciemniejsza kreske i postanowilam zrobic test ciazowy. Ogolnie cykle mam takie po 31 dni. Mysle ze faktycznie owulacja sie opoznila i dlatego tak to wyglada :). Mam lekkje bóle takie jak na okres ale to nie często i to wszystko. Dzieki Wam za pocieszenie bo już zaczynam wariować a ciezko sie czeka :(

Do góry