reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Ja wg aplikacji koniec 6 tyg, lekkie ciągnięcie w podbrzuszu, wcześniej miałam kłucie w jajnikach, powiększone i tkliwe piersi i w sumie tyle. Dwa razy poczułam bardzo lekkie mdłości. Dziś od jakiś dwóch godzin czuje coś dziwnego w podbrzuszu, ani to ból ani kłucie, jakieś ciągnięcie? Nawet nie umiem nazwać. Czytałam, że to raczej normalny objaw. Któraś z Was może też tak miała? :)
Mam dokładnie to samo uczucie, dość często.
Jestem po wizycie serduszko bije 6+6 , 5 pazdziernik
Gratulacje! To teraz oby jak najnudniej :)
Hej, dołączam się do tematu :) Trochę miałam opory przed udzielaniem się zanim nie poszłam na pierwsze USG w ostatni poniedziałek, które pokazało, że wszystko jest ok i serce bije. Oczywiście to nie koniec zmartwień, ale poczułam się od tego momentu znacznie pewniej. Termin mam na 8.10, ciąża w pierwszym cyklu starań, na razie prawie bez objawów - no po prostu tylko czekam, aż się coś zepsuje :D
Nic wcale nie musi się psuć! Dobre nastawienie i optymizm mega pomaga, nie ma co się stresować na zapas. Odpoczywaj i ciesz się tym stanem ❤️
Cześć! 😊 w niedziele robiony test, 2 kreski. W poniedziałek beta 273 🥰 Czekam na wizytę u ginekologa, dopiero w poniedziałek. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Przewidywany termin z moich obliczeń to koniec października, początek listopada 😌 Jakie macie dotychczasowe objawy? Ja poza lekkimi bólami w podbrzuszu na razie nic 😅

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mamusiek!

Wiktoria
Hej :) koniecznie napisz jak poszła poniedziałkowa wizyta. Piszesz, że pierwsza ciąża. Długo się staraliscie?

reklama
Cześć kobitki, melduje się po USG serduszko bije termin zgadza się z usg i om - planowany 2 październik karta ciąży założona :) maluszek ma 1,13cm ;p jestem ciut spokojniejsza ale mimo wszystko dalej nie dowierzam ;P
Super! gratulacje 🥰 ja mam termin 3.10, jak u Ciebie z samopoczuciem?

Super! gratulacje 🥰 ja mam termin 3.10, jak u Ciebie z samopoczuciem?
Narazie całkiem dobrze, mam wrażliwy żołądek, ale nie mam mdłości kuje mnie jajnik ale to podobno przez torbiel ;p ale narazie byłam pewna ze będzie gorzej o wiele a w pracy dalej umiem funkcjonować tak jak wcześniej i oby zostało tak jak najdłużej ;) a Ty jak się trzymasz? Kiedy kolejna wizyta 🥰 ?

Cześć dziewczyny. Czy przy ewentualnej ciąży pozamacicznej beta wzrasta prawidłowo? Wizytę mam we wtorek, a od kilku dni pobolewa mnie jeden jajnik i cały czas z jednej strony i się martwię. Tydzień temu byłam w szpitalu z dość mocnym bólem brzucha, tam na USG nie było jeszcze nic widać, zrobili betę i przepisali luteinę i nospę, kazali odpoczywać bo trzy lata temu poroniłam a siedem lat temu ciąża też była z komplikacjami. Od tamtej pory brzuch tylko czasem lekko czuję, ale nie jako ból, tylko ten jajnik od kilku dni nie daje mi spokoju.
Beta z 09.02 wynosiła 270
Beta z 11.02 wynosiła 572

Nie martw się na zapas to wcale nie musi być nic złego. Ja w cyklu którym zaszłam w ciążę miałam owulację z prawego jajnika i czułam go dobre 3 tygodnie. Tylko on mnie bolał. Potem doszedł ból brzucha taki jak miesiączkowy. Od poniedziałku mam potwierdzona ciążę zagnieżdżona w macicy. Czyli ten ból jajnika nic nie znaczył oprócz owulacji

reklama
Narazie całkiem dobrze, mam wrażliwy żołądek, ale nie mam mdłości kuje mnie jajnik ale to podobno przez torbiel ;p ale narazie byłam pewna ze będzie gorzej o wiele a w pracy dalej umiem funkcjonować tak jak wcześniej i oby zostało tak jak najdłużej ;) a Ty jak się trzymasz? Kiedy kolejna wizyta 🥰 ?
Mi bardzo kiepsko idzie praktycznis cały dzień leżę bo nie mam siły, plus mdłości, czasami wymioty, ból głowy, a jakoś te dni tak mi się ciągną, dopiero teraz widzę, że przed ciążą to czułam się wręcz doskonale 🥺 kolejna wizytę mam 1.03

Do góry