reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Dziewczyny cały weekend zdychałam. Dzisiaj normalnie jak ręką odjął. Nawet kawkę z rana walnęłam 😱 i teraz szczęście niesamowite i doza niepokoju. Wiem, że to normalne, ale ten cichy głosik z tyłu głowy 😱

To jak to jest w końcu ta kawą, można czy nie można? 😩😩😩

Niby w necie pisza, że coś tam można, w pierwszej piłam słabą raz dziennie, niektóre znajome piły, a niektóre w ogóle oburzone, że nie można w ogóle.
Trochę już zgłupiałam, a nie powiem, nie śpię po nocach i taka wypita z czystym sumieniem kawa trochę by przywróciła do życia...

reklama
Wrzucam fotek moich 3 testów, ten na górze zrobiony we wtorek z porannego siku.
Edit: we wtorek rano byłam na becie i wyszła 786

Załączniki

• Screenshot_20240219_115835_Photos.jpg
    Screenshot_20240219_115835_Photos.jpg
    244,9 KB · Wyświetleń: 121
Ostatnia edycja:

Niby w necie pisza, że coś tam można, w pierwszej piłam słabą raz dziennie, niektóre znajome piły, a niektóre w ogóle oburzone, że nie można w ogóle.
Trochę już zgłupiałam, a nie powiem, nie śpię po nocach i taka wypita z czystym sumieniem kawa trochę by przywróciła do życia...
można ! Lekarka na początku poprzedniej ciąży mi powiedziała, że śmiało dwie dziennie mogę pić. Tylko wiadomo, żeby to nie była taka kawa, że aż łyżka staje 😅 z czystym sumieniem możesz pić.
Ja ostatnio po prostu ze dwa tygodnie nie piłam, bo na sam zapach kawy mnie odrzucało. W poprzedniej ciąży było to samo. Na początku trochę odrzucało, a potem piłam do samego końca. Jedyne czego nie można to surowych ryb, mięsa, serów z mleka niepasteryzowanego, no wiadomo alkohol i papierosy, większość leków. A tych mądrych, oburzonych w ogóle nie słuchaj. Ile to ja się nasłuchałam na początki karmienia piersią o diecie matki karmiącej 😅 hahahaha i każdy na odpowiedź, że nie ma diety matki karmiącej był oburzony. Rodziłam na początku grudnia jakie było zdziwienie rodziny jak na wigilii jadłam wszystko a małemu nic nie było 🤦‍♂️

Ja też pije kawe, choc nieduzo, moze mala filizanke dziennie.
W Szwecji pije sie niewyobrazalne ilosci kawy. Moj maz potrafi wypic dwa dzbanki przed poludniem. Gdyby zabronili calkiem picia kawy w ciazy, jestem pewna, ze ten narod by wymarł 😅😅😅

Mój ginekolog nawet zalecał kawę jak się skarżyłam w poprzednich ciążach na niskie ciśnienie 😉

Aa no tak mój błąd🙈🙈🤭 , sama już sobie mieszam haha, ja niestety mam 8 marca wizytę bo ostatnio nie było jeszcze zarodka , dziś zrobiłam betę i mam zrobić w środę jeszcze, nie mogę się doczekać, mdli mnie od kilku dni i jakąś niestrawność mam 🙈🙈
napewno wszystko jest dobrze ❤️ trzymam kciuki za betę !

można ale nie hektolitry. Bodajże dwie filiżanki na dzień :)

ja pije normalnie kawę, czasem wypije dwie słabsze. W pierwszej ciąży też piłam i synuś zdrowy. Lekarz też powiedział że można pić normalnie ale max 2

W Szwecji pije sie niewyobrazalne ilosci kawy. Moj maz potrafi wypic dwa dzbanki przed poludniem. Gdyby zabronili calkiem picia kawy w ciazy, jestem pewna, ze ten narod by wymarł 😅😅😅
mój mąż to też kawoholik i gdyby nagle zniknęła że sklepów to chyba by umarł 🫣

reklama
Oooo ja tez pije kawę, jedna rano najczęściej. W poprzednich ciążach też piłam :) bez kawy z domu bym nie wyszła 😂

Do góry