aspekt
Fanka BB :)
Myślę, że woda z detergentem wystarczy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę, że woda z detergentem wystarczy
Napisałam wiadomość prywatną.Witam jestem tu nowa termin na koniec października chciałabym was prosić może znacie podobne przypadki i było wszystko ok a więc:
12 tygodniu 5 dni byłam na pierwszym USG prenatalnym po USG wyniki następujące:
NT: 2,1 mm
CRL 62,4 mm
Płyń owodniowy w normie
FHR 153 ud/min
Kosc nosową obecną przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy .
Czyli USG według lekarza beż największych zastrzeżeń, za to pappa z krwi troszkę gorzej
Wolne beta 2,904 MoM
Pappa 0,585
I tutaj wyszło ryzyko z krwi na trisomie 21 1 do 172..
Nie zgodziłam się na amniopunkcje z powodu wcześniejszego poronienia a ta testy bezinwazyjne nie stać mnie .
Po drugich badaniach prenatalnych (polowkowych) wszystko idealnie fałd karkowy 3 mm (norma 6mm) akcją serca w normie (141 ud/min) prawidłowy obraz 4 jam serca, prawidłowy odpływ z lewej i prawej komory serca, prawidłowy obraz 3 naczyń śródpiersia.
Czy waszym zdaniem mogę spać spokojnie czy jednak jakieś obawy mam mieć? Głównie chodzi mi.o tą podwyższona betę bo nie mieści się w normie ale nie jest aż tak zawyzona . Proszę o jakieś dobre rady kub podobne historie
Nie mam takiej wiedzy żeby te wyniki odnośnie tej Bety skomentować, ale mogę Ci tylko powiedzieć, że mi też pappa wyszedł średnio, tzn. ryzyko trisomii było 1:300, troszkę lepiej niż u Ciebie. Strasznie się stresowałam i zrobiłam test panorama. Tam wyszedł wynik bardzo dobry, ryzyko bardzo niskie. Ten test Pappa jest chyba mało wiarygodny. Staraj się nie stresować, tym bardziej, że w USG jest wszystko dobrze.Witam jestem tu nowa termin na koniec października chciałabym was prosić może znacie podobne przypadki i było wszystko ok a więc:
CRL 62,4 mm
Płyń owodniowy w normie
FHR 153 ud/min
Czyli USG według lekarza beż największych zastrzeżeń, za to pappa z krwi troszkę gorzej
Wolne beta 2,904 MoM
Pappa 0,585
Nie zgodziłam się na amniopunkcje z powodu wcześniejszego poronienia a ta testy bezinwazyjne nie stać mnie .
Po drugich badaniach prenatalnych (polowkowych) wszystko idealnie fałd karkowy 3 mm (norma 6mm) akcją serca w normie (141 ud/min) prawidłowy obraz 4 jam serca, prawidłowy odpływ z lewej i prawej komory serca, prawidłowy obraz 3 naczyń śródpiersia.
Czy waszym zdaniem mogę spać spokojnie czy jednak jakieś obawy mam mieć? Głównie chodzi mi.o tą podwyższona betę bo nie mieści się w normie ale nie jest aż tak zawyzona . Proszę o jakieś dobre rady kub podobne historie
U mnie też usg wyszło dobrze za to wyniki z krwi słabe, wolna beta 4.6 MoM, ryzyko trisomii 1:128, na amniopunkcje się nie zdecydowałam. Strasznie się stresowałam i zrobiłam test z krwi sanco, wyszedł prawidłowy. Wydaje mi się że najważniejsze, że USG jest dobre, a te wyniki z krwi bardzo często wychodzą źle a potem okazuje się że wszystko jest dobrze, tylko niepotrzebny stres.Witam jestem tu nowa termin na koniec października chciałabym was prosić może znacie podobne przypadki i było wszystko ok a więc:
CRL 62,4 mm
Płyń owodniowy w normie
FHR 153 ud/min
Wolne beta 2,904 MoM
Pappa 0,585
Moja ostatnio ciągle to robi, aż mnie prostuje. Mam taką widoczna górkę wtedy... Przykładam rękę i ona powoli się cofa wtedyO matko! Pierwszy raz poczułam, jak mi Maluch się wbija pod żebra aż wstałam z wrażenia i jednocześnie się śmialam i prostowałam, bo bolało
Zazdroszczę, że dopiero teraz poczułaś obijanie żeber dla mnie to codzienność, potrafię sobie leżeć i nagle zrywam się z auć na ustach bo mi się któres o żebra obijaO matko! Pierwszy raz poczułam, jak mi Maluch się wbija pod żebra aż wstałam z wrażenia i jednocześnie się śmialam i prostowałam, bo bolało
Hej, nie znam się na tych sprawach. Wiem tyle, że mi lekarz odradzil pappe ze względu na niska wiarygodność (no i miałam przebadane genetycznie zarodki).Witam jestem tu nowa termin na koniec października chciałabym was prosić może znacie podobne przypadki i było wszystko ok a więc:
CRL 62,4 mm
Płyń owodniowy w normie
FHR 153 ud/min
Wolne beta 2,904 MoM
Pappa 0,585
A czym przemyć wanienkę, przewijak, łóżeczko... wodą z mydłem dzieciowym będzie dobrze?