reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Czuje się dziś jak nowo narodzona. Temperatura już normalniejsza to od razu żyć się chce. I mieszkanie ogarnęłam i drożdżówkę upiekłam i foccacie i w lesie byłam na spacerze! Jest bosko 😊
Żyje się łatwiej, pokój Malucha ogarniał Mąż, ja zrobiłam obiad, rozważam ciasto marchewkowe, spacer wokół wsi też był😁 Dwa prania też 🙂 I skorzystam z chłodku i wyprasuję ostatnie rzeczy chyba...

Leżę młody się wygina już długi się wydaje,lata mi brzuch aż koszulka podskakuje.Teraz czytałam że lepiej jak już coś to rodzic w 7 MSC a nie w 8 🤔

@Allama Ja zawsze rodziłam nie dłużej niż w 4h od zgłoszenia się do szpitala, więc wszelka wizja umieszczania mnie na oddziale i wywoływania tego, co działo się u mnie naturalnie, jest lekko miażdżąca.

@JM* A ja dopiero co kilka dni temu czytałam właśnie że ta mądrość ludowa, że lepiej 2 miesiące przed niż miesiąc przed terminem to bzdura ;) U mnie w rodzinie jedna osoba mi tak mówiła, ale ja swoje widziałam i swoje przezylam. Każdy tydzień w brzuchu to sukces

@Allama Ja zawsze rodziłam nie dłużej niż w 4h od zgłoszenia się do szpitala, więc wszelka wizja umieszczania mnie na oddziale i wywoływania tego, co działo się u mnie naturalnie, jest lekko miażdżąca.

@JM* A ja dopiero co kilka dni temu czytałam właśnie że ta mądrość ludowa, że lepiej 2 miesiące przed niż miesiąc przed terminem to bzdura ;) U mnie w rodzinie jedna osoba mi tak mówiła, ale ja swoje widziałam i swoje przezylam. Każdy tydzień w brzuchu to sukces
Statystycznie to i tak po tylu porodach indukcja powinna pójść szybko, więc myślę, że tym akurat nie musisz się bardzo martwić 🙂 Ja wolałabym całkiem naturalnie, ale pierwszy miałam wywoływany, no i w sumie syn 3960 g tydzień przed terminem, więc nie żałuję, że wywołali. 2 dni balonika, ale sama oksytocyna od 11 do 19, więc nie było najgorzej

Jeeeeeju przerażacie mnie tym wywoływaniem przy cukrzycy. @Dzeli93 Ty byłaś na insulinie? Były już jakieś problemy z łożyskiem albo z masą dziecka? Chyba wolę o tym nie gadać z gin na razie, jeszcze dużo czasu. W przyszłym tyg mam kwalifikacje okulistyczna do porodu, też mogą kwiatki wyjsc jakieś :/
ja rodziłam w 2019 roku i wtedy był
Wymóg ze przy cukrzycy stawia się 7 dni przed terminem w szpitalu miejskim. Miałam cukrzyce regulowana tylko dieta. Miałam spotkanie na patologii z diabetologiem omówiła co i jk przy porodzie, kiedy mierzyć cukier itd. Nie miałam ani problemu z łożyskiem a masę dziecka miałam oceniana na 3900 ale
Nikt się akurat tym faktem nie przejmował tam bo ordynator który wtedy tam był
Twierdził ze cesarka powyżej 4200(!!) 🙈 miałam rozwarcie na palec/dwa zależało kto mi to sprawdzał 🙈 generalnie na tej patologii już byłam zirytowana tył leżeniem i oprócz tego ze dawali mi magnez 😆 i robili dwa razy dziennie ktg to jic się nie działo .. Ja już byłam po tych pięciu dniach zirytowana i powiedziałam ze czyje ucisk na miednice i fakt akurat ze nogi mi trochę sinialy to stwierdził
Ok to dzisiaj wywołujemy bo inaczej cosziennie przez te 5 dni pytał wszystko
U Pani ok? … O 20 założyli mi ten balonik, wypadł a raczej Polozna go do końca wyciągnęła o 11 następnego dnia i rozwarcie 5cm, o 14 dostałam oksy skurcze lekko ruszyły ale rozwarcie nic, a nic.. wiec o 19 przebili mi pęcherz i to był strzał w dziesiątkę bo rozwarcie poszło o 24 zaczęła się druga faza i trwała 2h.
Tyle ze jak ja rodziłam we wrześniu to patologia była
Zapewniona po brzegi, ze aż łóżka na korytarzu stawiali wiec może tez mieli
Silniejsza motywacje żeby szybciej wywoływać??
Z tego, co czytam w necie, to wskazanie jest do wywoływania ze względu właśnie na łożysko albo wysoką masę urodzeniową. Ja na razie nie dopytuję za bardzo..
w 2019 w miejskim stawiało
Się 7dni a w Bizielu 3 dni przed terminem także widzę, ze tez już się zalecenia zmieniły od tamtego Czasu 🙈 w ogóle według tej znajomej położnej w miejskim niby teraz wszędzie wymóg ze tydzień wcześniej albo może właśnie te 5dni? Szczerze nie interesowałam się tym bo na
całe szczęście teraz nie mam cukrzycy ciążowej 🙈
Ja miałam dwa razy wywoływane tydzień po terminie i nie uważam żeby było to o wiele straszniejsze od normalnego, wszystko zależy od kobiety.

Jak w lipcu leżałam na patologi to tam wskazaniem do cc akurat w tym szpitalu była masa dziecka powyżej 4300 😵 a zawsze myślałam że już 4000 jest wskazaniem.

Ja urodziłam synka 4100 i parłam 2h po
Czym Polozna stwierdziła ze złe oceniła wielkość główki, gdzie miała
Usg z środy (urodziłam w poniedziałek o 2 w nocy) gdzie masa dziecka była
Szacowana na 3940g.

reklama
Do góry