reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
u mnie rozmiar 56 śpiochów był dobry przez jakiś tydzień/ półtora. Dopoki nie zaczął prostować nóg Syn 4100, 59cm długi.
dokładnie. Ja na krzywej miałam z glukometru na czczo 93 a po 2h 113(glukometr przychodni bo mój z poprzedniej ciąży to w ogóle
Po
Godzinie pokazał
189 🙈🙈, a wyniki cukru z żyły byly 80/167/98.
Różnica diametralna, niepotrzebnie
Się tylko pare dni stresowałam zanim odebrałam wyniki bo byłam pewna ze mam cukrzyce 🙈 a najlepsze ze mierzyli mi tył glukometrem krwią z żyły wiec już w ogóle 🙈
Glukometr ma tolerancje błędu po jedzeniu do 15/20 procent a to jest baaaardzo dużo ….

Nie stresuj się tak bardzo 😘😘😘 mi tez tak mówili
W zeszłej ciąży a skończyło się dwudniowym wywoływaniem bo miałam cukrzyce i urodziłam idealnie w dzień terminu🙈🙈🙈
mi pobierali
Przed i po 2h zanim mnie do domu wypuściła🙈🙈🙈
tak, w każdym semestrze sprawdzają bo to bardzo ważne wiedzieć kiedy się zaraziło w razie czego…
To w takim razie w 3 trymestrze tez będą to robić?

I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?
u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).

reklama
Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wody
Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.

@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.

Do góry