reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Z żyły do glukometru? Pierwszy raz słyszę🙂
tak, na koniec pobierania zostawiła kropelkę na skórze przy badaniu na czczo i po 2h i z niej brała do glukometru a i tak duża rozbieżność wyszła. Jakaś druga pielęgniarka przyszła i mówiła ze maja zalecenie właśnie tak teraz pobierać. 🙈 na czczo glukometr 93 z tej kropli krwi z żyły, a z krwi 80.

Baby, a macie takie lekkie kołatanie serca czasem? jakby takie dodatkowe uderzenie? ciężko mi to opisać, jak zawsze 😅 nie szybki puls jak się zmęczycie tylko jakie przeskoki... ostatnio jak leżę np to czuje coś takiego. może to ma związek z lekka anemia, która mam (hemoglobiną 11,1) albo z tą tarczyca okropna ☹️ albo po prostu w ciąży tak jest 🤷🏻‍♀️

Baby, a macie takie lekkie kołatanie serca czasem? jakby takie dodatkowe uderzenie? ciężko mi to opisać, jak zawsze 😅 nie szybki puls jak się zmęczycie tylko jakie przeskoki... ostatnio jak leżę np to czuje coś takiego. może to ma związek z lekka anemia, która mam (hemoglobiną 11,1) albo z tą tarczyca okropna ☹️ albo po prostu w ciąży tak jest 🤷🏻‍♀️
Ja tak miałam w momentach silnego stresu.

o, znalazłam opowiedz i pasuje to do opisu!

Załączniki

• received_783721045984523.jpeg
    received_783721045984523.jpeg
    51,6 KB · Wyświetleń: 44
tak, na koniec pobierania zostawiła kropelkę na skórze przy badaniu na czczo i po 2h i z niej brała do glukometru a i tak duża rozbieżność wyszła. Jakaś druga pielęgniarka przyszła i mówiła ze maja zalecenie właśnie tak teraz pobierać. 🙈 na czczo glukometr 93 z tej kropli krwi z żyły, a z krwi 80.
Też mi się wydaje, że kiedyś w Alabie mi tak badały.

Ja tak mam, na poczatku ciąży było to nawet bardzo nasilone, do tego za wysokie tętno. Kardiolog stwierdził, że to od ciąży, że czasem tak się zdarza, a ogólnie z sercem wszystko ok, muszę tylko brać magnez i potas, mam też 3 razy dziennie mierzyć cisnienie, chociaż cisnienie to akurat w ciąży mam dużo niższe niż normalnie.

ja właśnie jak mam niskie TSH jak na siebie albo po zmianie dawki Euthyroxu na większą to mam takie uczucie kołatania albo wysoki puls i do tego kiepsko śpię wtedy, czuję się taka jakby pobudzona

reklama
Do góry