Koleżanka piła jak już leżała na patologii, bo saczyly jej się wody. Mąż jej przemycał do szpitala w czasach covidowych urodziła następnego dnia, bez wywoływania porodu. No i potem piła w połogu, bo przyspiesza obkurczanie macicy. Polecala jeśli chodzi o smak. Ja na razie nie próbuję, cieszę się z każdego dnia gdy dzieciaczki jeszcze chcą zostać w brzuchu chociaż wydaje mi się, że czasu mamy coraz mniej, bo już się ledwie mieszczą. Brzuch mam momentami bardzo wieloksztaltnyNigdy nie piłam a na działce pełno malin hehe ale wydaje mi się że to nic dobrego...
reklama
No mi jak się wygnie i powietrza braknie myślę jak Ty przy dwójce dajesz radę okopana i wygięta z każdej strony.Cud mieć dwa naraz i ten ciężar jaki masz sumując też już spory do dźwigania.Koleżanka piła jak już leżała na patologii, bo saczyly jej się wody. Mąż jej przemycał do szpitala w czasach covidowych urodziła następnego dnia, bez wywoływania porodu. No i potem piła w połogu, bo przyspiesza obkurczanie macicy. Polecala jeśli chodzi o smak. Ja na razie nie próbuję, cieszę się z każdego dnia gdy dzieciaczki jeszcze chcą zostać w brzuchu chociaż wydaje mi się, że czasu mamy coraz mniej, bo już się ledwie mieszczą. Brzuch mam momentami bardzo wieloksztaltny
U mnie to bez tego przyspieszania naparami się obędzie wystarczy że odkurzacz wezmę w rękę,ale i tak muszę jeszcze poczekać.
@Olafasola1990 a ile ma teraz Twoja szyjka ?
@Olafasola1990 a ile ma teraz Twoja szyjka ?
crainte
Fanka BB :)
Liście malin, owoce nieMaliny mają takie działanie przyspieszania porodu
crainte
Czyli co... Przez osiem miesięcy martwiłam się przedwczesnym zakończeniem ciąży, a teraz powinnam zacząć się przestawiać na martwienie się, co zrobić, aby przyspieszyć? A tak serio, to jakoś o tym nie myślę za bardzo. Ciśnienie powoli rośnie pod górną granicę, przepływy takie sobie, do tego cukrzyca ciążowa. Niech się dzieje, co ma.się dziać, byle końcówka była dobra
crainte
Edit. Było jużLiście malin, owoce nie
Anulka4247
Też właśnie od kilku dni czuję bół w pachwinach, a dziecko mi wymierza kopy centralnie w bok brzucha. Nie wiem jak ono leży tam. Ja robię masaż już od ponad tygodnia. Na początku przyjemne to nie jest, ale już coraz lepiej mi idzie.
kaha216
Moderator
żadnego badania od początku ciąży nie zrobiłam na NFZ....Na NFZ to nawet nie ma co patrzeć żeby dali na takie badania wątrobowe.
kurde jak mi się chciało siku w nocy, a nigdy nie wstaje, więc poszłam na śpiocha koło 4... jak na złość, teraz się nie załatwie tak od razu... więc badanie trzeba przełożyć dobrze, że wyniki potrzebuje na poniedziałek dopiero
crainte
U siebie, jak oddaję mocz rano, to koło 15 mam wyniki, także spokojnie zdążyszżadnego badania od początku ciąży nie zrobiłam na NFZ....
kurde jak mi się chciało siku w nocy, a nigdy nie wstaje, więc poszłam na śpiocha koło 4... jak na złość, teraz się nie załatwie tak od razu... więc badanie trzeba przełożyć dobrze, że wyniki potrzebuje na poniedziałek dopiero
reklama
crainte
Prenatalne, pobyt w szpitalu, hematolog i raz w miesiącu morfologia. Tyle mam na NFZżadnego badania od początku ciąży nie zrobiłam na NFZ....