reklama
kociamama.
Moderator
Widzisz, ja nawet nie mialam mozliwosci ustalac z kimkolwiek, zeby nie kupowaly zadnych prezentow bo to byla tak zorganizowana akcja, ze o niczym nie mialam pojecia. Ale jestem im mega wdzieczna, bardzo mnie to wzruszylo. Jak zajechalam na miejsce to one nagrywaly film a ja wysiadlam z samochodu zaplakanaUstalilysmy, że zjemy ciasto i wypijemy kawkę ja zaznaczyłam, że nie chce żadnych prezentow, taka okazja żeby się spotkać i pogadać i tylko z moimi dwoma najbliższymi koleżankami. Na takie baby shower z tłumem koleżanek, prezentami, balonami i zabawami już nie mam siły i ochoty taki ze mnie stary zgred
A o pepkowym na okrągło gada mój mąż. Chciał nawet w jakiejś knajpie zrobić, ale mu ja zamknęli. Mówi, że jak urodze to on informuje najbliższych kumpli i idą pić póki będę w szpitalu ale plan legnie w gruzach jak zalapiemy się na ten pokój prywatny w szpitalu
kaha216
Moderator
u mnie to ognisko wyszło w badaniu prenatalnym I trymestru i II trymestru też, na kolejnym, ostatnim lekarz już nic nie powiedział, teraz sobie zdałam z tego sprawe ogólnie to przestałam o tym myśleć, bo bardzo mnie uspokoił, że wiele dzieci to ma i nie ma to znaczenia klinicznego jeśli nie idzie z markerami chorób genetycznych, że znika to po porodzie albo na jakimś etapie ciąży i nie wiąże się z konsekwencjami...Mój synek ma ognisko hiperechogeniczne w lewej komorze serca, ale według lekarza to nie ma znaczenia klinicznego. Za to u mnie wyszła arytmia nadkomorowa i migotanie przedsionków. Myślę, że w brzuszku jest bezpiecznie i miło niech się dzieciaczki nie spieszą za bardzo Trzymam kciuki, żeby Twoja córeczka ustawiła się znów główkowo
aspekt
Fanka BB :)
@BEJ* Ja podobnie jak @olala25 bym powiedziała, że idzie taka narastająca fala po brzuchu i potem stopniowo odpuszcza. Jest się w stanie odróżnić to od wypychania pleców przez dziecko.
@Kocka A jak zapatrywania na malowanie brzucha? Powiem szczerze, że jak kilkanaście lat temu wchodziło babyshower do Polski, to kompletnie mnie zniechęcaly zdjęcia wymalowanych brzuchów. Poza tym ja mam mało koleżanek - a jeszcze wtedy żadna nie miała dzieci czy nawet nie była w związku, w którym chciałaby o tematach dziecięcych myśleć
@Kocka A jak zapatrywania na malowanie brzucha? Powiem szczerze, że jak kilkanaście lat temu wchodziło babyshower do Polski, to kompletnie mnie zniechęcaly zdjęcia wymalowanych brzuchów. Poza tym ja mam mało koleżanek - a jeszcze wtedy żadna nie miała dzieci czy nawet nie była w związku, w którym chciałaby o tematach dziecięcych myśleć
Na szkole rodzenia mówiła polozna, ze zaprasza na ktg na NFZ 2 razy ale najwczesniej od skończonego 32tc. Ostatnio jak mnie zobaczyła to mówiła, żebym się zapisała jak skończę te 32tc na pierwsze.ja jeszcze ani razu nie miałam ktg ani u ginekologa, ani u położnej teraz na wizycie
kociamama.
Moderator
Ojj ja to unikam swiecenia brzuchem w ciazy, sesje tez chce miec taka elegancka, w sukienkach, tiulach a nie w samej bieliznie, zeby brzuch pokazac. Uwazam, ze ciazowe brzuszki sa super ale publicznie zawsze pokazuje zakryty, goly brzuchol jest tylko dla meza@BEJ* Ja podobnie jak @olala25 bym powiedziała, że idzie taka narastająca fala po brzuchu i potem stopniowo odpuszcza. Jest się w stanie odróżnić to od wypychania pleców przez dziecko.
Ale niech kazdy robi co chce, jak komus podoba sie wrzucanie takich zdjec do sieci to jego sprawa
O nie, mój brzuszek jest nietykalski no i na szczęście zatejpowany więc nie miałyby gdzie malować@BEJ* Ja podobnie jak @olala25 bym powiedziała, że idzie taka narastająca fala po brzuchu i potem stopniowo odpuszcza. Jest się w stanie odróżnić to od wypychania pleców przez dziecko.
To moje baby shower bedzie tylko z nazwy, bo czuje ze nawet tematy dzieciowe nie będą pociagajace. Moje koleżanki już mają dzieci trochę za sobą. Jedna cieszy sie, ze w końcu wróciła do pracy, a druga jest świeżo rozwiedziona i obecnie zaczyna nowy rozdział w życiu. Ta moja ciąża jest już trochę passe
aspekt
Fanka BB :)
Myślę, że sobie nie odpuszcza i uraczą Cię opowieściami ciążowymi, porodowymi, niemowlakowymi itpO nie, mój brzuszek jest nietykalski no i na szczęście zatejpowany więc nie miałyby gdzie malować
To moje baby shower bedzie tylko z nazwy, bo czuje ze nawet tematy dzieciowe nie będą pociagajace. Moje koleżanki już mają dzieci trochę za sobą. Jedna cieszy sie, ze w końcu wróciła do pracy, a druga jest świeżo rozwiedziona i obecnie zaczyna nowy rozdział w życiu. Ta moja ciąża jest już trochę passe
Czyli teraz czwarte dzieciątko Jejku ja bym chciała się dorobić takiej gromadki, ale późno się za to wzięłam i teraz nie dość, że ciąża praktycznie geriatryczna, to jeszcze z problemamiU mnie tak nisko 3 dzieci, z czwartym nie pamiętam, ale to był poród w 34tc i w ogóle ciągle komplikacje. Natomiast szyjka za każdym razem inaczej u mnie pracuje.
reklama
kaha216
Moderator
też miałam takie marzenia, ale jakoś ten czas tak zasuwa, że wyszło jak wyszło... jak skończę z dwójka to już będę super szczęśliwa!Czyli teraz czwarte dzieciątko Jejku ja bym chciała się dorobić takiej gromadki, ale późno się za to wzięłam i teraz nie dość, że ciąża praktycznie geriatryczna, to jeszcze z problemami