reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Mam wyniki 😍 wreszcie❤️ aż się wzruszyłam po tym dniu całym 🥹🥹🥹progesteron mi spadł z 20 na 17 i zastanawiam się czy brać duphaston jak mi lekarz powiedzial..nie plamie ani nic ale ostatnio w ciąży plamilam..on to tak na odchodne powiedział ze już zwariowałam sama dwie albo trzy ..pomyślałam sobie przecież to nie cukierki ..
mi przy wyniku 17,3 tez lekarz przepisał wiec brałam, a po 5 dniach i tak spadł do 13,7

reklama
Wy też macie taki apetyt ? Normalnie mogłabym jesc co 1h.. nie wiem czy to objaw ciazy czy sama sobie wmawiam ze jestem głodna 🤣🤣🤣
ja od razu jak się obudzę to pierwsze co czuje to wielki głód. Ogólnie ciagle mam wrażenie ze jestem głodna, ale jak już zaczynam jeść to „trzy gryzy” i czuje się pełna

Rozumiem, ja też czekam właśnie na usg. No u mnie bez home office to też praca na homeoffice i wiecznie ktoś chory i jedna toaleta damska na piętrze w której wieczne kolejki 😅🙈
ja pracuje w markecie i niestety często bez dźwigania, ciągnięcia palet, itp się nie obejdzie. Zobaczę co ginekolog powie mi w czwartek. Jeżeli będzie oki to może wrócę do pracy, ale spróbuje się oszczędzać

ja pracuje w markecie i niestety często bez dźwigania, ciągnięcia palet, itp się nie obejdzie. Zobaczę co ginekolog powie mi w czwartek. Jeżeli będzie oki to może wrócę do pracy, ale spróbuje się oszczędzać
Pracowała kiedyś w handlu, więc wiem z czym to się je, niestety ciężko tam się oszczędzać 😪

U mnie najgorsze, że ostatnio stresowo się robi i to mi się nie podoba, ale mam nadzieję, że minie, ogólnie bardzo lubię swoją pracę 🥰

Tak ja jem regularnie co 2 h. Jak mam zjeść na śniadanie dwie kanapki to zjadam jedna o np.8.30 a druga przed 11, zupa o 13, drugie o 15 kolacja o 18 i koniec stołówki 🤣 później dojdzie mi pozna kolacja 22.30 żeby w moczu uniknąć ciał ketonowych (to o cukrzycę tu chodzi) ale tak jest też dobrze ogólnie jak dla mnie.
No ja w ogole nie jadlam po 19 a teraz mnie aż ssie po 20 ze wytrzymac nie moge 🤦‍♀️

reklama
No ja w ogole nie jadlam po 19 a teraz mnie aż ssie po 20 ze wytrzymac nie moge 🤦‍♀️
Mi tak diabetolog kazał więcej za dnia jeść żeby właśnie na noc nie czuć tego głodu. Regularne posiłki, dobrze zbilansowane powinny nasycić w dzień żeby na wieczór tego głodu nie było. Ale może spróbuj po kolacji tej głównej wprowadzić przekąskę jeszcze później ? Tak 2h przed snem najlepiej wiadomo, ale mus to mus 🤣 no kobieta w ciąży nie może być głodna 😳

Do góry