reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

3 tyg temu było niby około 4 cm a teraz mi nie powiedziała, więc może mniej ale nie chce mnie denerwować (w sumie mi to wisi na tym etapie ciąży), na razie bez rozwarcia. Lipa z tym zwolnieniem, że nie może otworzyć wizyty i zmienić swoich zapisków żeby przedłużyć zwolnienie (i przede wszystkim, że nie zauważył że Ci się kończy!). Dobrze, że się zorientowałas.
Ja dostałam do terminu porodu plus 7 dni. Mam tak wystawione już od 3 tygodni.

reklama
Moja lekarka też wystawia od wizyty do wizyty i też zawsze muszę jej przypominać
Serio, to ja pierwszy raz spotkałam się z tak długim ciążowym chorobowym😁 No, ale zgodnie z przepisami, co by sie nie zdarzyło i tak z automatu mam już macierzyński, a chorobowe ulega skróceniu.

Wróciłam od lekarza i szyjka lekko się skróciła. 26 mm, ale zamknięta. 35.0 dzisiaj. A wy jakie teraz macie, ostatnio miałam około 3.5 cm 3 tygodnie temu, więc jakoś szybko to chyba poszło

To że szyjka się skróciła nie oznacza że będzie się skracac ciągle teraz może tak stanąć na dobre kilka tygodni. Ja jestem przykładem osoby która 2 tygodnie miała 2 cm rozwarcia.

Mi gin nie mierzył szyjki, więc nie wiem ile mam, ale mówił, że ok i że dziecko wysoko, z resztą ja już 36 tygodni to już by mnie rozwarcie nie zmartwiło, co najwyżej zmobilizowało do spakowania się 😉 w poprzedniej ciąży miałam rozwarcie na wizycie na 38 tygodni a urodziłam 8 dni później 🙂 więc mam nadzieję, że i teraz już na kolejnej 19.09 coś będzie

To że szyjka się skróciła nie oznacza że będzie się skracac ciągle teraz może tak stanąć na dobre kilka tygodni. Ja jestem przykładem osoby która 2 tygodnie miała 2 cm rozwarcia.
No każda ma inaczej mi od szpitala według pomiaru wczoraj też nie poleciała przez tydzień a mam 17mm.Ale jak to mówią chwila moment i może puścić.

Ja mam +10 w 35tc i mi się wydaje że to mało przy moim startowym bmi, zawsze było wiecej, chyba w 40tc miałam +16 kg (a pieczywa, makaronów nigdy ni jadlam, może tylko ziemniaczane produkty z tych tuczacych). Pierwszy raz nie mam obrzęków i to chyba robi największą różnice. @Kocka Ty chyba zatrzymujesz wodę w organizmie. A dla bliźniaków nie ma jakichś wyzszych norm przybeirania?
Zatrzymuje wodę na pewno w rękach i nogach. Już się przyzwyczaiłam jak wyglądają moje stopy, ale nawet luźne skarpetki wbijają mi sie niemiłosiernie. I normy dla ciąży mnogiej są większe, mój ginekolog nie komentuje ile przybieram, ja się sama nie mogę nadziwić, że można w tydzień aż tyle :)

reklama
Do góry