Miałam dziś to samo Mała w nocy zawsze spokojna, a dziś nie mogłam spać i przewalałam się z boku na bok, co jej nie podpasowało, bo chyba za bardzo ją gniotłam i wtedy ona też się wypinała i kręciła. Męcząca nockaChyba przetarłam już prześcieradło od tego kręcenia się ,nie mogłam pozycji dobrać ani przed snem ani już w nocy co chwilę się budziłam
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Ja miałam 2 i niby podobne, ale różniły się wygodą użytkowania, jedna była z takim wypełnieniem jak poduszki antyalergiczne i dla mnie to było za miękkie (albo za mało wypełnienia). Teraz wrzuciłam do obserwowanych taka: https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-karmienia-ciazowa-fasolka-granulat-12208310029 ale namierzylam ją przeglądając poduszki od najtańszych do najlepszych, nikt mi jej nie polecał, sama też jeszcze nie kupiłam więc nie mogę powiedzieć jaka jest...Czy wszystkie poduszki rogale do karmienia mają te same rozmiary ? Już mam dość szperania w necie i szukania info a chciałbym kupić.
A może macie do polecenia jakaś z neta?
Tak btw, pisalysmy o tym, czy już mamy wyprawkę. Właśnie sobie przypomniałam, że nie mam poduszki do karmienia, serio już zapomniałam, że ją wybierałam. Nie mam tez wanienki (wysłałam męża do obi po miskę owalna,
to pojechał do Castoramy i nie znalazł - powiedziałam mu, że jak nie kupi do czasu mojego powrotu ze szpitala to zamowie klasyczna wanienkę, której za bardzo oboje nie chcemy). Nie mam prześcieradła na przewijak ani nożyczek do paznokci dla niemowlaka. I pewnie jeszcze kilku rzeczy, których nie pamiętam
Anulka4247
A ja nie mam materaca do kołyski i mam problem bo nie ma nigdzie takich wymiarów. Tą kołyskę przywiózła moja koleżanka ze Stanów, bo tam się jej dziecko urodziło i dała mi ją teraz. Okazało się, że gdzieś im ten materacyk zginął. A wymiar jest niestandardowy bo 81 cm na 37 cm... nigdzie takiego nie ma. Chyba kupię 76 na 37, bo taki znalazłam i nie wiem upcham jakieś pieluszki w nogach. Można kupić przez Amazon ale 39 dolarów materacyk plus dostawa min 10, to przy cenie dolara to cała kołyska by była hehhe.O tak nożyczek też nie mam
A wanienkę i stojak mam mieć od bratowej ale jeszcze nie dojechała a głupio mi się upominać
Dostałam dwie poduszki do karmienia. Jedna taki typowy rogal, a druga my brest friend. Ta druga bardzo zachwalala jej poprzednia właścicielka. Jest gąbczasta w środku, a pokrowiec jest sciagany i można go wygodnie prac. Jest płaska i to wg mojej kolezanki jej duży plus.
Jak to tylko do kołyski, a nie do porządnego spania to może nawet nadalaby się taka grubsza sztywniejsza gąbka tapicerska? Możesz ja sobie wtedy dociac do wymiaru. Wiadomo, że materac do spania musi być porządny, ale do kołyski może by uszło?A ja nie mam materaca do kołyski i mam problem bo nie ma nigdzie takich wymiarów. Tą kołyskę przywiózła moja koleżanka ze Stanów, bo tam się jej dziecko urodziło i dała mi ją teraz. Okazało się, że gdzieś im ten materacyk zginął. A wymiar jest niestandardowy bo 81 cm na 37 cm... nigdzie takiego nie ma. Chyba kupię 76 na 37, bo taki znalazłam i nie wiem upcham jakieś pieluszki w nogach. Można kupić przez Amazon ale 39 dolarów materacyk plus dostawa min 10, to przy cenie dolara to cała kołyska by była hehhe.
kociamama.
Moderator
Wiem, ze nie zawsze jest taka opcja ale u mnie polozna na szkole rodzenia mowila, ze warto zobaczyc sobie poduszke na zywo, przymierzyc czy miescimy sie w ta dziure(poki mamy brzuch mierzymy na plecach pod cyckami), zeby sie nie okazalo, ze np zjezdza z brzucha, sprawdzic czy ta czesc z przodu jest dosc szeroka, zeby na spokojnie zmiescic na niej dziecko. Mowila jeszcze, ze dobrze zeby poduszka byla moze nie tyle twarda co ubita, zeby dziecko sie pod nia nie zapadalo.Czy wszystkie poduszki rogale do karmienia mają te same rozmiary ? Już mam dość szperania w necie i szukania info a chciałbym kupić.
A może macie do polecenia jakaś z neta?
Ja chyba kupie ta z ikei, widzialam ja na zywo i wydaje sie porzadna. Na szkole rodzenia jako poduszka pokazowa byla ta od tiny star i wydawala sie super, tylko cena prawie 2x wyzsza od tej z ikei.
Na pewno odradzala te slynne kurki
mi z takich niedzisiejszych podobało się Bibianna, tak nazywała się babcia mojego meza@Kocka wybuchlam śmiechem na Twój post o pani Danucie, bo te niedzisiejsze imiona są na mojej liście.
Zresztą nasze wybrane imiona też są takie trochę starodawne
reklama
aspekt
U nas w pkolu jest Bibianna i to chyba nie jedna (ale może w jakichś wariantach z zamiana b na w albo v)mi z takich niedzisiejszych podobało się Bibianna, tak nazywała się babcia mojego meza
Zresztą nasze wybrane imiona też są takie trochę starodawne