reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja mam suplement ,lekarz mówił że mam brać 500ug , w aptece mi parę podała ale z taka dawka był jeden który wyłożyła i dała mi Naturell metylo -b12 500 też się nie zaleca brania w ciąży.
No właśnie w kropce jestem. Bo gin mówił zeby brac czysta B12, nie suplement z dodatkami... I babka w aptece dala mężowi ten metylo naturell i tam właśnie piszę ze sie nie zaleca w ciąży i zgłupiałam. Narazie nie bralam... Jestem w kropce bo gin na whatsup nie odpisuje

reklama
Ale większość się w ciąży nie zaleca,ale jak się ma niedobór to trzeba brać, w ulotce magnezu też jest że trzeba się z lekarzem skonsultować jak się jest w ciąży przed braniem leku. Chyba na żadnym leku który brałam prócz witamin prenatal nie ma że zalecają w ciąży a jedynie że nie wskazane.
Tak, piszę dokładnie ze "nie wskazane w ciąży". Znajoma również mowila ze to standard ze tak piszą zeby na własną rękę nie brać..ale jakoś mnie to powstrzymało od brania tabletek. Czyli ta naturell metylo nie okej wg Ciebie?

Tak, piszę dokładnie ze "nie wskazane w ciąży". Znajoma również mowila ze to standard ze tak piszą zeby na własną rękę nie brać..ale jakoś mnie to powstrzymało od brania tabletek. Czyli ta naturell metylo nie okej wg Ciebie?
Ja się jedynie z magnezem który biorę bez recepty spotkałam że to lek a nie suplement a jest magne z b6 , moim zdaniem to jest dobre bo ma metylokobalamine aktywna formę b12

Załączniki

• IMG_20220718_083940.jpg
    IMG_20220718_083940.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 37
Ja się jedynie z magnezem który biorę bez recepty spotkałam że to lek a nie suplement a jest magne z b6 , moim zdaniem to jest dobre bo ma metylokobalamine aktywna formę b12
Dziękuję za pomoc! niektóre ulotki są mylące ponieważ na zdrowy rozum jak czytam "nie zaleca sie kobieetom w ciąży" to myślę - że nie powinnam. A tu jednak wychodzi na to ze mogę, jedynie za zgodą lekarza

reklama
Hejka, ja wlasnie wypilam glukoze, na poczatku mowie ale luzik ale po 3 lykach zmienilam zdanie😂 troche mnie przerazila wielkosc tego ulepku, jakos sobie wyobrazalam, ze mniej tego bedzie. Teraz czekamy😁
Ja byłam lekko zirytowana, bo dostałam ciepłe. Na zimno byłoby znośniejsze,.no ale... na zimno by się nie rozpuściło pewnie 😁

Do góry