ogolnie zawsze byłam u innej poloznej i mocniej wiazala to nie gubiło wcale tetna i wszystko bylo w normie, a tu i mi i dziewczynie obok gubiło co chwila, chwile pokazywalo dziwne wyniki (200 np, ale na to polozna powiedziala ze to zgubilo dziecko i na pewno takiego nie ma i obydwie tak mialysmy) wiec troche mam wrazenie ze ona to zle zamontowala…Dokładnie, zapis powinien trwać dłużej albo być powtórzony. Położna uznała, że taki jej wystarczy, ale pewnie dla.spokoju sumienia powiedziała o tych ruchach.
reklama
olala25
Fanka BB :)
ja po tych naturalnych metodach to muszę leżeć z tyłkiem w górze i zimnym okładem na kroczu, także ten sadomasochizm to nie częściej niż raz w tygodniuMoże naturalne metody małżeńskie Mężowe prostaglandyny na szyjkę i przyjemne ćwiczenia mięśni Kegla
Ja dorwałam cienką kurtkę w ciuchu za 20 zł, muszę mieć coś, bo przecież do samego końca będę syna z przedszkola odbierać a u nas jeszcze na dworze się czeka na dzieci. I jeszcze na wyprzedaży w ASOS taką bluzo-sukienkę kupiłam, to już mi powinno starczyć. Przy ciąży z córką to był covid i przez ostatni miesiąc tylko pod dom wychodziłam a jak padało to w ogóle, więc nie miałam takich "wyjściowych" ubrań
aspekt
Może Ci tak powiedziala, żeby Ci zależało na badaniu za tydzień i żebyś go nie opuściła.ogolnie zawsze byłam u innej poloznej i mocniej wiazala to nie gubiło wcale tetna i wszystko bylo w normie, a tu i mi i dziewczynie obok gubiło co chwila, chwile pokazywalo dziwne wyniki (200 np, ale na to polozna powiedziala ze to zgubilo dziecko i na pewno takiego nie ma i obydwie tak mialysmy) wiec troche mam wrazenie ze ona to zle zamontowala…
@olala25 Ja to już nie mam możliwości na tę metody, bo mam tak nisko już macicę. Ale kupiłam sobie mucovagin to może jakiś masaż uskutecznie, bo mam tak sucho, że otarcia to mi się robią od majtek bawełnianych.
nie, mam cukrzyce ciążowa i dostałam ze szpitala i poradni cukrzycowej zalecenie po 30 tc robic raz w tygodniu ktg, dlatego sie do poloznej ktora po porodzie bedzie przychodzic zglosiłam i raz w tygodniu na nfz przysluguje@04ma a ktg na NFZ w przychodni ani razu jeszcze nie miałam nawet teraz mój mongoł nie zlecił, nawet go nie spytałam kiedy mam przyjść.Ty już masz te tygodnie na co tygodniowa kontrolę ?
U nas całkiem inne są położne które po porodzie przychodzą są aż dwie heh i inne co przed wizytą badają tętno, ciśnienie itp.nie, mam cukrzyce ciążowa i dostałam ze szpitala i poradni cukrzycowej zalecenie po 30 tc robic raz w tygodniu ktg, dlatego sie do poloznej ktora po porodzie bedzie przychodzic zglosiłam i raz w tygodniu na nfz przysluguje
Po 36tyg chyba się raz w tyg chodzi choć nie wiem ten baran mój gin jest dyrektorem placówki i chyba dlatego tak szczędzi na wszystkim.Kupilam dziś ten monural który bez badania posiewu zapisał, mieszane uczucia mam..
aspekt
Ja spytałam diabetologa o to ktg i mi odmówiła skierowania. Jeszcze byłam się upewnić u położnych, które przyjmują w tej samej przychodni co diabetolog... I jedna rzecz, że 80 zł mnie kosztuje ktg prywatnie, ale jeszcze dojazd. A przychodnie z diabetologiem mam zaraz pod domem, mąż może wziąć sobie auto a ja sie mogłabyn tam turlać 500 metrów na piechotęnie, mam cukrzyce ciążowa i dostałam ze szpitala i poradni cukrzycowej zalecenie po 30 tc robic raz w tygodniu ktg, dlatego sie do poloznej ktora po porodzie bedzie przychodzic zglosiłam i raz w tygodniu na nfz przysluguje
aspekt
Często ten monural zapisują pod koniec ciąży przy infekcjach układu moczowego (bez posiewu oczywiscie), koleżanki chwaliły, bo im objawy zapalenia pęcherza przechodzily, ale czy Tobie on potrzebny to nie wiem (może tak jak mi clotrimazol)U nas całkiem inne są położne które po porodzie przychodzą są aż dwie heh i inne co przed wizytą badają tętno, ciśnienie itp.
Po 36tyg chyba się raz w tyg chodzi choć nie wiem ten baran mój gin jest dyrektorem placówki i chyba dlatego tak szczędzi na wszystkim.Kupilam dziś ten monural który bez badania posiewu zapisał, mieszane uczucia mam..
no ja bede miala po 36 tc problem bo dwa razy w tygodniu wedlug poradni, a do poradni mam 30 km, teoretycznie raz a tygodniu powinnam jezdzic tam a raz tu do moich ale tez szukam opcji platnej w okolicy, bo tam to samo centrum miasta, parking 8 zl za godzine, a czeka się z 3, wiec nie wiem co mi sie bardziej oplacaJa spytałam diabetologa o to ktg i mi odmówiła skierowania. Jeszcze byłam się upewnić u położnych, które przyjmują w tej samej przychodni co diabetolog... I jedna rzecz, że 80 zł mnie kosztuje ktg prywatnie, ale jeszcze dojazd. A przychodnie z diabetologiem mam zaraz pod domem, mąż może wziąć sobie auto a ja sie mogłabyn tam turlać 500 metrów na piechotę
reklama
aspekt
No ja ostatecznie już wolę to 80 zł pod koniec ciąży kilka razy wydać niz od marca do września co 2 tygodnie jeździć na drugi koniec miasta do takiej prawdziwej przyszpitalnej poradni cukrzycy ciężarnych. Tam pewnie ktg robią, ale trzeba się wyczekać, dojazd beznadziejny, i w aucie osobowym, i w autobusie to udręka przez kocie lby się tam telepać. Ale to też ciekawe, że ja mam jutro 36tc i mam przyjść za 10 dni na ktg a u Ciebie zalecenia, że 2x w tyg. Ja już nie wiem czy to jest ostrożność, czy przesada.no ja bede miala po 36 tc problem bo dwa razy w tygodniu wedlug poradni, a do poradni mam 30 km, teoretycznie raz a tygodniu powinnam jezdzic tam a raz tu do moich ale tez szukam opcji platnej w okolicy, bo tam to samo centrum miasta, parking 8 zl za godzine, a czeka się z 3, wiec nie wiem co mi sie bardziej oplaca