reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
ja za to się nie mogę doczekać aż syn pójdzie do przedszkola 🙈 po pierwszej złapanej chorobie pewnie zmienię zdanie 😏
A psychika w ciąży jest pokręcona, ja już po drugiej wizycie wychodzę z delikatnym "niedosytem" w głowie, że nie ma rozwarcia czy jakiegoś innego powodu do zwolnienia tempa czy położenia się do szpitala. A przecież wiadomo, że jakby się coś faktycznie działo to dopiero bym się martwiła. Po prostu dopada mnie zmęczenie tą ciążą.
Jestem sierpniowa mamą urodziłam 14.08 2022 i z skąd ja to znam 🤣
U mnie był 4 poród przy 2 i 3 na 3 tygodnie przed miała szyjkę 1,5/1,5/0 a w tej do samego 3/0/0 nawet jak byłam na wizycie 3 dni przed porodem lekarz mówił że nic nie zwiastuje porodu i jeśli nie urodzę do 15 08 taki miałam termin to 16 mam zgłosić się do szpitala i już miała panikę że pewnie poród będzie wywoływane jak pierwszy 😬
Że już bym wolała żeby cesarka była bla bla bla ... 🤣🤣🤣 czego to nie wymyślałam a jaka zawiedziona wychodziłam z gabinetu przy ostatnich 3 wizytach jak słyszałam: - szyjka długa zamknięta no nic tu nie widać żebyś zaczeła niebawem rodzić ...no dobrze widzimy się za tydzień i rak przez ostatnie 3 tygodnie 😁
A czas wlókł się nie miłosiernie jak by utknęła w smole i życie od wizyty do wizyty... chociaż wakacje rmto zabierałam na wycieczki naj młodszego 5 latka bo dwoje pierwszych to już stare konie 17 i 15 lat to co będą z mamą na wycieczki chodzić 🤣
A teraz po 4 tygodnich id narodzin brakuje mi tego słodkiego arbuza z przodu 😥
Pozdrowionka dla przyszłych mam i cierpliwość życzę przed metą 😜😘

U mnie już 38tc. A u Ciebie? Udało się wybrać wózek? Będziesz rodzic we Wro?
U mnie 34.2 , wstępnie CC na początku października, ale jeszcze jedna wizyta przede mną i pewnie wtedy dokładniej się dowiem. Zdecydowaliśmy się na wózek Muuvo.
Nie wiesz może czemu tutaj na gr taka cisza ? Ja rzadko się tu udzielałam, ale bardzo mi pomagało czytanie, że inne dziewczyny przechodzą dokładnie to samo, co ja na kolejnych etapach 😒

Cześć dziewczyny.
Proszę podpowiedzcie mi, bo nie mogę spać nie wiem co mam robić. Przez cała ciąże miałam idealne wyniki, wczoraj odebrałam wyniki z krwi. Wszystkie idealne poza wzrostem niedojrzałych granulocytów i tego czego boje się najbardziej bo naczytałam się w internecie jakichś strasznych rzeczy NRBC%, nigdy tego noe miałam, a teraz mi to wzrosło😢 strasznie się boje, bo internet nie pisze nic dobrego😢 myślicie żeby powtórzyć wynik? Miesiąc temu nie miałam ani tych granulocytów, ani tego NRBC 😢

Cześć dziewczyny.
Proszę podpowiedzcie mi, bo nie mogę spać nie wiem co mam robić. Przez cała ciąże miałam idealne wyniki, wczoraj odebrałam wyniki z krwi. Wszystkie idealne poza wzrostem niedojrzałych granulocytów i tego czego boje się najbardziej bo naczytałam się w internecie jakichś strasznych rzeczy NRBC%, nigdy tego noe miałam, a teraz mi to wzrosło😢 strasznie się boje, bo internet nie pisze nic dobrego😢 myślicie żeby powtórzyć wynik? Miesiąc temu nie miałam ani tych granulocytów, ani tego NRBC 😢
Niedojrzałe granulocyty to ja mam podwyższone od kwietnia i na wynikach w diagnostyce jest napisane, że norma na wyniku nie dotyczy kobiet w ciąży. NRBC akurat nie mam, ale na szybko wrzuciłam w google "NRBC w ciąży" i wyskoczyło mi, że są fizjologiczne. Także myślę, że to nie jest powód do paniki.

Niedojrzałe granulocyty to ja mam podwyższone od kwietnia i na wynikach w diagnostyce jest napisane, że norma na wyniku nie dotyczy kobiet w ciąży. NRBC akurat nie mam, ale na szybko wrzuciłam w google "NRBC w ciąży" i wyskoczyło mi, że są fizjologiczne. Także myślę, że to nie jest powód do paniki.
Tak, ale jak zaczęłam się zagłębiać, to Boże mój jedyny 🤦🏽‍♀️ Kazdy rodzaj taka już miałam przez noc. Na szczęście mam dziś ktg wiec ginekolog zobaczy te wyniki w miarę szybko, pewnie będzie kazał powtórzyć. Dzięki za odzew ☺️

reklama
A ja ciągle słyszę, że ciąża to nie choroba 🙈 wczoraj tak się przestraszyłam, ze oświadczyłam, że na pewno sama rodzić nie będę, bo jak mnie wynik przestraszył to co mowa poród🤦🏽‍♀️

Do góry