reklama
aspekt
Fanka BB :)
Oni w standardzie mają że od 30tc robią ktg. Na pewno będę dodatkowo za nie płacić... Ja mam jeszcze tę cukrzycę ciążowa i 2 porody przedwczesne, więc w sumie mnie to nie dziwi, chyba nawet bezpieczniej będę się czuła.Ktg już Ci będzie robić a czemu tak szybko ? Z reguły już przy końcówce robią
Oczy zaczęły mi się psuć w 2021. Być może po covidzie a może że starości (mam jeszcze jedna spiskowa teorie) Po porodach było OK. W marcu zrobiłam laseroterapię, żeby zabezpieczyć siatkówkę. Ale od tego czasu niestety doszły mi nowe objawy. W sierpniu mam wizytę ws kwalifikacji do SN. Prawdopodobnie pójdę do 2 lekarzy po opinie.
aspekt
Teoretycznie igly są jednorazowe. Ja na początku tego bardzo przestrzegałam, teraz raczej codziennie rano zakładam nowa.Glukometr jest, paski są, wytyczne do diety są. Od jutra już działam na serio Nie dopytałam tylko jak często wymieniać igły...
aspekt
Senna na pewno nie. Ale ja lecę na progesteronie od 7tc i ten Besins to nic mi nie zmienił w dawce tylko że był doustny a nie dopochwowy. Czytałam raczej o płaczliwości i niestabilności emocjonalnej, ale mnie to chyba jakoś nie dopadło. Za to na duphastonie mam zawsze jazdy.@aspekt po tym besin czułaś się senna ? Nie wiem czy taka pogoda czy po tabletce mnie dziś tak skosiło.
No tak to masz wskazania niestety.Mi to ktg robili tylko w szpitalu 3razy jak leżałam w pierwszej ciąży ze skracająca się szyjka a potem już na porodówce. A teraz na NFZ to może przed się załapie.Oni w standardzie mają że od 30tc robią ktg. Na pewno będę dodatkowo za nie płacić... Ja mam jeszcze tę cukrzycę ciążowa i 2 porody przedwczesne, więc w sumie mnie to nie dziwi, chyba nawet bezpieczniej będę się czuła.
Oczy zaczęły mi się psuć w 2021. Być może po covidzie a może że starości (mam jeszcze jedna spiskowa teorie) Po porodach było OK. W marcu zrobiłam laseroterapię, żeby zabezpieczyć siatkówkę. Ale od tego czasu niestety doszły mi nowe objawy. W sierpniu mam wizytę ws kwalifikacji do SN. Prawdopodobnie pójdę do 2 lekarzy po opinie.
No zobaczymy jutro czy mnie też tak zmuli. Bo na noc to się nie odczuje.Senna na pewno nie. Ale ja lecę na progesteronie od 7tc i ten Besins to nic mi nie zmienił w dawce tylko że był doustny a nie dopochwowy. Czytałam raczej o płaczliwości i niestabilności emocjonalnej, ale mnie to chyba jakoś nie dopadło. Za to na duphastonie mam zawsze jazdy.
miętowa25
wczoraj wlasnie na szkole rodzenia był temat karmienia. I poduszki może są fajne ale jak przyzwyczai się dziecko że ma poduche pod sobą to może być tak że jak gdzies będzie trzeba wyjsc z nim i karmić to będzie trzeba targać że sobą poduche hahaDziewczyny a co sądzicie o poduszce do karmienia? Potrzebny czy zbędny gadżet? Mam taką poduszkę ciążową do spania i jest duża więc do karmienia będzie mało poręczna i zastanawiam się nad zakupem takiej mniejszej.
Choć wiadomo że każde dziecko inne. Jednemu nie będzie roznicy drugi uzależni karmienie od obecności poduchy
Anulka4247
U mnie na szkole rodzenia babka też powiedziała żeby specjalnie nie kupować i że można wykorzystać tą poduchę do spania w ciąży jeśli się ją ma.wczoraj wlasnie na szkole rodzenia był temat karmienia. I poduszki może są fajne ale jak przyzwyczai się dziecko że ma poduche pod sobą to może być tak że jak gdzies będzie trzeba wyjsc z nim i karmić to będzie trzeba targać że sobą poduche haha
Choć wiadomo że każde dziecko inne. Jednemu nie będzie roznicy drugi uzależni karmienie od obecności poduchy
crainte
Dziękuję w ogóle trafiłam na genialną diabetolog. Wyjaśniła wszystko tak dokładnie, że.aż jestem w szoku, jak mi rozjaśniła w głowieTeoretycznie igly są jednorazowe. Ja na początku tego bardzo przestrzegałam, teraz raczej codziennie rano zakładam nowa.
reklama
U mnie za wizytę bierze 200, ale mam zawsze usg, usg przezpochwowe żeby zmierzyć szyjkę i badanie na fotelu. Do tego wszystkie badania prywatnie. Raz na miesiąc to jeszcze ujdzie, ale pewnie teraz będę musieć częściej przez cukrzycę. Przerażające te koszty, ale u mnie taka bieda jeśli chodzi o lekarzy na NFZ, że nawet się nie musiałam zastanawiać.3 tygodnie temu 290. Wkurza mnie to, że wiem, że za te cenę miałabym lekarza ze szpitala. Jak się okaże, że będę musiała mieć CC ze wskazań okulistycznych, to wyjdę na tym slaaaabo.