reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Młody się rusza to mnie uspakaja, moja psiola też nie może pojąć że praktycznie równe odstępy czasu i się to dzieje , co innego gdyby tak codzien albo parę się działo.
Chciał wam rano pisać właśnie że dziś 2tyg mijają i z rana ulga bo nic nie poleciało ale mówię nie będę zapeszać a tu ciach poleciało później 🤦

reklama
Ja byłam na weselu kilka lat temu u dziewczyny z rodziny mojego męża, zakończyła swoje wesele tak pijana, że musialam jej pomóc siku robić jak ją spotkałam w toalecie. Wtedy nie widziałam, że jest w 3 miesiącu. Teraz dziecko ma 4 lata, problemy z mową, prawie w ogóle nie mówi i jeszcze jakieś zaburzenia sensoryki itd. I wszyscy się dziwią od czego....
Ale to od jednego razu takie coś, w początkowym okresie , może nie wiedziała co 🙈 przeważnie piszą że dzieci matek pijących mają ten zespół FAS wtedy rosnąl bardzo pomału.

Ale to od jednego razu takie coś, w początkowym okresie , może nie wiedziała co 🙈 przeważnie piszą że dzieci matek pijących mają ten zespół FAS wtedy rosnąl bardzo pomału.

Nie wiadomo, czy to był jeden raz. Ale tak jak tu było pisane powyżej. Teraz to ona, matka ma to w głowie, czy to był o ten jeden raz za dużo czy te zaburzenia są od czegoś innego.

To też nie tak do końca. FAS jest Alkoholowym Zespołem Płodowym. Diagnozuje się na podstawie kilku kryteriów, które muszą się pojawić. Ale... jeśli akurat matka piła alkohol i szczęśliwie wpłynęło to na coś i coś, a na inne coś już nie, to zaburzenia wynikające z picia alkoholu są, ale zbyt mało, żeby zdiagnozować FAS... Jeśli piła alkohol świadomie w I trymestrze, to nie sądzę, żeby przestała w następnych...

Właśnie dostałam kontakt do dobrej ginekolog niestety nie odbiera.Do muszli mi już nie leci ale na papier tak przy podcieraniu ale już ciemniejsza nie żywa czerwień. Jestem dobita no naprawdę się oszczędzałam, nie stałam przy garach a tu równe 2tyg. I w muszle leci. Jakbym dalej leciało w muszle bym pojechała a tak to jak ta nie odbierze jutro pójdę do swojego amatora.Bo do mojego szpitala uruchomiłam.kontakt i odesłali by mnie najprawdopodobniej w 99%procentach na Gdańsk jeżeli krwotoku nie ma po kolana.
Dodzwoniłaś się? Do tego Twojego nie wiem, czy jest sens iść... Byłaś w ogóle u niego od ostatniego razu?

Dodzwoniłaś się? Do tego Twojego nie wiem, czy jest sens iść... Byłaś w ogóle u niego od ostatniego razu?
Nie dodzwoniłam i też nie oddzwonili bo to komórka to widzą ale i tak tam cisnę .Nie nie byłam, skoro w szpitalu i u niego z młodym i pomiarami było ok to nie szłam jedynie te wyniki zrobiłam.

Nie dodzwoniłam i też nie oddzwonili bo to komórka to widzą ale i tak tam cisnę .Nie nie byłam, skoro w szpitalu i u niego z młodym i pomiarami było ok to nie szłam jedynie te wyniki zrobiłam.
Odebrała dziś nie przyjmuje jutro nie przyjmuje w piątek ma pełno a taka druga tylko raz w tygodniu przyjmuje i dopiero w przyszłym tydzień.Wiec pozostaje mi iść jutro do mojego żeby zobaczył to łożysko.

Odebrała dziś nie przyjmuje jutro nie przyjmuje w piątek ma pełno a taka druga tylko raz w tygodniu przyjmuje i dopiero w przyszłym tydzień.Wiec pozostaje mi iść jutro do mojego żeby zobaczył to łożysko.
Boję się, że zrobi to samo, co ostatnio, czyli da skierowanie... Nie chcesz od razy jechać na Izbę Przyjęć? Choćby dla usg i ktg?

reklama
Boję się, że zrobi to samo, co ostatnio, czyli da skierowanie... Nie chcesz od razy jechać na Izbę Przyjęć? Choćby dla usg i ktg?

Może akurat zbada i powie coś mądrego nie na odczepnego jak ostatnio.
U mnie na Izbie Przyjęć np. bardzo krzywo patrzą na takie pacjentki co tak sobie jeżdżą do kontroli ciągle.

Do góry