reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Choć potem dowiedziałam się, że lekkie jednorazowe plamienie może być nawet wynikiem badania w trakcie infekcji. Też od lekarza. Na zdrowy rozum czekałabym na rozwój sytuacji, ale ja jestem panikara i pisałabym do lekarza.
Też jestem, cała noc prawie nie śpię :p ale czekam jak się jeszcze raz zdarzy to pewnie napisze :D

reklama
Pisałaś że Ty clotrimazolum bierzesz?? Ja też to dostałam na początku, ale miałam dokładnie takie objawy jak Ty piszesz + rano właśnie jak po nocy wyleciało to mi odparzyło lekko skórę przy ujściu pochwy i lekarz kazał mi przestać to stosować i przepisał właśnie nystatyne. Rozmawiałam z koleżanką która też brała clotrimazolum i ona nie miała takich odczuć, wkładała na noc rano wyleciało trochę i tyle, żadnego pieczenia ani bulgotania. Może też Cię uczula, pisałaś swojemu lekarzowi??
Ja na NFZ chodzę nie mam kontaktu z lekarzem, szybko się rozplywa ta tabletka jak tylko lekko się namoczy i tak ciężko ją aplikować a dopiero dwie dawki wzięłam i zostały mi 4. Zobaczę póki co to tylko jak się położę po włożeniu to mam takie uczucie jakby tam walczyła z bakteriami hehe potem mnie nic nie piecze.

Ja na NFZ chodzę nie mam kontaktu z lekarzem, szybko się rozplywa ta tabletka jak tylko lekko się namoczy i tak ciężko ją aplikować a dopiero dwie dawki wzięłam i zostały mi 4. Zobaczę póki co to tylko jak się położę po włożeniu to mam takie uczucie jakby tam walczyła z bakteriami hehe potem mnie nic nie piecze.
Hmmm no wiem o czym mówisz bo miałam dokładnie tak samo, trwało to chwilę tak jak mówisz pewnie do rozpuszczenia się tabl ale chyba nie powinno tak być. Zapytaj lek na wizycie o to i zapamiętaj jak coś że może Cię uczulać ten lek :)

Hmmm no wiem o czym mówisz bo miałam dokładnie tak samo, trwało to chwilę tak jak mówisz pewnie do rozpuszczenia się tabl ale chyba nie powinno tak być. Zapytaj lek na wizycie o to i zapamiętaj jak coś że może Cię uczulać ten lek :)
Wiem wiem ale chyba go kiedyś używalam bynajmniej napewno maść i myślę że by mi napuchła i bym nie mogła się podcierac gdyby mnie uczulalo sama nie wiem..

Wiem wiem ale chyba go kiedyś używalam bynajmniej napewno maść i myślę że by mi napuchła i bym nie mogła się podcierac gdyby mnie uczulalo sama nie wiem..
Czytalam teraz na forum to też miały pieczenie i świąd i odstawiały ,ja no nie mam tego świądu jeszcze. dziś wezmę prysznic zobaczę czy może mniej wody która się dostała po kąpieli ma znaczenie też w tym bulgotaniu.

Z tego co się nasłuchałam w szpitalu, to położne same mówiły, że clot. zaraz po aplikacji może trochę piec i szczypać. Nie miałam, to nie wiem po sobie. Ale jak się leży na sali trzyosobowej, a każda z czym innym i z innymi lekami to można się dużo dowiedzieć 🙂

O no to może wcale nie znaczy że uczulało, no nie wiem teraz chyba już bym wolała clotrimazolum- 6 tabletek i spokój, a tej nystatyny jest 10 tab + jeszcze 10 lactovaginalu..masakra :p

Kiedyś lekarz mi powiedział, że po tych czapkach Clotrimazolum może pojawić się nawet strużka krwi, ale mnie sie nie zdarzyło.

reklama
Słuchajcie, czy znacie jakieś forum typowo ciążowo-cukrzycowe? Poczytałabym, ale nie mogę nic znaleźć..

Do góry