Wydaje mi się ze możesz być spokojna. Mi wyszła beta 11 MOM i tragiczne pierwsze usg prenatalne. A z dzieckiem jest wszystko jak najbardziej w porzadku, obecnie rozwija się bez żadnych zastrzeżeń, ja akurat robiłam test NIFTY to wyszedł ze niskie ryzyko, gdzie z pappy wyszło poniżej 1:4Witam jestem tu nowa termin na koniec października chciałabym was prosić może znacie podobne przypadki i było wszystko ok a więc:
12 tygodniu 5 dni byłam na pierwszym USG prenatalnym po USG wyniki następujące:
NT: 2,1 mm
CRL 62,4 mm
Płyń owodniowy w normie
FHR 153 ud/min
Kosc nosową obecną przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy .
Czyli USG według lekarza beż największych zastrzeżeń, za to pappa z krwi troszkę gorzej
Wolne beta 2,904 MoM
Pappa 0,585
I tutaj wyszło ryzyko z krwi na trisomie 21 1 do 172..
Nie zgodziłam się na amniopunkcje z powodu wcześniejszego poronienia a ta testy bezinwazyjne nie stać mnie .
Po drugich badaniach prenatalnych (polowkowych) wszystko idealnie fałd karkowy 3 mm (norma 6mm) akcją serca w normie (141 ud/min) prawidłowy obraz 4 jam serca, prawidłowy odpływ z lewej i prawej komory serca, prawidłowy obraz 3 naczyń śródpiersia.
Czy waszym zdaniem mogę spać spokojnie czy jednak jakieś obawy mam mieć? Głównie chodzi mi.o tą podwyższona betę bo nie mieści się w normie ale nie jest aż tak zawyzona . Proszę o jakieś dobre rady kub podobne historie
reklama
Cześć wszystkim, ja co prawda mam termin na początek listopada ale wiadomo w praktyce bywa różnie Czy jest może tutaj jakaś Pani ze śląska konkretnie okolice Rybnik, Żory itp? Bardzo chętnie bym zapoznała się z kimś w celu powymieniania poglądów i pogaduszek Miłego dnia
aspekt
Fanka BB :)
Lecą Ci jeszcze te brązowe brudy?Dziś już mnie wszystko boli od leżenia, bo jak na mnie to bardzo dużo leżałam ,w nocy to już nie wiedziałam jak się ułożyć
Prawa strona brzuchowi nie służy chyba że to łożysko mi dawało znać.
No właśnie po tym Clotrimazolu to w sumie ani gorzej, ani dużo lepiej. Szczypia mnie te wargi sromowe. Dzisiaj na noc wzięłam te globulki, które zdaje się @kaha216 polecała (brałam je na początku ciąży, więc wiem że moja gin to przepisuje) i wcale mi nie lepiej. Ale da się wytrzymać
No mi w prawą stronę jak uderzy pod zebra to aż też ustami się wykręcam i jak zacznie się tam bardziej wysuwać w prawo i kotłować .Na lewo to nic jeszcze nie oberwałam ,żeby się wykręcić ale u Ciebie to podwójna seria kopniaków heheZazdroszczę, że dopiero teraz poczułaś obijanie żeber dla mnie to codzienność, potrafię sobie leżeć i nagle zrywam się z auć na ustach bo mi się któres o żebra obija
kaha216
Moderator
kurcze nie mam już żadnych innych asów, mnie zawsze pomaga infectvagin i krem provag nie wiem co tu jeszcze bys mogła zastosować żeby sobie ulżyć. najlepiej bez bielizny ciągle chodzić w te upały, ale wiadomo że się nie da... ja jak cały dzień mam gacie na sobie, a jest upał to wieczorem też mnie czasem swędzi/boliLecą Ci jeszcze te brązowe brudy?
No właśnie po tym Clotrimazolu to w sumie ani gorzej, ani dużo lepiej. Szczypia mnie te wargi sromowe. Dzisiaj na noc wzięłam te globulki, które zdaje się @kaha216 polecała (brałam je na początku ciąży, więc wiem że moja gin to przepisuje) i wcale mi nie lepiej. Ale da się wytrzymać
Lecą mniej teraz jak narazie ale to długo się oczyszcza. Trochę mam jakby spuchnięta pusie pewnie od tego wziewnika bo się tam nie cackala przy jego rozwieraniu i oglądaniu.Lecą Ci jeszcze te brązowe brudy?
Też dziś właśnie myślałam o tym co @kaha216 polecala czy nie kupić .
a clotlimazolum w maści można stosować ?kurcze nie mam już żadnych innych asów, mnie zawsze pomaga infectvagin i krem provag nie wiem co tu jeszcze bys mogła zastosować żeby sobie ulżyć. najlepiej bez bielizny ciągle chodzić w te upały, ale wiadomo że się nie da... ja jak cały dzień mam gacie na sobie, a jest upał to wieczorem też mnie czasem swędzi/boli
reklama