reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dziś na badaniach też byłam, ale jedynie morfologia, mocz i przeciwciała 😉 aa powiedzcie mi ja z mężem mamy tą samą grupę krwii ale lekarz mi i tak zlecił te przeciwciała.. (obydwoje mamy A Rh-). Jeśli jakieś wyjdą te przeciwciała to będę musiała przyjąć tą antyglobuline? A jeśli nie to nie muszę? Czy jak to jest z tą antyglobulina w przypadku grupy Rh-?

reklama
Ja się jedynie z magnezem który biorę bez recepty spotkałam że to lek a nie suplement a jest magne z b6 , moim zdaniem to jest dobre bo ma metylokobalamine aktywna formę b12
Mi Magne b6 zapisali w szpitalu, a moja gin dodała, że spokojnie mogę brać do końca ciąży.

@Sajfik ten naturell o którym @JM* pisze jest OK. Ja mam zalecenie brać 1000 mikrogramów całą ciążę. Hematolog kazał mi wkupowac dowolny, nie zapisał na receptę - wydaje mi się że na receptę to są.tylko zastrzyki z B12 dla osób chorych i wtedy dawki są jeszcze większe. Trzeba uważać co się kupuje, bo np Olimp ma B12 z dodatkowymi witaminami, które pewnie bierzes w Wit dla ciężarnych
No właśnie w kropce jestem. Bo gin mówił zeby brac czysta B12, nie suplement z dodatkami... I babka w aptece dala mężowi ten metylo naturell i tam właśnie piszę ze sie nie zaleca w ciąży i zgłupiałam. Narazie nie bralam... Jestem w kropce bo gin na whatsup nie odpisuje
O

Ja dziś na badaniach też byłam, ale jedynie morfologia, mocz i przeciwciała 😉 aa powiedzcie mi ja z mężem mamy tą samą grupę krwii ale lekarz mi i tak zlecił te przeciwciała.. (obydwoje mamy A Rh-). Jeśli jakieś wyjdą te przeciwciała to będę musiała przyjąć tą antyglobuline? A jeśli nie to nie muszę? Czy jak to jest z tą antyglobulina w przypadku grupy Rh-?
Robi się dla pewności, ale zdziwilabym się gdyby coś Ci wyszło. Moja gin mówi, że ona by pewnie już nie robiła, skoro jestem pewna, grupy krwi męża i ojcostwa 😁😁, ale.zalecenia są żeby i tak zrobić.

Wczoraj coś pralka nie chciała mi wody spuścić z prania i tak mnie naszło, żeby może filtr wyczyścić. Okazało się, że masakra cały zalepiony resztkami płynu do prania i jeszcze masa patyczkow higienicznych (kot nam je chowa w pralce :)). Czyli dziś zaczynam od nowa pranie dzieciowych ciuchów 😂, bo boje sie, że się dobrze nie wyplukaly.
Jutro też idę na krzywa cukrowa :) najbardziej zastanawia mnie co będę robić przez te 2h

Wczoraj coś pralka nie chciała mi wody spuścić z prania i tak mnie naszło, żeby może filtr wyczyścić. Okazało się, że masakra cały zalepiony resztkami płynu do prania i jeszcze masa patyczkow higienicznych (kot nam je chowa w pralce :)). Czyli dziś zaczynam od nowa pranie dzieciowych ciuchów 😂, bo boje sie, że się dobrze nie wyplukaly.
Jutro też idę na krzywa cukrowa :) najbardziej zastanawia mnie co będę robić przez te 2h
Weż telefon i słuchawki🙂 youtube, netflix, spotify🙂 w zasadzie szybko u mnie zleciało🙂

reklama
@Sajfik ten naturell o którym @JM* pisze jest OK. Ja mam zalecenie brać 1000 mikrogramów całą ciążę. Hematolog kazał mi wkupowac dowolny, nie zapisał na receptę - wydaje mi się że na receptę to są.tylko zastrzyki z B12 dla osób chorych i wtedy dawki są jeszcze większe. Trzeba uważać co się kupuje, bo np Olimp ma B12 z dodatkowymi witaminami, które pewnie bierzes w Wit dla ciężarnych

O
Dziękuję! Włąśnie ginekolog mowil zebym tylko nie brała dodatków do B12 tylko sama B12. Tą co mi mąż kupił to Metylo-B12 i gdzies na innych grupach wyczytałam że dziewcyzny biorą i polecają także sie też uspokoiłam, że mimo ambiwalentnej ulotki - mogę śmiało brać!!

Muszę zbadać żelazo, ale pytanie znów do dziewcyzn co biorą żelazo - duzy macie niedobór? Duzo Wam spadła hemoglobina? Ja miesiac temu miałam 12,2 - teraz mam 12. Nie badałam żelaza ale gin mowil ze żelaza nie trzeba - z tym ze ja żelaza nie badałam więc skad mam wiedziec ze nie trzeba. Niby mocno hemoglobina nie spadła ale nie wiem jak u Was proporcje "spadek hemoglobiny vs. spadek żelaza"?

Do góry