reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny które ostatnio przechodziły Covid jak długo utrzymywały się Wam objawy bo ktoś mnie zaraził tym cholerstwem. Mam nadzieję że po dwóch dawkach szczepionki będzie to w miarę do zniesienia, najgorsze przekładanie lekarzy bo w ciągu najbliższych 10 dni mam 4 wizyty 😱
Ja po weselu w piątek dowiedziałam się, że wszyscy z naszego stolika są chorzy, tylko u nas na razie cisza.... 😬 ale nie powiem, że ciągle się zastanawiam jak się czuje... a jakie masz objawy?
My 1,5msc temu tez po weselu zresztą, mieliśmy ból gardła i mięśni, okropny katar z drapaniem w gardle więc i kaszel! mąż miał dodatkowo jeszcze 38,3° przez 3 dni, mnie gorączka ominęła na szczęście. Obstawiam, że to mogło być to. na teście nie byliśmy, mąż pracuje zdalnie a ja ponad tydzień przesiedziałam w domu. myślałam, że to od klimy, ale potem się okazało, że nasi znajomi tez byli chorzy po...

reklama
Dziewczyny które ostatnio przechodziły Covid jak długo utrzymywały się Wam objawy bo ktoś mnie zaraził tym cholerstwem. Mam nadzieję że po dwóch dawkach szczepionki będzie to w miarę do zniesienia, najgorsze przekładanie lekarzy bo w ciągu najbliższych 10 dni mam 4 wizyty 😱
Dwa dni objawów jednoznacznych. Następne 5 dni katar i chrypka. Z wysypką pocovidową męczyłam się 2 tygodnie, choć do dziś nie kestem pewna, czy to po covidzie, czy zbieżność i wtedy wyszło mi ciążowe uczulenie na orzechy. Do końca ciąży mało zostało, więc wolę nie robić prowokacji, bo skończy sie na Zyrtecu, a po co?😁 Mąż przechodził gorzej, ale podobnie dwa dni silnych objawów, tydzień kaszel. Oboje 3 dawki szczepienia.

Ja po weselu w piątek dowiedziałam się, że wszyscy z naszego stolika są chorzy, tylko u nas na razie cisza.... 😬 ale nie powiem, że ciągle się zastanawiam jak się czuje... a jakie masz objawy?
My 1,5msc temu tez po weselu zresztą, mieliśmy ból gardła i mięśni, okropny katar z drapaniem w gardle więc i kaszel! mąż miał dodatkowo jeszcze 38,3° przez 3 dni, mnie gorączka ominęła na szczęście. Obstawiam, że to mogło być to. na teście nie byliśmy, mąż pracuje zdalnie a ja ponad tydzień przesiedziałam w domu. myślałam, że to od klimy, ale potem się okazało, że nasi znajomi tez byli chorzy po...
No u mnie ból gardła, gorączka 38,3, ból głowy i nocne poty... Ja od razu robiłam test zakupiony z apteki wyszedł pozytywny więc jestem pewna że to to tylko w piątek wieczorem widziałam się z osobą chora, która miała podobne objawy już tego samego dnia w nocy a mi zaczęło się wczoraj wieczorem czy tak szybko by mnie złapało?🤔 Czy może gdzieś indziej się przypałętało...

No u mnie ból gardła, gorączka 38,3, ból głowy i nocne poty... Ja od razu robiłam test zakupiony z apteki wyszedł pozytywny więc jestem pewna że to to tylko w piątek wieczorem widziałam się z osobą chora, która miała podobne objawy już tego samego dnia w nocy a mi zaczęło się wczoraj wieczorem czy tak szybko by mnie złapało?🤔 Czy może gdzieś indziej się przypałętało...
no wiesz co, ostatnio wesele było w czwartek, ja miałam objawy w niedzielę rano, a mój mąż dopiero w piątek po południu, także chyba różnie to może być...

Jak upcham to biorę taki zestaw 😉 może tych podkładów do przewijania wezmę mniej, ale używam ich i dla siebie na łóżko i dla bobasa do przewijania w szpitalu. Ja dość mocno krwawiłam po obu porodach, szczególnie po pierwszym, okres to naprawdę jest pikuś przy tym. Na początek używałam tych Absorgyn. Majtki siateczkowe przepieram w szarym mydle i wieszam gdzieś na łóżku, schną szybciutko, może jeszcze trzecią parę wygrzebię.

Załączniki

• cdbeea98-be92-49b5-b138-2ea44c99e7c8.jpeg
    cdbeea98-be92-49b5-b138-2ea44c99e7c8.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 56
Jeej dziewczyny, nie straszcie :( my tez mamy za 3 tyg wesele i mega sie boje, zebysmy czegos tam nie zlapali. Najchetniej w ogole bym je odpuscila ale no nie mozemy.. :(

reklama
Jak upcham to biorę taki zestaw 😉 może tych podkładów do przewijania wezmę mniej, ale używam ich i dla siebie na łóżko i dla bobasa do przewijania w szpitalu. Ja dość mocno krwawiłam po obu porodach, szczególnie po pierwszym, okres to naprawdę jest pikuś przy tym. Na początek używałam tych Absorgyn. Majtki siateczkowe przepieram w szarym mydle i wieszam gdzieś na łóżku, schną szybciutko, może jeszcze trzecią parę wygrzebię.
Oo, rzucily mi sie wczoraj w oczy te majki. Uzywalas ich po poprzednich porodach?
Ja jestem ogolnie na maxa wybredna jesli chodzi o majtki😂 wiekszosc majtek obciera mnie w pachwinach wiec pasuja mi praktycznie albo takie dosc mocno wyciete albo w ogole takie ciete laserowo ale ciezko trafic na takie bawelniane. Przeszukuje internet, zeby znalezc jakies fajne z wysokim stanem i bezszwowe ale z dobrej jakosci bawelny, zeby po porodzie nie dokladac sobie dodatkowych niewygodnosci i otarc ale cos ciezko. Moze Wy macie jakies fajne do polecenia?

Do góry