reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.
A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.

reklama
Ja lubię wiedzieć co mi robią, jak, co z tego ma wynikać, a przede wszystkim jak się przygotować🙂 przeczytałam sobie opis badania na stronie labolatorium.

A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.
Mi 11 lat temu robili mi całe to badanie z palca. Pamiętam, że sama mieszalam glukozę i że po godzinie miałam wielki wynik, bo glukoza została mi na palcu, więc myłam po tym ręce i mierzyła znowu.

Ja lubię wiedzieć co mi robią, jak, co z tego ma wynikać, a przede wszystkim jak się przygotować🙂 przeczytałam sobie opis badania na stronie labolatorium.
No ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badają 😊

No ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badają 😊
Mi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie 😅 dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłam 😅

Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?

Mi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie 😅 dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłam 😅

Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?
No jak wynik ujemny to w każdym trymestrze się bada ja też mam teraz do zbadania a już koniec II trymestru

reklama
Oszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę🙂
Ja też niestety ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem mam 1:88 (chyba coś takiego), ale lekarz nic nie wspomniał o sterydach... A ten stan przedrzucawkowy też niestety mnie dotyczy.. Acard biorę i robię pomiary ciśnienia, na szczęście wszystkie w normie 😉

Do góry