reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Myślicie, ze jak się zamoczy tyłek w naszym Bałtyku w 8 miesiącu ciąży to grozi to jakaś infekcja? Chyba gorzej jeziora gdzie ta woda stoi albo jakieś baseny, nie?
ja nie widzę przeciwwskazań, na baseny też do końca zawsze chodziłam, ruch w wodzie to super odciążenie w tym stanie :)
U nas w biedrze cukru nie było, ale w Kauflandzie kupiłam. Chciałam mieć w domu 1 kg cukru jakbym jakieś przetwory robiła ;)

reklama
Ja dzisiaj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej i jest mi błogo 😁 wymasowała mi kręgosłup od góry do dołu i nakleiła tejpy na plecach i na brzuszku 🙂 sprawdziła i faktycznie mam małego żylaka na wardze sromowej, do tego uaktywnia się moje obniżenie narządów, więc długie spacery już u mnie odpadają. Za to mam dużo ćwiczeń do robienia w leżeniu, więc aktywność nie zmaleje 😉 No i na pewno właśnie na basen się jeszcze wybiorę.
Do tego koło południa odwiozłam dzieciaki do teściów i mają zostać do rana, bo idziemy do koleżanki na urodziny 😁 życie po zostaniu rodzicem zdecydowanie się zmienia, ale człowiek uczy się czerpać radość z małych rzeczy 😉 a dzieciaki już drugi raz w te wakacje nocują u dziadków, chcę ich trochę przygotować na mój pobyt w szpitalu i rozłąkę

A te wymienniki bo masz insulinę do posiłków lub ketont w moczu?
Pytam bo ja mam tylko na noc insulinę i nie liczę wymiennikow, tylko po prostu jem to co ma niski ig :)
No niby taaaaak.... Ale ja mam jeść co 2,5 godziny określoną ilość wymienników węglowodanowych. Wiem, że można to ogarnąć, ale póki co to nie ten poziom zaawansowania 😁😁

Pytam bo ja mam tylko na noc insulinę i nie liczę wymiennikow, tylko po prostu jem to co ma niski ig :)
Jem, bo mi tak diabetolog zalecił. Lecę trzeci tydzień wg wskazań. Choć tego w czasie choroby nie mam co liczyć w sumie... Na eksperymenty przyjdzie czas🙂

No właśnie mi nie kazano dlatego dopytuję :)
Ja zawsze wychodzę z założenia, że wskazania wynikają z przypadku, jakim.aktualnie się lekarz zajmuje. Jestem bez insuliny, ale lecę wymiennikami również ze względu na wagę Malucha. Jak się okazało mamy z Maluchem rozbieżne gusta i potrzeby żywieniowe😁

Ja zawsze wychodzę z założenia, że wskazania wynikają z przypadku, jakim.aktualnie się lekarz zajmuje. Jestem bez insuliny, ale lecę wymiennikami również ze względu na wagę Malucha. Jak się okazało mamy z Maluchem rozbieżne gusta i potrzeby żywieniowe😁
Mój diabetolog nawet nie pyta na jakim centylu jest dziecko...

Też nawet nie wiem jak to się liczy, ale brzmi na skomplikowane;) trzymam się niskiego ig i też mam insulinę na noc

reklama
Do góry