reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć!:) nieśmiało się z Wami witam.
14.02 zrobiłam test i wyszły dwie kreski powtarzałam i to samo. 15.02 była beta - 111 16.02 wizyta i niestety ginekolog nic nie widzial jeszcze :( 17.02 powtarzalam bete - 277. To moja pierwsza ciaża i chyba owulacja sie przesuneła dosyc sporo bo ostatni okres mialam 5.01 co wychodzi ze teraz byłby 6 tc a z usg i bety wynika ze jest o wiele wczesniej. Troche sie martwie czy wszystko jest ok😩. Nastepna wizyta 24.02 i bede robic bete jutro i w piatek. Podsyłam moje testy.

Załączniki

• F9349F4F-0345-46DD-AC1E-59074A584B89.jpeg
    F9349F4F-0345-46DD-AC1E-59074A584B89.jpeg
    521,4 KB · Wyświetleń: 73
  • IMG_1403.jpeg
    IMG_1403.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 74
reklama
Ja też cały weekend się słabo czułam. Mdłości, zawroty głowy, senność, w sobotę pół dnia przeleżałam i spałam dosłownie tak bolała mnie głowa. Kawy już nie pije, mam wstręt, z rana najbardziej. Dziś też mnie mdlilo jak tylko się przebudziłam.

14.02 zrobiłam test i wyszły dwie kreski powtarzałam i to samo. 15.02 była beta - 111 16.02 wizyta i niestety ginekolog nic nie widzial jeszcze :( 17.02 powtarzalam bete - 277. To moja pierwsza ciaża i chyba owulacja sie przesuneła dosyc sporo bo ostatni okres mialam 5.01 co wychodzi ze teraz byłby 6 tc a z usg i bety wynika ze jest o wiele wczesniej. Troche sie martwie czy wszystko jest ok😩. Nastepna wizyta 24.02 i bede robic bete jutro i w piatek. Podsyłam moje testy.
Witaj. Ja też miałam ost. @ 5.01, na wizycie byłam 13.02 ale nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk. Z tym że u mnie owulacja chyba byka 19.01 bo czułam wtedy bóle, jak co miesiąc.

Witaj. Ja też miałam ost. @ 5.01, na wizycie byłam 13.02 ale nie było widać zarodka, tylko pęcherzyk. Z tym że u mnie owulacja chyba byka 19.01 bo czułam wtedy bóle, jak co miesiąc.
Ginekolog zauważył u mnie jedynie ciałko zółte, endometrium 17mm i powiedział, że no to wyglada na poczatek ciazy ale nic wiecej nie widać.

a pokazywałaś lekarzowi wynik bety ? Mi nigdy przy tak niskim wyniku nie robiła USG, bo przy becie poniżej 1000 nic na USG nie widać. Gratuluję tak w ogóle 🙂 owulacja jak najbardziej mogła się przesunąć. Przyrost bety jest prawidłowy. Ja narazie bym się nie przejmowała 🙂

a pokazywałaś lekarzowi wynik bety ? Mi nigdy przy tak niskim wyniku nie robiła USG, bo przy becie poniżej 1000 nic na USG nie widać. Gratuluję tak w ogóle 🙂 owulacja jak najbardziej mogła się przesunąć. Przyrost bety jest prawidłowy. Ja narazie bym się nie przejmowała 🙂
Tak pokazywałam i kazał powtorzyc 17.02 i tak zrobilam

Tak pokazywałam i kazał powtorzyc 17.02 i tak zrobilam
to dziwne, że robił USG przy tak niskiej becie. A normalnie miałaś regularne cykle i ten się jakoś wydłużył ? Czy standardowo były nieregularne. Co do tygodni. Z tego co kojarzę to jak się ma nieregularne cykle i termin z OM mocno się rozjeżdża z tym z USG to bierze się pod uwagę termin z USG ciąży wykonany w okolicach 6 tygodnia. Czyli z tego co liczę tak właśnie Cię lekarz zaprosił na wizytę 🙂

reklama
to dziwne, że robił USG przy tak niskiej becie. A normalnie miałaś regularne cykle i ten się jakoś wydłużył ? Czy standardowo były nieregularne. Co do tygodni. Z tego co kojarzę to jak się ma nieregularne cykle i termin z OM mocno się rozjeżdża z tym z USG to bierze się pod uwagę termin z USG ciąży wykonany w okolicach 6 tygodnia. Czyli z tego co liczę tak właśnie Cię lekarz zaprosił na wizytę 🙂
Wyjatkowo miałam stresujacy miesiac wiec nawet myslalam że okres przeciagnal sie z tego powodu. Testy robiłam w okolicach 5.02 i nic nie bylo wiec odpuscilam az do 14.02 bo testy owulacyjne codziennie wykazywały coraz ciemniejsza kreske i postanowilam zrobic test ciazowy. Ogolnie cykle mam takie po 31 dni. Mysle ze faktycznie owulacja sie opoznila i dlatego tak to wyglada :). Mam lekkje bóle takie jak na okres ale to nie często i to wszystko. Dzieki Wam za pocieszenie bo już zaczynam wariować a ciezko sie czeka :(

Do góry