reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, może któraś z Was doświadczona bardziej. Wczoraj test i mocna kreska, dziś ta sama firma i czułość i bledsza. Wczoraj beta 33,8. Dziś 4+0.
Może tak być?

Jutro rano powtarzam betę by sprawdzić przyrost w 48h, wizyta USG 06.03.
Moze wiecej pilas i mocz bardziej rozcienczony.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Czy przy ewentualnej ciąży pozamacicznej beta wzrasta prawidłowo? Wizytę mam we wtorek, a od kilku dni pobolewa mnie jeden jajnik i cały czas z jednej strony i się martwię. Tydzień temu byłam w szpitalu z dość mocnym bólem brzucha, tam na USG nie było jeszcze nic widać, zrobili betę i przepisali luteinę i nospę, kazali odpoczywać bo trzy lata temu poroniłam a siedem lat temu ciąża też była z komplikacjami. Od tamtej pory brzuch tylko czasem lekko czuję, ale nie jako ból, tylko ten jajnik od kilku dni nie daje mi spokoju.
Beta z 09.02 wynosiła 270
Beta z 11.02 wynosiła 572

Cześć dziewczyny. Czy przy ewentualnej ciąży pozamacicznej beta wzrasta prawidłowo? Wizytę mam we wtorek, a od kilku dni pobolewa mnie jeden jajnik i cały czas z jednej strony i się martwię. Tydzień temu byłam w szpitalu z dość mocnym bólem brzucha, tam na USG nie było jeszcze nic widać, zrobili betę i przepisali luteinę i nospę, kazali odpoczywać bo trzy lata temu poroniłam a siedem lat temu ciąża też była z komplikacjami. Od tamtej pory brzuch tylko czasem lekko czuję, ale nie jako ból, tylko ten jajnik od kilku dni nie daje mi spokoju.
z tego co ja wiem to nie przyrasta prawidłowo, a jajnik może boleć. Mnie na początku też bolały jajniki, brzuch nawet teraz, chociaż już nie z taką intensywnością. Przy becie 570 jeszcze nic nie widać, najlepiej koło 1000

z tego co ja wiem to nie przyrasta prawidłowo, a jajnik może boleć. Mnie na początku też bolały jajniki, brzuch nawet teraz, chociaż już nie z taką intensywnością. Przy becie 570 jeszcze nic nie widać, najlepiej koło 1000
mnie np. Tez pobolewal jajnik, ale się okazało, ze jest jakaś torbiel czy coś takiego. W każdym razie nic strasznego

reklama
Beta nie wzrasta prawidłowo przy cp. Zbadaj też progesteron. A co do jajnika, to spokojnie ;) w obu ciążach pobolewał mnie jajnik z jednej strony, brzuch też ma prawo troszkę boleć - u mnie są dni, że czuje cały pas miednicowy, choć ciężko nazwać to bólem, bardziej dyskomfortem. Macica się rozciąga, stąd to uczucie.

Do góry