reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Pochwalcie się tymi imionami!😍 moze bedzie jakąś inspiracja bo ja się nie mogę zdecydować🤣 (oczywiście mój partner tak samo).
Ja już się nie mogę doczekać bo ciężko mi... mam nadzieję że nie przenoszę 🙈 x 1szego usg termin na 13.10
a masz mieć synka czy córkę?
u mnie będzie Ola 🥰 przed ciąża oboje chcieliśmy Zuzie, potem myśleliśmy o Marysi i Zosi, ale Aleksandra wygrała. ja walczyłam jeszcze o Miśke albo Hanie, ale niestety nie udało się 🤷🏻‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Ja patrzę według miesiączki na tygodnie z USG w 12tyg mam 2dni różnicy chyba 6.10 a według om 8.10
to u mnie ze względu na dużą różnicę lekarz patrzy na termin z USG. Z resztą wg moich obserwacji owulacja faktycznie była przesunięta 2 tygodnie, miałam bardzo nieregularne cykle jeszcze z powodu kp. Mam terminy na 20.09 i 3.10 🙂
U nas chyba będzie Milenka, mąż wymyślił a ja jakoś nie przedstawiłam kontrpropozycji, przy poprzednich dzieciach jakoś było łatwiej coś wymyślić 😉

u mnie będzie Ola 🥰 przed ciąża oboje chcieliśmy Zuzie, potem myśleliśmy o Marysi i Zosi, ale Aleksandra wygrała. ja walczyłam jeszcze o Miśke albo Hanie, ale niestety nie udało się 🤷🏻‍♀️
Córa
Córa będzie🌺 Też Miśke chciałam ! Ale niestety jest absolutne nie🤣

W grze aktualnie najbardziej Hela, ale nie mam 100%przekonania😁

A też miałaś zalecenia maksymalnego oszczędzania się od lekarza? Ja już jestem zmęczona tym odpoczywaniem 🙈
Mój lekarz jest trochę dziwny, szczerze mówiąc to ja muszę mówić co mogę robić co nie a lekarz kiwa głowa albo się kłóci, że wszystko będzie cudownie.

@Allama rozumiem z tymi szafkami. Ja tam wkładam rzeczy w workach plastikowych a na półkach otwartych rozkładam ręcznik papierowy jako serwetkę. Do torby praktycznie nigdy nie zaglądam. Może trafi Ci się łóżko przy parapecie i tam coś mąż Ci postawi. Chociaż raz leżałam w szpitalu w którym nie pozwalali nic stawiać na parapecie a był wielki i szeroki.

Kurczę cały dzień mnie nie było i tyle postów przybyło do nadrobienia!

Ja się spakowałam do walizki kabinówki, plus mam jeszcze spakowaną kosmetyczkę taką większa na ramię w której mam wszystko potrzebne pod prysznic lącznie z klapkami i ręcznikiem.

Spadki energii miałam wcześniej, teraz od kilku dni wręcz mnie energia rozpiera, co jest dziwne bo w nocy śpię maksymalnie 3 godziny bo co chwile się budzę, a jak wstanę do toalety to już wgle mam po dalszym spaniu.. 🙈 Dzisiaj miałam zrobić sobie dzień na kanapie z serialami, a co usiadłam to zaczęłam wymyślać sobie robotę 😅

Co do terminów to u nas duża rozbieżność bo z usg wychodzi na 24.09 , a z om na 03.10

My imię od razu mieliśmy wybrane ( Pola ) nie wyobrażamy sobie w sumie innego dla naszej córki. Mąż cały czas po imieniu się już zwraca do małej w brzuszku 🥰

U nas Gabrysia ❤️ ja spakowałam się w kabinową walizkę. U mnie szpital zapewnia podkłady i podpaski więc o tyle dobrze..
Jutro wizyta u ginekologa.. A mi ewidentnie opadł brzuch, tak teraz dziwnie nienaturalnie wygląda bo tak jest odcięty u góry od klatki piersiowej... 🙄

reklama
A mnie swędzą przedramiona, uda, brzuch, piersi a teraz jeszcze plecy…
Badania na cholestaze wyszly w normie i teoretycznie to nie to ale i tak się obawiam czy to ja pewno nie to… swędzi mnie już prawie 2 tygodnie… chyba powtorze badania jeszcze raz czy na pewno sa ok :(
Ojej chyba warto powtórzyć badania. A masz jakąś wysypkę? Zaczerwienienie? Może coś Cię uczula. Nie zmieniłaś płynu do prania?

Do góry