reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Naprawdę tak mało przytyłyście? 😳 ja kończę 27tc, zaczynałam 59kg przy 171cm a teraz mam już 8kg na plusie, może trochę więcej...
tez mam 8/9 na plusie zaczęłam 28tydzien 🙈startowałam z 57 i mam tak 65/66 zależy jaka
Pora dnia i co zjem dzień wcześniej 🙈
dla mnie to jest szokujące, że te roznice pomiędzy glukometrem, a krwią są tak duże... u mnie to było aż 20, zdaje sobie sprawę, że ten pomiar z palca zależy od wielu czynników i jest mniej dokładna metodą, ale aż tyle? w moim przypadku to dobrze, bo wg glukometru przed glukoza miałam bym cukrzycę 🤷🏻‍♀️
mi pobierała z żyły i z żyły brała do glukometru a i tak różnice były takie duże ..

reklama
Z żyły do glukometru? Pierwszy raz słyszę🙂
tak, na koniec pobierania zostawiła kropelkę na skórze przy badaniu na czczo i po 2h i z niej brała do glukometru a i tak duża rozbieżność wyszła. Jakaś druga pielęgniarka przyszła i mówiła ze maja zalecenie właśnie tak teraz pobierać. 🙈 na czczo glukometr 93 z tej kropli krwi z żyły, a z krwi 80.

Baby, a macie takie lekkie kołatanie serca czasem? jakby takie dodatkowe uderzenie? ciężko mi to opisać, jak zawsze 😅 nie szybki puls jak się zmęczycie tylko jakie przeskoki... ostatnio jak leżę np to czuje coś takiego. może to ma związek z lekka anemia, która mam (hemoglobiną 11,1) albo z tą tarczyca okropna ☹️ albo po prostu w ciąży tak jest 🤷🏻‍♀️

Baby, a macie takie lekkie kołatanie serca czasem? jakby takie dodatkowe uderzenie? ciężko mi to opisać, jak zawsze 😅 nie szybki puls jak się zmęczycie tylko jakie przeskoki... ostatnio jak leżę np to czuje coś takiego. może to ma związek z lekka anemia, która mam (hemoglobiną 11,1) albo z tą tarczyca okropna ☹️ albo po prostu w ciąży tak jest 🤷🏻‍♀️
Ja tak miałam w momentach silnego stresu.

o, znalazłam opowiedz i pasuje to do opisu!

Załączniki

• received_783721045984523.jpeg
    received_783721045984523.jpeg
    51,6 KB · Wyświetleń: 49
tak, na koniec pobierania zostawiła kropelkę na skórze przy badaniu na czczo i po 2h i z niej brała do glukometru a i tak duża rozbieżność wyszła. Jakaś druga pielęgniarka przyszła i mówiła ze maja zalecenie właśnie tak teraz pobierać. 🙈 na czczo glukometr 93 z tej kropli krwi z żyły, a z krwi 80.
Też mi się wydaje, że kiedyś w Alabie mi tak badały.

Ja tak mam, na poczatku ciąży było to nawet bardzo nasilone, do tego za wysokie tętno. Kardiolog stwierdził, że to od ciąży, że czasem tak się zdarza, a ogólnie z sercem wszystko ok, muszę tylko brać magnez i potas, mam też 3 razy dziennie mierzyć cisnienie, chociaż cisnienie to akurat w ciąży mam dużo niższe niż normalnie.

reklama
ja właśnie jak mam niskie TSH jak na siebie albo po zmianie dawki Euthyroxu na większą to mam takie uczucie kołatania albo wysoki puls i do tego kiepsko śpię wtedy, czuję się taka jakby pobudzona

Do góry