reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

@kociamama. myślę, że pojedyncze odchylenia nie mają znaczenia, więc wgle bym się tym nie przejmowała!
@Kocka ja 11,1 a hct 3,53, więc mamy podobnie 🤷🏻‍♀️ wczoraj wrócilyśmy do innego preparatu żelaza, bo tamto do picia mi nie służy i mam brać tardyferon ale 2x bo się okazało, że brałam raz na samym początku... a Ty co bierzesz?

reklama
tak, syn miał tylko dzień gorączkę i kilka krostek, w ogóle go nie bolały, więc tyle dobrze. No dorośli rzadziej chorują, mam nadzieję, że na mnie nie trafi
@Kocka sorry za wprowadzenie w błąd z tym Eludrilem, tak jak @aspekt pisała, kiedyś i ten w ciąży zalecali, bo ten bez alkoholu to dosyć nowy produkt na rynku. Ja ostatnio przez pomyłkę zaczęłam pić Radlera 4,5%, dopiero koleżanka mnie uświadomiła, że wszystkie mają 0% a ten akurat nie...
Ja nawet zerówek nie piłam ale ostatnio mi psiola przyniosła samorsby 0%to czytałam.etykiete bo słyszałam że potrafią pisac 0%a jest jakieś tam minimum ale nic nie znalazłam,dobre było takie zimne no i w towarzystwie hehe ale znam znajoma co piła normalne jedno piwo w ciąży co jakiś czas bynajmniej co u niej byłam i wyniki miała eleganckie anemi nie miała 😅

@kociamama. myślę, że pojedyncze odchylenia nie mają znaczenia, więc wgle bym się tym nie przejmowała!
@Kocka ja 11,1 a hct 3,53, więc mamy podobnie 🤷🏻‍♀️ wczoraj wrócilyśmy do innego preparatu żelaza, bo tamto do picia mi nie służy i mam brać tardyferon ale 2x bo się okazało, że brałam raz na samym początku... a Ty co bierzesz?
O jednak wróciłaś do tego tardyferonu ale w dawce 2razy a ja nadal mam 1 😒 chyba w piątek pójdę zaś sobie zrobić wyniki czy coś się podwyższa

Ja nawet zerówek nie piłam ale ostatnio mi psiola przyniosła samorsby 0%to czytałam.etykiete bo słyszałam że potrafią pisac 0%a jest jakieś tam minimum ale nic nie znalazłam,dobre było takie zimne no i w towarzystwie hehe ale znam znajoma co piła normalne jedno piwo w ciąży co jakiś czas bynajmniej co u niej byłam i wyniki miała eleganckie anemi nie miała 😅
Też mam taką znajomą. Urodziła wcześniaka. Zaburzenia rozwoju psychomorotycznego oraz rozwoju mowy. Być może alkohol nie był przyczyną, ale obwianiać się będzie do końca życia...

A ja dziś miałam wizytę, wszystko dobrze z córeczka. Waga 1830g (31+4) ❤️ brzuszek troszkę większy w stosunku do reszty ciałka (plus 5 dni więc nie jest źle 🤭). Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Kazał mi odstawić Acard za miesiąc, bo mówił że potem jakieś krwawienia się zdarzają podczas porodu 🤷‍♀️

reklama
Do góry