A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.
reklama
Olafasola1990
Fanka BB :)
Mnie po glukozie wieczorem pędziło do kibelkaJestem pół godziny po wypiciu glukozy. Nasłuchałam się koleżanek, że wymiotują już przy piciu. No to u mnie przyjemnością dnia to nie będzie, ale tragedią dnia też nie. Gorsze jest budzenie się w nocy
crainte
Ja mam wstręt do słodkiego od rana. Rafaello moje ulubione schowałam do szafki, bo mi się źle kojarzyMnie po glukozie wieczorem pędziło do kibelka
Olafasola1990
Ja biorę śpiworek bo miałam taki sam dylematŚpiwór rozwiązałby mój dylemat rozmiarowy Przemyślę sobie jeszcze ten kombinezon i może faktycznie postawię na śpiworek.
aspekt
Mi 11 lat temu robili mi całe to badanie z palca. Pamiętam, że sama mieszalam glukozę i że po godzinie miałam wielki wynik, bo glukoza została mi na palcu, więc myłam po tym ręce i mierzyła znowu.A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.
No ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badająJa lubię wiedzieć co mi robią, jak, co z tego ma wynikać, a przede wszystkim jak się przygotować przeczytałam sobie opis badania na stronie labolatorium.
Olafasola1990
Mi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłamNo ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badają
Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?
No jak wynik ujemny to w każdym trymestrze się bada ja też mam teraz do zbadania a już koniec II trymestruMi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłam
Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?
reklama
Koniczynka93
Ja też niestety ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem mam 1:88 (chyba coś takiego), ale lekarz nic nie wspomniał o sterydach... A ten stan przedrzucawkowy też niestety mnie dotyczy.. Acard biorę i robię pomiary ciśnienia, na szczęście wszystkie w normieOszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę