reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Widzisz... wybór miałam taki... Ryzykujesz rozszczepem podniebienia, ale nie tracisz dziecka. Rozszczepu wiem już, że nie ma, a dziecko trzyma się świetnie.
Mój lekarz (mam zalecony acard) powiedzial mi żebym nie czytała głupot w internecie dotyczących leku. Przekazał mi, że według najnowszej wiedzy medycznej stosowanie w ciąży jest w 100 % bezpieczne, a ten kto mówi inaczej posługuje się nie zaktualizowaną wiedzą 😉.

Wiem, że każdy słucha swojego lekarza, a ja mam do swojego 100 % zaufanie, to super specjalista.

reklama
J generalniee jestem
Mój lekarz (mam zalecony acard) powiedzial mi żebym nie czytała głupot w internecie dotyczących leku. Przekazał mi, że według najnowszej wiedzy medycznej stosowanie w ciąży jest w 100 % bezpieczne, a ten kto mówi inaczej posługuje się nie zaktualizowaną wiedzą 😉.

Wiem, że każdy słucha swojego lekarza, a ja mam do swojego 100 % zaufanie, to super specjalista.
Ja generalnie jestem zdania, że każdy lek w ciąży to jakieś ryzyko, ale naprawdę nie wahałam się nawet sekundy, bo zalety Acardu były oczywiste😁

też jestem na acardzie od początku ciąży, a e zasadzie od początku cyklu w którym się staraliśmy i nie czytam nawet na ten temat w internecie 🙉

Mam pytanie, od jakiś 3tyg miewam co jakiś czas dziwne kurczenie w brzuchu... nie umiem tego określić, czy to jelita czy to ruchy dziecka... czy zdarza się Wam, takie uczucie skurczu, jakby na biegunkę? bez finału oczywiście 🙂 dzisiaj np od 14 leżę, bo co chwile czuje jakieś dziwne uciski... trochę ból w dole pleców, nie umiem tego określić i nie wiem czy panikować, czy tak to po prostu wygląda...

też jestem na acardzie od początku ciąży, a e zasadzie od początku cyklu w którym się staraliśmy i nie czytam nawet na ten temat w internecie 🙉

Mam pytanie, od jakiś 3tyg miewam co jakiś czas dziwne kurczenie w brzuchu... nie umiem tego określić, czy to jelita czy to ruchy dziecka... czy zdarza się Wam, takie uczucie skurczu, jakby na biegunkę? bez finału oczywiście 🙂 dzisiaj np od 14 leżę, bo co chwile czuje jakieś dziwne uciski... trochę ból w dole pleców, nie umiem tego określić i nie wiem czy panikować, czy tak to po prostu wygląda...
Takie coś jakby na biegunkę, co przypomina takie odczucie jak na okres... Jakoś ze dwa razy mi się zdarzyło, ale lekko i szybko minęło.

ruchy Waszych dzieci nie bywają nieprzyjemne? a jeśli tak, to jak to odczuwacie? 🧐 nie chce panikować, ale mimo wszystko siedzi mi to w głowie...

Dziewczyny, dzisiaj byłam na glukozie i się zastanawiam czy mam dobre wyniki...
Na czczo: 88,89 mg/dl
Po 1 godz.: 96,28 mg/dl
Po 2 godz.: 114,45 mg/dl.
Zastanawiam się czy to ok, bo jak koleżanka mi wysłała swoje to miała w 1 godz. wyższe a ja mam niższe niż w drugiej, ale nadal jak patrzyłam to w normie...
I jak wrazenia? Jak sie czulas w trakcie badania?

ruchy Waszych dzieci nie bywają nieprzyjemne? a jeśli tak, to jak to odczuwacie? 🧐 nie chce panikować, ale mimo wszystko siedzi mi to w głowie...
Mój to tak kopie czasem, że nieprzyjemne to mało powiedziane. Najczęściej jak się na spokojnie chcę położyć odpocząć to wtedy się uaktywnia. Kopie po żebrach, pęcherzu itd :)
Te skurcze, które opisujesz to mogą być tw skurcze przepowiadające, normalne w tym okresie ciąży, ale pewnie lepiej lekarza zapytać. Ja je czuje tak jakby coś mi brzuch uciskało i rolowało się od dołu do góry.

Mój to takbkopie czasem że nieprzyjemne to mało powiedziane. Najczęściej jak się na spokojnie chcę położyć odpocząć to wtedy się uaktywnia. Kopie po żebrach, pęcherzu itd :)
Łożysko na przedniej ścianie, więc bólu nie ma😁😁 Dziwne uczucie jest wtedy, jak kopie tak jakby do środka, w stronę kręgosłupa albo prosto w okolice pęcherza. Czasami mam godzinę ciszy i nagle bach, z całej siły, wtedy się lekko zegnę. Maluch ułożony poprzecznie i czasami mam wrażenie jakby się wyciągał, bo mam z jednej strony wybrzuszenie i uczucie za ciasnej skóry😁

reklama
Łożysko na przedniej ścianie, więc bólu nie ma😁😁 Dziwne uczucie jest wtedy, jak kopie tak jakby do środka, w stronę kręgosłupa albo prosto w okolice pęcherza. Czasami mam godzinę ciszy i nagle bach, z całej siły, wtedy się lekko zegnę. Maluch ułożony poprzecznie i czasami mam wrażenie jakby się wyciągał, bo mam z jednej strony wybrzuszenie i uczucie za ciasnej skóry😁
Wlasnie ostatnio przeglądałam we wątku twardnienia macicy i było zdjęcie właśnie z takim napinaniem po jednej stronie i dziewczyna pisała że macica twardnieje jej tylko z jednej strony.Mi właśnie często się tak robi ze mam kulkę po prawej stronie.

Do góry