reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale po co zaczynać z glukometrem, jeśli zaraz się idzie na krzywa i być może nie ma się żadnej cukrzycy? Wg mnie szkodliwe to jest pożyczanie glukometru od kogoś i sprawdzanie poziomu w ciągu dnia bo to prawdopodobnie nijak się bedzie mialo do zasad pomiarów i interpretacji przy cukrzycy ciazowej. A chęć na słodkie zaspokojona batonikiem to już kwestia osobistego wyboru i świadomości co się je - a nie dowód na cukrzycę.

A przepraszam, mój błąd - nie doczytałam, że to nie z zalecenia lekarza tylko chęć pożyczenia - zwracam honor i w takim razie przyłączam się do zdania, żeby poczekać na diagnozę i pomiarów dokonywać po konsultacji z diabetologiem.

reklama
Dokładnie! Jak nie trzeba to nie należy robić pomiarów domowych. Glukometry mocno przeklamuja wyniki, nie służą do diagnostyki cukrzycy.

Wróciłam z wakacji.. 😉 I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... 😁 Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy 😔... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę 🙈
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
W początkiem lipca mąż zaczyna remont pokoju, malowanie itp.
Wózek i fotelik już na pewno kupię w lipcu 🤭
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego

Wróciłam z wakacji.. 😉 I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... 😁 Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy 😔... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę 🙈
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
W początkiem lipca mąż zaczyna remont pokoju, malowanie itp.
Wózek i fotelik już na pewno kupię w lipcu 🤭
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego
Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.

Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.
A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.

A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
W labie pobierają glukometrem przed krzywa, żeby sprawdzić czy mogą podać glukozę (nie podają jak jest bardzo wysoki wynik).

A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.

reklama
A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.
Oszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę🙂

Do góry