reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja mam wynik z laboratorium potwierdzony 😉 ale przed pobraniem krwii panie wzięły ten mój pierwszy wynik co robiłam w pierwszym trymestrze i sobie go skserowaly. I fiolka z krwią poszła do badania z tym pierwszym wynikiem... Chodzi chyba o to że musi to drugie badanie być zrobione przez inną osobę w tym laboratorium i wtedy będzie potwierdzony.
Ja zrobiłam drugi raz badanie grupy krwi i dzisiaj odebrałam wynik potwierdzony. Już zrobiłam wszystkie badania które są obowiązkowe do szpitala… ten czas tak leci a boje się, ze ciąże przechodzę i skończy się na wywoływaniu. Nie wytrzymam i chyba od 10.09 zacznę robić coś aby to wszystko mi się przyspieszyło 🫣

reklama
Dziewczyny, czy was tez boli tu gdzie łono i pachwiny? Córa ustawiona główka, szyjka się skraca i zastanawiam się czy to oznacza, ze tam główka się wpycha czy coś mi się rozszerza 😂

A jak ktoś jeszcze ma tak jak ja mocną reakcję obkurczeniową macicy na ssanie piersi, to trzeba wiedzieć, że od pielęgniarek można wziąć paracetamol...
oj tak, a z każdym kolejnym dzieckiem to coraz gorzej zazwyczaj, więc nie zazdroszczę nam, a zwłaszcza Tobie, teraz 🙈 przy drugim już chwilami mnie mocno bolało a teraz pewnie nie dam rady bez przeciwbólowych

Dziewczyny, czy was tez boli tu gdzie łono i pachwiny? Córa ustawiona główka, szyjka się skraca i zastanawiam się czy to oznacza, ze tam główka się wpycha czy coś mi się rozszerza 😂
Tak, ja też tak wczoraj mówię, że gdzie to dziecko wlazło, bo najpierw w pachwinach czułam ucisk a potem w kości ogonowej. Ta głowa coraz większa i uciska, do tego rączki smyrają, takie uroki ostatniego miesiąca.
Ech, żeby to się tak dało przyspieszyć 🤣 ja też będę coś działać, bo rozbieżność terminów, dziecko większe niż mniejsze i teraz jeszcze doszły mi pomiary z podwyższonym ciśnieniem, to też mam spore ryzyko wywołania. Ale i tak dziecko zdecyduje, kiedy będzie gotowe. Muszę ruszyć temat masażu krocza i od przyszłego tygodnia już te maliny, wiesiołki, daktyle, bo to już 36 tygodni. A póki co odwracam uwagę od zbyt wielu myśli o porodzie i robimy w weekend mężowi imprezę urodzinową 😏

To chyba nie jest związane z samym wstawianiem sie dziecka, bo mnie pachwiny bolą już od dawna. Mąż mówi, że w nocy czasem się budzi jak obracam się z boku na bok, bo jecze z bólu przez sen. Też już od około 2 miesięcy mam bóle spojenia łonowego i bioder. I to wszystko niestety jest normalne. Pytałam lekarza, a wczoraj na szkole rodzenia były zajęcia z fizjoterapeuta uroginekologiczna i też potwierdziła, że niestety tak może być. Mówiła, że należy się bardziej przejmować bólem kości krzyzowej i z tym warto sie do niej udać.

Ty już masz 36tyg czy 37 ? Jak wali w szyjkę to ból jest taki u mnie to boli w samej pochwie jakby ktoś szczypcami tam ściskał.

Tak, ja też tak wczoraj mówię, że gdzie to dziecko wlazło, bo najpierw w pachwinach czułam ucisk a potem w kości ogonowej. Ta głowa coraz większa i uciska, do tego rączki smyrają, takie uroki ostatniego miesiąca.
Ech, żeby to się tak dało przyspieszyć 🤣 ja też będę coś działać, bo rozbieżność terminów, dziecko większe niż mniejsze i teraz jeszcze doszły mi pomiary z podwyższonym ciśnieniem, to też mam spore ryzyko wywołania. Ale i tak dziecko zdecyduje, kiedy będzie gotowe. Muszę ruszyć temat masażu krocza i od przyszłego tygodnia już te maliny, wiesiołki, daktyle, bo to już 36 tygodni. A póki co odwracam uwagę od zbyt wielu myśli o porodzie i robimy w weekend mężowi imprezę urodzinową 😏
Maliny mają takie działanie przyspieszania porodu 🤔

reklama
Do góry