reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja we wtorek dostalam emaila z Rossne 🥳🥳🥳 jak mam je odebrać wziasc z półki iść do kasy czy Pani poda jakaś ekstra pakę?

Ostatnio pisałyście że nachodzą was stresy przed porodowe, mnie w sumie nawet nie o sam porod ale o to jak to ogarnę po porodzie, zaczela się szkola rano trzeba starszaki ogarnąć śniadanie naszykować a co jeśli w tym czasie mala będzie wisieć na piersi to samo wieczorem jak to ogarne z kolacja itp.
mnie też bardziej to stresuje... Rano to mąż całkiem nieźle dzieciaki ogarnia i syna do przedszkola zawozi, ale o 13 muszę zapakować córę i jeszcze teraz niemowlę i po niego jechać a małe dzieci to różnie reagują na jazdę w foteliku, szczególnie w zimie jak warstw dużo... No i choroby się zaczną i boję się, że maluszek zaraz chory będzie

reklama
@Allama @olala25 Ja też rano liczę na męża, że ich poodprowadza. A potem chcialabym dać rade ich odbierać z maluszkiem w wózku. Na szczęście nie muszę odpalać auta.

Chociaż do szkoły chyba musiałabym jechać tramwajem, bo mimo że to może być ładny spacer, to jak będzie padalo, to ja się nie piszę (ale z drugiej strony najstarsze może wracać samo).

Z karmieniem jakoś dawałam radę to rozplanować, częściej pampers powodował obsuwę czasowa. Liczę, że nie trafi mi się maruda nieakceptujaca wózka. Mogę chustowac ale dla mnie to mniej wygodne.

Oliwkę brałam z półki, a pampersy Pani mi z szafki dała ( to jest dużo mniejsze opakowanie niż te na półkach) . I nie wiem, jak u Was , ale opakowanie pieluch, które się dostałam to rozm1, ja jeszcze kupiłam na sam początek rozm 0.
ja miałam te w szpitalu i bardzo szybko mi przeciekały 🙈🙈🙈 są moim zdaniem znacznie mniej chłonne od tych zwykłych pampersa. No i ten rozmiar używałam może z dwa tygodnie ale syn 4100 🙈

mnie też bardziej to stresuje... Rano to mąż całkiem nieźle dzieciaki ogarnia i syna do przedszkola zawozi, ale o 13 muszę zapakować córę i jeszcze teraz niemowlę i po niego jechać a małe dzieci to różnie reagują na jazdę w foteliku, szczególnie w zimie jak warstw dużo... No i choroby się zaczną i boję się, że maluszek zaraz chory będzie

Ja miałam sytuację starszy miała 1,5 roku i zwykly katar, mlodszy 6 tygodni i zaraz mu się zapalenie płuc zrobiło, wylądowaliśmy w szpitalu a tam na dzień dobry pielęgniarka mnie zrypala że jak bym karmiła piersią to mały by się nie zaraził, jakie było jej zdziwienie gdy za godzinę weszła na salę a ja karmiłam 😁😁😁

miałam te darmowe jedynki. Młodemu bardzo przeciekały 🙈🙈🙈 wiec szybko zaczęłam używać te pampers activ i w zasadzie od razu przeszłam na 2 🙈🙈🙈

W sumie pewnie masz rację że te za 1 gr to może być lipa. A te za 1 gr toteż co w załączniku?

Załączniki

• Screenshot_20220821-084106_Rossmann~2.jpg
    Screenshot_20220821-084106_Rossmann~2.jpg
    68,3 KB · Wyświetleń: 47
Co do spodni ciążowych, to polecam lidlowe (online). Nosiłam od II trymestru do połowy wakacji. Nawet jednego przetarcia nie widać 8-)

Ja akurat właśnie te Pampers Premium Care brałam do szpitala, mimo że nie dostałam z Rossmanna i teraz też je wezmę. Mam kupioną paczkę tych 1 i jeszcze jedną z Babydream i na razie więcej nie kupuję w tym rozmiarze, bo moje dzieciaki też raczej bliżej 4 kg i może już trzeba będzie 2 kupować 😉

reklama
Do góry