reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Nie wiem co mam robić ... Co dwa tyg normalnie jestem zagubiona
No masz prawo jechać na IP na USG i się nie zgodzić na przyjęcie. Jak dla mnie to do tego Twojego prowadzącego nie ma co dzwonić, chyba że po nowe E-skierowanie do spzitala, ale prawda jest taka, że w każdym szpitalu na IP powiedzą, że musisz zostać bez względu na to czy będziesz miała skierowanie - skierowanie od lekarza co najwyżej przyspieszy Ci kolejkę oczekiwania (albo i nie).

A ja dziś miałam wizytę, wszystko dobrze z córeczka. Waga 1830g (31+4) ❤️ brzuszek troszkę większy w stosunku do reszty ciałka (plus 5 dni więc nie jest źle 🤭). Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Kazał mi odstawić Acard za miesiąc, bo mówił że potem jakieś krwawienia się zdarzają podczas porodu 🤷‍♀️
Acard zwiększa ryzyko krwotoku podczas porodu. Standardowo się odstawia na końcówce. Ja idę ważyć Malucha w piątek (31+1) i marzy mi się 1600 8-) Z ciekawostek...Lekarz (zastępstwo, nie mój) mówił, że przy cotygodniowych pomiarach masy widać, jakby Maluch na chwilę przestawał rosnąć :-)

No masz prawo jechać na IP na USG i się nie zgodzić na przyjęcie. Jak dla mnie to do tego Twojego prowadzącego nie ma co dzwonić, chyba że po nowe E-skierowanie do spzitala, ale prawda jest taka, że w każdym szpitalu na IP powiedzą, że musisz zostać bez względu na to czy będziesz miała skierowanie - skierowanie od lekarza co najwyżej przyspieszy Ci kolejkę oczekiwania (albo i nie).
W sytuacji plamienia (nie krwawienia) w Bydgoszczy w Bizielu lekarz sam nalegał, żebym została na obserwacji. Nawet, jak zrezygnujesz z przyjęcia, to na Izbie Przyjęć zbadają wszystko dokładnie.

@kociamama. myślę, że pojedyncze odchylenia nie mają znaczenia, więc wgle bym się tym nie przejmowała!
@Kocka ja 11,1 a hct 3,53, więc mamy podobnie 🤷🏻‍♀️ wczoraj wrócilyśmy do innego preparatu żelaza, bo tamto do picia mi nie służy i mam brać tardyferon ale 2x bo się okazało, że brałam raz na samym początku... a Ty co bierzesz?
Na razie nic nie brałam, w piątek mam wizytę to pewnie coś dostanę

Też mam taką znajomą. Urodziła wcześniaka. Zaburzenia rozwoju psychomorotycznego oraz rozwoju mowy. Być może alkohol nie był przyczyną, ale obwianiać się będzie do końca życia...
Ja byłam na weselu kilka lat temu u dziewczyny z rodziny mojego męża, zakończyła swoje wesele tak pijana, że musialam jej pomóc siku robić jak ją spotkałam w toalecie. Wtedy nie widziałam, że jest w 3 miesiącu. Teraz dziecko ma 4 lata, problemy z mową, prawie w ogóle nie mówi i jeszcze jakieś zaburzenia sensoryki itd. I wszyscy się dziwią od czego....

Ja się ostatnio wepchnęłam w Biedronce. Miałam tylko jedna rzecz, byłam z najmlodzym dzieckiem. Najlepierw próbowałam w samoobsługowej, ale była spora kolejka a pierwsza kobieta jak mnie zobaczyła (a miała całkiem sporo w koszyku) to się rzuciła do zwalniającej się kasy. Więc podeszlam do kasjerki, akurat skończyła obsługiwać klienta, więc wypielam brzuch i spytałam, czy mnie obsłuży skoro mam jedną rzecz. Na szczęście ten klient co już miał rzeczy na taśmie to był jakiś facet z naprawdę dużymi zakupami, zgrzewkami itd. - nic nie powiedział. Ale kasjerka nic nie mruknęła, może nie była super uśmiechnięta, ale ogólnie chyba już ciężka zmianę miała, ludzi było ful. Za to wczoraj stałam w długiej kolejce do WC, córka już krzyżowała nogi i tańcowała w miejscu, żeby się nie posikać. Ale były w tej kolejce też inne kobiety z dziećmi, więc nie robiłam afery tylko czekalysmy. W pewnym momencie kobiety uznały, że będą też korzystać z WC dla inwalidów, bo tak wolno szło w damskim. Więc jak się zwolniło to spytałam panie przede mną, czy będą szły do inwalidów, czy czekają do damskiego. Powiedziały, żebym szła do inwalidów. I już chwytam za klamkę a tam... ręka jakiejś kobiety, która najwyraźniej właśnie przyszła albo podleciała z dalszej kolejki. Nie miałam nawet czasu powiedzieć, że ja w ciąży i z dzieckiem które ledwie trzyma. Weszła. Jak wychodziła to zauważyłam, że ona też z brzuchem, ale trochę poczułam się jak kretynka, że stałam w tej kolejce dobrych kilka minut a inne babki się od razu rzucają do WC dla inwalidów. Na dodatek deska WC była mocno ubrudzona, pompka do płynu dezynfekcyjnego nie działala (a ja dziecka nie podnoszę i w locie nie utrzymam nad deska), więc jeszcze robiłam akcje z otwieraniem dystrybutora plynu i czyszczeniem deski, żeby mała mogla usiąść. Dobrze, że się nie posikala w spodnie, bo bym tam na kolanach po niej sprzątała a przy okazji ten syf. A toaleta płatna :/

reklama
Jeśli nie chcesz do szpitala to może chociaż jakaś pozadna konsulatacja u bardzo dobre ginekologa z twojego chyba jesteś srednio zadowolona, a byłaś na 3prenatalnych?
Właśnie dostałam kontakt do dobrej ginekolog niestety nie odbiera.Do muszli mi już nie leci ale na papier tak przy podcieraniu ale już ciemniejsza nie żywa czerwień. Jestem dobita no naprawdę się oszczędzałam, nie stałam przy garach a tu równe 2tyg. I w muszle leci. Jakbym dalej leciało w muszle bym pojechała a tak to jak ta nie odbierze jutro pójdę do swojego amatora.Bo do mojego szpitala uruchomiłam.kontakt i odesłali by mnie najprawdopodobniej w 99%procentach na Gdańsk jeżeli krwotoku nie ma po kolana.

Do góry