reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
To są te tabletki tak ? 🙂

Załączniki

• IMG_3233.jpeg
    IMG_3233.jpeg
    49,3 KB · Wyświetleń: 35
Hmmm... Powiem Ci tak ja mam w konsultacji z genetykiem zapis że od uwidocznienia serduszka mam brać zastrzyki i acard. Natomiast ginekolog u której prowadziłam pierwszą ciążę kazała od razu od wyniku bety 13. I mimo że miałam wesele kazała jak najszybciej wsiąść zastrzyk. Teraz zaczęłam je brać jakieś 6 dni później. Na dodatek jestem zmuszona zmienić lekarza więc też nie wiem jak do tego podejdzie. A robiłaś badania na zespół antyfosfolipidowy? Nie jestem już w temacie ale nasunęło mi się to pytanie od razu przy tych mutacjach. Wtedy jeszcze encorton się bierze (nie wiem czy nie pomyliłam nazwy). PS. w poprzedniej ciąży mocno krwawiłam i wtedy miałam luteinę i duphaston. Ale pamiętam że wszyscy lekarze mówili że przez acard krwawię a przez progesteron może mi się zakrzepica zrobić. I weź bądź mądry.
nie robiłam zespołu antyfospofolipo… 🙈 a w ciąży można już zrobic ?

nie robiłam zespołu antyfospofolipo… 🙈 a w ciąży można już zrobic ?
Są różne teorie. Moja ginekolog twierdziła że trzeba odczekać 8 tygodni i dopiero badania. A gdzieś na jakimś forum czytałam że właśnie niby w ciąży się te badania robi. Gliwice... Hmm jedynie kojarzy mi się dr Radosław Zubik. Mega lekarz. Ale nie wiem jak podchodzi do tematu zastrzyków. Jemu bym w ciemno zaufała.

Nie to nie to. Z drugiej strony tuż przed porodem pani Profesor w szpitalu stwierdziła że przy trombofili nie stosuje się już heparyny i to są stare metody. Mimo to cichaczem brałam je sama. Finalnie nie urodziłam tam.
ja mam zamiar brać bo nie chce nawet do myśli sobie dopuścić ze mogłoby coś pójść nie tak😥😥😥 zawsze co lekarz to teoria ale jakos kobiety biorą heparynę i ciąże donoszą

reklama
ja mam zamiar brać bo nie chce nawet do myśli sobie dopuścić ze mogłoby coś pójść nie tak😥😥😥 zawsze co lekarz to teoria ale jakos kobiety biorą heparynę i ciąże donoszą
Ja wychodzę z założenia że bez poroniłam a z zastrzykami urodziłam zdrowego syna. Więc dla mnie wyboru nie ma. Jeśli ten lekarz nie będzie popierał to nie wiem co zrobię.

Do góry