reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Wyszedl mi tez wysoki cukier na czczo bo 105 i mam zrobic krzywa. Ktos mial tak? Z czym sie wiaze cukrzyca w ciazu?

reklama
Hej, dołączam się do tematu :) Trochę miałam opory przed udzielaniem się zanim nie poszłam na pierwsze USG w ostatni poniedziałek, które pokazało, że wszystko jest ok i serce bije. Oczywiście to nie koniec zmartwień, ale poczułam się od tego momentu znacznie pewniej. Termin mam na 8.10, ciąża w pierwszym cyklu starań, na razie prawie bez objawów - no po prostu tylko czekam, aż się coś zepsuje :D

Hejka,
Czy są już tutaj mamy z terminem na Październik 2023? Mi pokazuje wstępny termin na koniec września, początek października. Powiem coś o sobie : mam na imię Ania i to jest moja pierwsza ciąża. W piątek po raz pierwszy zobaczyłam magiczne 2 kreseczki. Udało się po 2 latach starań ☺️ aktualnie czekam na pierwsza wizytę u ginekologa.

Mam nadzieje, że trochę się nas tutaj zbierze ☺️
Zapraszam ☺️🥰
Cześć! 😊 w niedziele robiony test, 2 kreski. W poniedziałek beta 273 🥰 Czekam na wizytę u ginekologa, dopiero w poniedziałek. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Przewidywany termin z moich obliczeń to koniec października, początek listopada 😌 Jakie macie dotychczasowe objawy? Ja poza lekkimi bólami w podbrzuszu na razie nic 😅

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mamusiek!

Wiktoria

Cześć dziewczyny. Czy przy ewentualnej ciąży pozamacicznej beta wzrasta prawidłowo? Wizytę mam we wtorek, a od kilku dni pobolewa mnie jeden jajnik i cały czas z jednej strony i się martwię. Tydzień temu byłam w szpitalu z dość mocnym bólem brzucha, tam na USG nie było jeszcze nic widać, zrobili betę i przepisali luteinę i nospę, kazali odpoczywać bo trzy lata temu poroniłam a siedem lat temu ciąża też była z komplikacjami. Od tamtej pory brzuch tylko czasem lekko czuję, ale nie jako ból, tylko ten jajnik od kilku dni nie daje mi spokoju.
Beta z 09.02 wynosiła 270
Beta z 11.02 wynosiła 572
z tego co kiedyś wyczytałam to przy ciazy pozamacicznej często beta czasem przyrasta ale czy prawidłowo to nie pamiętam, tutaj trzeba być czujnym. Ale wywołam @Zazuu która więcej Ci powie na ten temat. Może też @olka11135 się wypowie.

Hejka, jestem w 5 tygodniu i jak na razie tylko lekkie bóle/kłucia w podbrzuszu i lekkie bóle głowy. A u Ciebie jak ?
Ja wg aplikacji koniec 6 tyg, lekkie ciągnięcie w podbrzuszu, wcześniej miałam kłucie w jajnikach, powiększone i tkliwe piersi i w sumie tyle. Dwa razy poczułam bardzo lekkie mdłości. Dziś od jakiś dwóch godzin czuje coś dziwnego w podbrzuszu, ani to ból ani kłucie, jakieś ciągnięcie? Nawet nie umiem nazwać. Czytałam, że to raczej normalny objaw. Któraś z Was może też tak miała? :)

reklama
z tego co kiedyś wyczytałam to przy ciazy pozamacicznej często beta czasem przyrasta ale czy prawidłowo to nie pamiętam, tutaj trzeba być czujnym. Ale wywołam @Zazuu która więcej Ci powie na ten temat. Może też @olka11135 się wypowie.

Tak zdarza się. @olka11135 chyba zresztą tak miała przez chwilę. Ja też miałam jeden przyrost w normie.
Od 11.02 już na pewno powinno być coś widać więc ja bym poszła na usg jak najszybciej.

Powodzenia dziewczyny 😘

Do góry