reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

Calineczka - a próbowałaś obrotu dziecka w brzuchu? Podobno w niektórych szpitalach się to często stosuje i udaje się obrócić dziecko do porodu? 🙂 Czy miałaś jeszcze inne wskazania do cesarki? Tobie już tak niewiele czasu zostało! 😯 Podejrzewam, że niejedna październikowa mama zostanie wrześniową mamusia. 😀 A może nawet już została? 😯

Dziewczyny, wiecie moze czy jak L4 zostanie mi wystawione w piątek to będzie obejmowało też dzisiejszy dzień, czyli wtorek? Moja ginka coś dziwne te zwolnienia wystawia (nie od wizyty do wizyty...), dzisiaj dzwoniłam z prośbą o przedłużenie i odebrała tylko sprzątaczka mówiąc, że gabinet zamknięty, z lekarzem nie ma kontaktu i wszystkie sprawy muszą poczekać do piątku. 😐

reklama
Calineczka - a próbowałaś obrotu dziecka w brzuchu? Podobno w niektórych szpitalach się to często stosuje i udaje się obrócić dziecko do porodu? 🙂 Czy miałaś jeszcze inne wskazania do cesarki? Tobie już tak niewiele czasu zostało! 😯 Podejrzewam, że niejedna październikowa mama zostanie wrześniową mamusia. 😀 A może nawet już została? 😯

Dziewczyny, wiecie moze czy jak L4 zostanie mi wystawione w piątek to będzie obejmowało też dzisiejszy dzień, czyli wtorek? Moja ginka coś dziwne te zwolnienia wystawia (nie od wizyty do wizyty...), dzisiaj dzwoniłam z prośbą o przedłużenie i odebrała tylko sprzątaczka mówiąc, że gabinet zamknięty, z lekarzem nie ma kontaktu i wszystkie sprawy muszą poczekać do piątku. 😐
Nie zdecydowałam się wreszcie na obrót, chociaż rozmawialiśmy o tym z lekarzem, ogólnie dużo osób też nie przechodzi kwalifikacji to raz, dwa 50% szans na pozytywne zakończenia i też może mieć swoje skutki uboczne, niestety u nas za dużo tych obrotów się nie wykonuje itd.

Co do l4 lekarz może 3 dni wstecz wystawić l4.

Jeśli chodzi o L4 to specjalista może wystawić kilka dni wstecz, tym bardziej jak jest kontynuacja zwolnienia. Także się nie martw napewno zrobi tak żeby było dobrze 😁

Moj synek mnie na tyle wymęczy w ciągu dnia, że zasypiam bez problemu. 😊 Jeśli tylko nie obudzi mnie zgaga albo siusiu, albo synek właśnie, to śpię jak zabita. 🤣
Ostatnio wychodziły mu 3 zęby więc nocki były ciężkie. 😐

reklama
Do góry