Mądre słowa! Też sobie to tak tłumacze w przypływach strachuChyba niepotrzebnie się nakręcacie Lalka to lalka, a nie dziecko, a kilka lub kilkanaście sposóbów ułożenia dziecka na rękach podczas jednego spotkania to gotowy mętlik w głowie.. Wszystko, co nowe na początku jest trudne, a taki Maluch jest na tyle mały, że dwie dłonie dorosłego idealnie zasekuruja główkę i bioderka Będzie dobrze! Byle w terminie
reklama
Ja jakoś ostatnio się właśnie na tym złapałam, że zjem śniadanie, a później do 16 potrafię nic nie jeść i się dziwię czemu mi słabo, a Mała szaleje A normalnie to 2h po śniadaniu mogłam jeść drugieja mam chyba odwrotnie, wcześniej jadłam jak szalona, teraz coraz mniej o tym myślę i zjadam o wiele mniejsze porcje, bo żołądek mam ściśnięty
To bardzo uspokajająceNigdy nie miałam żadnego niemowlęcia na rękach, nigdy bobaski mnie nie wzruszały, nie obserwowałam żadnej mamy. A jak dostałam swoje pierwsze dziecko do rąk, to nie miałam żadnych obaw, wszystko przy nim robiłam. Może tylko pomogła mi wiedza ze szkoły rodzenia, np. żeby uważać na bioderka przy przebieraniu i przewijaniu.
kaha216
Moderator
mnie położna powiedziała, że żeby zrobić krzywdę dziecku to się trzeba naprawdę postarać. wbrew pozorom jest dość elastyczne, łącznie w główka, która ma niepozarastane szwy także tego się trzymajmy, a instynkt na pewno pojawi i zdziała cuda.Naprawdę liczę na te magiczną moc instynktu, bo póki co w ogóle nie wyobrażam sobie tego, że potrafię się zająć takim maleństwem, przystawić do cyca, czy nawet wziąć tak, żeby krzywdy nie zrobić. Szkoła rodzenia i te ćwiczenia na lalkach chyba mnie mocniej zestresowały, bo zdałam sobie sprawę, że niby to takie naturalne, a wcale nie. Ty przy bliźniakach to czego byś nie robiła, należy Ci się order normalnie. Nie dziwię się, że się stresujesz, obyś trafiła na taki personel, który będzie pomocny i wspierający
No niestety, takie były przypuszczenia, że jak wszyscy powracają z urlopów, dzieciaki do szkół, to od połowy września znów się zacznie ta covidowa karuzela, która jest niezdrowa przede wszystkich dla głowy
Mój ani spódnic ani sukienek musi być luźno inaczej spina na całego,najlepiej to te pod brzuch i luźna bluzka. Mam i jeansy i leginsy i ubieram tylko okazyjnie.A ja właśnie się zastanawiam nad zakupem Na razie noszę zwykle pod brzuchem, ale pomyślałam, że może na ostatnie tygodnie zakupię ciążowe…
crainte
Fanka BB :)
Dokładnie Do 3 roku życia paliczki palców mają elastyczną budowę, a nie kostną, podobnie z nosem Wiadomo, że jak dziecko spadnie z przewijaka, to może być różnie, ale to już takie ekstremalne sytuacjemnie położna powiedziała, że żeby zrobić krzywdę dziecku to się trzeba naprawdę postarać. wbrew pozorom jest dość elastyczne, łącznie w główka, która ma niepozarastane szwy także tego się trzymajmy, a instynkt na pewno pojawi i zdziała cuda.
Ja też jakoś mniej jem chyba ten stres odliczania do 36tyg górujeja mam chyba odwrotnie, wcześniej jadłam jak szalona, teraz coraz mniej o tym myślę i zjadam o wiele mniejsze porcje, bo żołądek mam ściśnięty
crainte
Fanka BB :)
No i nie ma co się skupiać, przy pierwszym tuleniu, na tym, czy trzymam lepiej czy gorzej dla bioderek. Te wszystkie książkowe pozycje to na spokojnie, krok za krokiem..To bardzo uspokajające
Widać że oczytana jesteś po uszy heheDokładnie Do 3 roku życia paliczki palców mają elastyczną budowę, a nie kostną, podobnie z nosem Wiadomo, że jak dziecko spadnie z przewijaka, to może być różnie, ale to już takie ekstremalne sytuacje
reklama