Zastanawiam się między maxi cosi coral z obrotową baza a avionautem. Chyba pierwszy zwycięży o ile będzie pasował do auta. Baza jest fajna, potem tylko dokupujesz kolejny fotelik do tej samej bazyA jakie macie foteliki, albo jakie rozważacie? Nie wiem czy brać pierwszy fotelik z bazą czy samą łupinę na razie. A jeśli baza to czy inwestować w obrotową czy jakąś zwykłą jednak...
Macie już coś wybrane?
reklama
crainte
Fanka BB :)
Cybex aton, fotelik dostaliśmy, bazę dokupiliśmy. Na same pasy bez bazy wydał nam się bardzo niestabilny i zajmowało nam trochę kombinacji zapięcie. Na bazę tylko cyk cyk i juz jestA jakie macie foteliki, albo jakie rozważacie? Nie wiem czy brać pierwszy fotelik z bazą czy samą łupinę na razie. A jeśli baza to czy inwestować w obrotową czy jakąś zwykłą jednak...
Macie już coś wybrane?
Olafasola1990
Ja mam Cybex Cloud Z i-Size. Generalnie fajny bo się rozkłada do pozycji leżącej i jak się przypnie do gondoli to nie trzeba się martwić, że dziecko jest za długo w tej pozycji półsiedzącej. Lekki nie jest... Siostra ma Maxi Cosi i są leciutkieZastanawiam się między maxi cosi coral z obrotową baza a avionautem. Chyba pierwszy zwycięży o ile będzie pasował do auta. Baza jest fajna, potem tylko dokupujesz kolejny fotelik do tej samej bazy
Ten maxi cosi Coral ma mega lekka wkładkę w której można przenosić dziecko, dla nas to ważne bo beda sytuacje gdzie będę musiała sama wnieść dwa foteliki z dziećmi na 2 piętro.Ja mam Cybex Cloud Z i-Size. Generalnie fajny bo się rozkłada do pozycji leżącej i jak się przypnie do gondoli to nie trzeba się martwić, że dziecko jest za długo w tej pozycji półsiedzącej. Lekki nie jest... Siostra ma Maxi Cosi i są leciutkie
Prawie wszystko kupujemy używane, ale nie foteliki. Przyjaciółka chciała oddać nam fotelik po swoim dziecku, mówi fajny bezwypadkowy, bierz. Tyle że ona już nie pamiętala, że miala stłuczkę gdy jej syn jechał w tym foteliku... Tak działa pamięć, zapomniała, a źle nie chciala. A taki fotelik niestety nie wiadomo jak się zachowa przy ewentualnym wypadku.
pierwszy kupowałam cybex cloud q - rozkładałA jakie macie foteliki, albo jakie rozważacie? Nie wiem czy brać pierwszy fotelik z bazą czy samą łupinę na razie. A jeśli baza to czy inwestować w obrotową czy jakąś zwykłą jednak...
Macie już coś wybrane?
Się na stelażu ale był ciężki strasznie i ogólnie moje dziecko go nienawidzilo ryczał w samochodzie aż do kupienia tego kolejnego fotelika
Teraz mam aton b2 dla małej bo kupowałam
Wózek 3w1 dokupie tylko bazę. Dla mnie baza koniecznie bo cyk wpina sie i raz ze dziecko bezpieczne a dwa ze szybko sie wpina i tyle ja jestem panikara jeśli chodzi o wypadki itd nawet teraz byliśmy z młodym we Włoszech (ma prawie 3lata) i mieliśmy pożyczony fotelik taki 15-36kg i niby isofix był ale tak niestabilny i ten pas malemu przeszkadzał.. jak zasypiał w samochodzie to co chwile głowa mu leciała.. już był dużo mniej stabilny niż ten który mamy (cybex sirona S).
Olafasola1990
No ten Cybex to klocek faktycznie… jak się mała urodzi to będę miała wyrobione dwa bickipierwszy kupowałam cybex cloud q - rozkładał
Się na stelażu ale był ciężki strasznie i ogólnie moje dziecko go nienawidzilo ryczał w samochodzie aż do kupienia tego kolejnego fotelika
Teraz mam aton b2 dla małej bo kupowałam
Wózek 3w1 dokupie tylko bazę. Dla mnie baza koniecznie bo cyk wpina sie i raz ze dziecko bezpieczne a dwa ze szybko sie wpina i tyle ja jestem panikara jeśli chodzi o wypadki itd nawet teraz byliśmy z młodym we Włoszech (ma prawie 3lata) i mieliśmy pożyczony fotelik taki 15-36kg i niby isofix był ale tak niestabilny i ten pas malemu przeszkadzał.. jak zasypiał w samochodzie to co chwile głowa mu leciała.. już był dużo mniej stabilny niż ten który mamy (cybex sirona S).
Laski, AFI w wyższych tygodniach spada czy rośnie? Zaczęło mnie to intrygować bo na badaniu w 23+5 miałam 8cm a dzisiaj 11cm (wizyta 4 tygodnie później). Lekarz oczywiście nic nie mówił, ale tak mnie to wlasnie zaczęło zastanawiac
olala25
Ja mam avionauta na pasy i bardzo go lubię,bo jest lekki i na długo starcza a moje dzieciaki raczej szybko rosną muszę tylko adaptery do wózka kupić, bo nigdy nie korzystałam a teraz jak będę odbierać młodego z przedszkola to może się przydać wpiąć fotelik na parę minut na wózek. W ogóle to myślę o wózku rok po roku.
Wybór jest tak duży że można zwariować
Dobrze że piszecie nazwy można sobie zajrzeć.Ja przy pierwszej x lat temu miałam maxi Cosi zestaw cały na pompowanych kołach , jedyne co korzystałam to gondola i nosidełko bo spacerówka była taka duża że dokupiłem nowa.Dobry wózek ale ciężki, mam go do dziś hehe ,pewnie skorzystam bo gondola i tak nie jest na długo.
Dobrze że piszecie nazwy można sobie zajrzeć.Ja przy pierwszej x lat temu miałam maxi Cosi zestaw cały na pompowanych kołach , jedyne co korzystałam to gondola i nosidełko bo spacerówka była taka duża że dokupiłem nowa.Dobry wózek ale ciężki, mam go do dziś hehe ,pewnie skorzystam bo gondola i tak nie jest na długo.
reklama
Ten nasz bugaboo może być wózkiem rok po roku. Wpisz sobie bugaboo donkey duo. Wydaje się, że jest super. Lekki, składa się do małych rozmiarów, może robić za wózek pojedynczy i podwójny ( czyli można go zwezic i wtedy oprócz np. gondoli masz koszyk na zakupy). Ceny nowych powalają ok. 8tys, ale jest sporo używanych. Spacerowka może być i przodem i tyłem do kierunku jazdy. My zamówiliśmy z toucan Twin używany.Ja mam avionauta na pasy i bardzo go lubię,bo jest lekki i na długo starcza a moje dzieciaki raczej szybko rosną muszę tylko adaptery do wózka kupić, bo nigdy nie korzystałam a teraz jak będę odbierać młodego z przedszkola to może się przydać wpiąć fotelik na parę minut na wózek. W ogóle to myślę o wózku rok po roku.