reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Wczoraj kot wlazł mi do szafy z wypranymi i wyprasowanymi dzieciowymi ciuszkami... Gadzina podła. Stwierdziłam, że trudno. Co bym nie zrobiła kociowlosy są u nas wszędzie. Ale z mojego męża zaczyna wychodzić panikarz 😆 "jezzzzu to chyba wypierzesz do jeszcze raz? " NIE!

reklama
Wczoraj kot wlazł mi do szafy z wypranymi i wyprasowanymi dzieciowymi ciuszkami... Gadzina podła. Stwierdziłam, że trudno. Co bym nie zrobiła kociowlosy są u nas wszędzie. Ale z mojego męża zaczyna wychodzić panikarz 😆 "jezzzzu to chyba wypierzesz do jeszcze raz? " NIE!
Moj kot to przesuwana szafę sam otwiera i z łóżka wskakuje na pięterko,czasem to aż podziwiam w jaka wąska szparę z wyskoku potrafi wskoczyć. kudły jego są wszędzie także nie uniknie się tego.Juz czasem mu mówię że go na łyso zgolę 🙈

To pewnie dlatego, że to już kolejna ciąża, może mięśnie są słabsze.
Tak, to prawda, mam osłabione, dolegliwości są inne już w kolejnych ciążach.
W ogóle to od wczoraj mi często brzuch twardnieje, jestem bez sił, mam nadzieję, że to tylko przez upał. Wizytę mam w poniedziałek to zobaczę czy wszystko ok.

Ja wczoraj stałam z pilotem od bramy garażowej przed bramą wjazdową i wciskałam raz po raz, przeklinałam bramę wjazdową, że się nie otwiera i nie zarejestrowałam, że za plecami otwieram i zamykam bramę garażową 😁😁😁
Ja zaciągnę ręczny i po oddaleniu się od auta wracam sprawdzić czy napewno jest ręczny zaciągnięty 🤣 dziś leżę akurat z nogami wyżej,wyszłam na balkon to jak mnie trzepło tym skwarem to aż słabo się zrobiło🥵.Skrzepy brazowe mi wypadaja ale to dopiero jak papier po siku przyloze,tam tymi sprzętami poprzesuwali w głąb będzie teraz wylatywać tydzień 😒

Ja zaciągnę ręczny i po oddaleniu się od auta wracam sprawdzić czy napewno jest ręczny zaciągnięty 🤣 dziś leżę akurat z nogami wyżej,wyszłam na balkon to jak mnie trzepło tym skwarem to aż słabo się zrobiło🥵.Skrzepy brazowe mi wypadaja ale to dopiero jak papier po siku przyloze,tam tymi sprzętami poprzesuwali w głąb będzie teraz wylatywać tydzień 😒
No niestety... może też być, że samym badaniem dodatkowo coś podrażnili i może się pojawić kolejny czerwony ślad...

Czy jesteście w stanie kucnąć? Moje próby kucniecia np. żeby zawiązać buta kończą się tym, że nie mogę oddychać. Jestem ciekawa czy też tak macie czy to u mnie przez to, że dwóch mieszkańców
Ja kucam normalnie, powiem szczerze, że wolę kucnąć nisko na nogach niż tak się schylac do ziemi z wyprostowanymi nogami bo tu już czuję że mi gorzej oddychać.

O jej chwilę mnie nie było i tyle postów do przeczytania... Ja też kucam ale nogi (kolana) mam szeroko rozstawione, to wtedy jest ok.
Byłam dziś na pierwszych ćwiczeniach dla ciężarnych. Super sprawa ale nie wiem czy dam radę na końcówce tak ćwiczyć, niby tempo nie jest szybkie ale z większym brzuchem będzie coraz gorzej.
Ja chyba zacznę prać te ciuszki w końcu.... I tak muszę jeszcze dokupić parę rzeczy dla siebie i dla dziecka ale to najwyżej już później będę na bieżąco prać. 😀

reklama
Tak, to prawda, mam osłabione, dolegliwości są inne już w kolejnych ciążach.
W ogóle to od wczoraj mi często brzuch twardnieje, jestem bez sił, mam nadzieję, że to tylko przez upał. Wizytę mam w poniedziałek to zobaczę czy wszystko ok.
Ja byłam dzisiaj na wizycie u położnej. Mówiła, że jeśli nie twardnieje cały i nie twardnieje w sposów systematyczny to mam być spokojna i nastawić się, że tak już teraz może być. Ale mówiła też, że w upale może być więcej, więc dobrze dużo pić wody😁

Do góry