reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Nie będę do niej dzwonić, póki co wszystko załatwiam na już, najwyżej zapytam lekarza z NFZ z którym będę konsultować wyniki krwi z ich laboratorium

Naprawdę nie mogę narzekac, w piątek zadzwoniłam, w środę miałam wizytę, plus mi karteczkę ziomek dał by mnie dopisać na za tydzień więc mam wrażenie że jak już znają lekarza prowadzącego to samo idzie. Moja mówiła że robi albo ona prenatalne albo taki jeden ziomek, też polecany, więc jej ufam, najwyzej mnie znów wciśnie 😂
Aaa no to jak Twoja lekarka robi to luz, mój lekarz nie robi i ja chodzę do innej kliniki na prenatalne, to muszę się osobno umawiać.

reklama
Aaa no to jak Twoja lekarka robi to luz, mój lekarz nie robi i ja chodzę do innej kliniki na prenatalne, to muszę się osobno umawiać.
Mówiła że w szpitalu i są dwie osoby które robią w tym ona więc zobaczę co mi powie ten na NFZ co dalej 😂 bo wyniki niby ok, więc powinno się na tym skończyć (liczę że nic nie pomylili i nie okaże się że jednak nie ok)

Ja w sumie nie wiem jak to będzie z prenatalnymi u mnie. W 2 pierwszych ciążach robił mi ten sam gin tylko u siebie prywatnie na lepszym sprzęcie. A teraz nie mam pojęcia jak to będzie skoro chodzę do innego 😵‍💫

Też coś właśnie o tym czytałam, że kształt pęcherzyka ciążowego ważne żeby był okrągły jajowaty
Ważne żeby był proporcjonalny do płodu, bo reszta to czasem ściśniesz macicę z stresu i się zrobi podłużny.... pecherz itd...
Jak pęcherzyk I zarodek odpowiada wieku ciąży to super ;)

Powiem wam że jak już tak wspominacie to tych prenatalnych , widzę USG i wgl to już nie mogę doczekać się swojej wizyty a zarazem boje się co usłyszę 😔 ale tłumaczę sobie że przecież czuje się okej ,nic złego się nie dzieje więc napewno moja kropeczka rośnie i jest wszystko dobrze ☺️ masakra jak ta głowa potrafi się nakręcać

Co do prenatalnych to nie mam pojęcia , moja lekarka na NFZ napewno nie będzie ich wykonywać skoro ma taki sprzęt 🫣 także nie wiem czy dostanę skierowanie do jakiegoś konkretnego miejsca gdzie mam iść czy można sobie wybrać nie wiem 🤷 mam wgl nadzieję że je dostanę na tej wizycie w środę , zresztą się jej zapytam

Co do prenatalnych to nie mam pojęcia , moja lekarka na NFZ napewno nie będzie ich wykonywać skoro ma taki sprzęt 🫣 także nie wiem czy dostanę skierowanie do jakiegoś konkretnego miejsca gdzie mam iść czy można sobie wybrać nie wiem 🤷 mam wgl nadzieję że je dostanę na tej wizycie w środę , zresztą się jej zapytam
Jak ja robiłam 4 lata temu, to dostałam skierowanie i mogłam iść gdzie chce, na szczęście, bo mam swojego ginka od prenatalnych, jak widzi płeć to ZAWSZE powie dobrze, jest konkretny i zdecydowany no i ma super sprzęt, ja widzę wszystko przed sobą na większym tv, 3d/4d no super 😊
Warto dobrze poszukać po opiniach, bo naprawdę 15 min prenatalne to nie prenatalne...

reklama
Jak ja robiłam 4 lata temu, to dostałam skierowanie i mogłam iść gdzie chce, na szczęście, bo mam swojego ginka od prenatalnych, jak widzi płeć to ZAWSZE powie dobrze, jest konkretny i zdecydowany no i ma super sprzęt, ja widzę wszystko przed sobą na większym tv, 3d/4d no super 😊
Warto dobrze poszukać po opiniach, bo naprawdę 15 min prenatalne to nie prenatalne...
Moje trwały 15 minut a może nawet krócej, ale po prostu lekarz tak zasuwał, ale byłam zadowolona. Pokazał mi wszystko po kolei, powiedział płeć, obliczył ryzyko chorób itd, wytłumaczył co to oznacza itd.. Ogólnie wspominam dobrze, może poza tym, że kosztowały mnie 600zl 🤣. Teraz chętnie skorzystam na NFZ.

Jak będziecie wybierać to jedynie trzeba patrzeć, żeby lekarz miał certyfikat FMF, ale myślę że nikt bez tego certyfikatu nie będzie się ogłaszał że robi prenatalne. Jest gdzies nawet lista lekarzy z tym certyfikatem, można sobie sprawdzić.

Do góry