reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Mutacja MTHFR C677T -obecność mutacji na obu allelach genu MTHFR (w układzie homozygotycznym)
Mutacja 675(4G/5G) w genie PAI-1 4G/5G (SERPINE 1) - obecność polimorfizmu delecyjnego -675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli 🙈
Przepisałam z badania bo ja się na tym nie znam wgle lekarz mi tylko zaznaczył ze trombofilia
no tak to trombofilia i zaburzenia metylacji, więc nie powinnaś brać syntetycznego kwasu. A badałas kiedyś homocysteinę? I skąd jesteś, może moje okolice i polecę jakiegoś lekarzw

Mnie jeszcze nie mdli. Bardziej czuje zapachy. Ale boje się wymiotów , które w 1 ciąży męczyły mnie okropnie przez całą ciążę, a w drugiej do ok połowy. I to męczenie okropne to 15-25 razy na dobę. Więc mega mocno. oby tym razem było łagodnie.
Do tego 1 ciąża z cukrzyca i cholestazą. Druga z cukrzyca.
W jakim wieku są twoje dzieci?

Hej dziewczyny ❤️ mam mega doła ..zacznę od tego ze czekam na wyniki od rana ,pierwszy raz tak późno jest i nic nie ma ..plus pojechałam dziś do ginekologa (którego i tak chce zmienić ) to powiedział ze za szybko i mi heparyny nie da chyba ze 100%platna -da refundowana jak zlokalizuje pęcherzyk a póki co żebym poczekała .. strasznie sie stresuje bez tej heparyny ,powiedział ze dopiero w przyszły poniedziałek mam sie zapisać ..nie wiem po co w listopadzie mi mówił ze odrazu mi przepisze ,bez sensu ze z pracy się zwalniałam szybciej ,zamieszanie zrobiłam ,jechałam..😥 plus powiedział ze mogę w sumie łykać duphaston -dwie ,trzy tabletki ( on jest na podczymanie ciąży i niby nie zaszkodzi ,spotkała się któraś z taka opinia ? -mam ogólnie dużo ale po poprzedniej straconej ciąży w 11 tyg i chce zmienić lekarza jak tylko założy mi kartę ciąży (inni maja terminy długie ..)
Hmmm... Powiem Ci tak ja mam w konsultacji z genetykiem zapis że od uwidocznienia serduszka mam brać zastrzyki i acard. Natomiast ginekolog u której prowadziłam pierwszą ciążę kazała od razu od wyniku bety 13. I mimo że miałam wesele kazała jak najszybciej wsiąść zastrzyk. Teraz zaczęłam je brać jakieś 6 dni później. Na dodatek jestem zmuszona zmienić lekarza więc też nie wiem jak do tego podejdzie. A robiłaś badania na zespół antyfosfolipidowy? Nie jestem już w temacie ale nasunęło mi się to pytanie od razu przy tych mutacjach. Wtedy jeszcze encorton się bierze (nie wiem czy nie pomyliłam nazwy). PS. w poprzedniej ciąży mocno krwawiłam i wtedy miałam luteinę i duphaston. Ale pamiętam że wszyscy lekarze mówili że przez acard krwawię a przez progesteron może mi się zakrzepica zrobić. I weź bądź mądry.

reklama
Do góry