reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale po co zaczynać z glukometrem, jeśli zaraz się idzie na krzywa i być może nie ma się żadnej cukrzycy? Wg mnie szkodliwe to jest pożyczanie glukometru od kogoś i sprawdzanie poziomu w ciągu dnia bo to prawdopodobnie nijak się bedzie mialo do zasad pomiarów i interpretacji przy cukrzycy ciazowej. A chęć na słodkie zaspokojona batonikiem to już kwestia osobistego wyboru i świadomości co się je - a nie dowód na cukrzycę.

A przepraszam, mój błąd - nie doczytałam, że to nie z zalecenia lekarza tylko chęć pożyczenia - zwracam honor i w takim razie przyłączam się do zdania, żeby poczekać na diagnozę i pomiarów dokonywać po konsultacji z diabetologiem.

reklama
Dokładnie! Jak nie trzeba to nie należy robić pomiarów domowych. Glukometry mocno przeklamuja wyniki, nie służą do diagnostyki cukrzycy.

Wróciłam z wakacji.. 😉 I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... 😁 Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy 😔... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę 🙈
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
W początkiem lipca mąż zaczyna remont pokoju, malowanie itp.
Wózek i fotelik już na pewno kupię w lipcu 🤭
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego

Wróciłam z wakacji.. 😉 I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... 😁 Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy 😔... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę 🙈
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
W początkiem lipca mąż zaczyna remont pokoju, malowanie itp.
Wózek i fotelik już na pewno kupię w lipcu 🤭
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego
Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.

Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.
A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.

A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
W labie pobierają glukometrem przed krzywa, żeby sprawdzić czy mogą podać glukozę (nie podają jak jest bardzo wysoki wynik).

A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.

reklama
A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.
Oszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę🙂

Do góry