Za mało się może smarujesz albo od smarowidła cię swedziA mnie swędzą przedramiona, uda, brzuch, piersi a teraz jeszcze plecy…
Badania na cholestaze wyszly w normie i teoretycznie to nie to ale i tak się obawiam czy to ja pewno nie to… swędzi mnie już prawie 2 tygodnie… chyba powtorze badania jeszcze raz czy na pewno sa ok
reklama
Tylko u mnie cycki zbytnio nie urosły i one nie bolą a sutki to jak pomyślę że ssanie się tam włączy to ja się posikam..Tez niestety tak mam.. od samego początku ciąży się to utrzymuje
Mi się śniło kilka dni temu, że mleko mi ciekło z cyckow. Jaaaka byłam szczęśliwa w tym śnie ale niestety nic w tym temacie na razie się nie ruszaTylko u mnie cycki zbytnio nie urosły i one nie bolą a sutki to jak pomyślę że ssanie się tam włączy to ja się posikam..
Nabial jest mocnym alergenem. Jak już go wykluczasz to najlepiej wszystko gdzie może być białko mleka, czyli nie tylko sery, ale też masło, jogurty itd.nie mam wysypki, wlasnie zastanawiam czy nie nabiał, kiedyś tak mialam ze jak za duzo serow jadlam to mnie wlasnie swedziala skora. Wiec od dzis 0 nabialu ;p
Badania kwasow chce zrobic w czwartek jeszcze raz, bo w zeszlym tygodniu robilam wiec tak tydzien po, zeby sprawdzic czy nie rosną wyniki… ale trzymam się nadziei że to nie to. Teoretycznie czytałam że świąd wynika wlasnie z wysokich kwasow, wiec skoro mnie swedzi a kwasy wyszly ok to mam nadzieje ze sie okaze ze to jakas alergia, choc zupelnie nie moge sobie przypomniec czy cos „nowego” zjadlam…
Ja dla wygody przeszłam teraz już całkiem na lovelle do prania, w sensie, że nawet nasze ciuchy w tym piore, ale na razie nikogo nic nie swedzi.
Koniczynka93
Fanka BB :)
U mnie też na razie nic nie ruszyło w tym temacieMi się śniło kilka dni temu, że mleko mi ciekło z cyckow. Jaaaka byłam szczęśliwa w tym śnie ale niestety nic w tym temacie na razie się nie rusza
Myślę, ze minimalnie 2 tyg żeby było widać jakiś wyraźny efekt oczyszczenia organizmu z alergenuo masle zapomniałam no ale jeden dzien to pewnie tez za malo, ogolnie bardzo pilnuje co jem bo jednego dnia bylo duzo lepiej ale nie zakodowalam czego nie jadlam :/
A i niektóre dziewczyny mają przesuszona skórę e ciąży, może też masz? I dlatego swędzi
U mnie też suszaMi się śniło kilka dni temu, że mleko mi ciekło z cyckow. Jaaaka byłam szczęśliwa w tym śnie ale niestety nic w tym temacie na razie się nie rusza
Wszystkie miałyście badania na cholestazę? Jeśli tak, to w którym tygodniu? Nie wiem, czy to jest rutynowe badanie, czy nie, bo mój lekarz nic mi nie zleciłA mnie swędzą przedramiona, uda, brzuch, piersi a teraz jeszcze plecy…
Badania na cholestaze wyszly w normie i teoretycznie to nie to ale i tak się obawiam czy to ja pewno nie to… swędzi mnie już prawie 2 tygodnie… chyba powtorze badania jeszcze raz czy na pewno sa ok
crainte
Fanka BB :)
Nie musiało być nic nowego. Mi w lipcu wyszło uczulenie na orzechy, które jadłam całe życie. Podobno po ciąży znowu będę mogła je jeść Położna tłumaczyła, że w ciąży może tak właśnie być. No, ale ja miałam z wysypką..nie mam wysypki, wlasnie zastanawiam czy nie nabiał, kiedyś tak mialam ze jak za duzo serow jadlam to mnie wlasnie swedziala skora. Wiec od dzis 0 nabialu ;p
Badania kwasow chce zrobic w czwartek jeszcze raz, bo w zeszlym tygodniu robilam wiec tak tydzien po, zeby sprawdzic czy nie rosną wyniki… ale trzymam się nadziei że to nie to. Teoretycznie czytałam że świąd wynika wlasnie z wysokich kwasow, wiec skoro mnie swedzi a kwasy wyszly ok to mam nadzieje ze sie okaze ze to jakas alergia, choc zupelnie nie moge sobie przypomniec czy cos „nowego” zjadlam…
reklama
kaha216
Moderator
ja nie miałamWszystkie miałyście badania na cholestazę? Jeśli tak, to w którym tygodniu? Nie wiem, czy to jest rutynowe badanie, czy nie, bo mój lekarz nic mi nie zlecił