reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja na słońce wychodzę ale nie opalać się, z dwójką dzieciaków nie da się w takie ciepło siedzieć cały czas w cieniu 😂 nadal biorę witaminę D w tym tygodniu będę ponowi je badać poziom bo dostałam skierowanie od diabetolog 😊 poprzednie było delikatnie poniżej normy...

reklama
no co Ty z tą jedyną ciężarna, mam nadzieję że jednak dziewczyny grzecznie łykają witaminy a w nich 2000 jm. Ja suplementuje 4000, przed następna wizyta będę robić badania.
Też będę teraz robić🙂 Ale przykładowo rok temu po dwóch lipcowych tygodniach na gruzińskim słońcu mialam niedobór, więc i tym razem cudów się nie spodziewam🙂🙂

O nie Ola Ty schizolcu :) nie stresuj się już, oficjalny zakaz 🙂
Musiałaby ta kupa leżeć dzień na słońcu, a Ty po pomaczaniu palca w kupie musiałabyś go oblizac 😂
No ja taka głupia jestem 😂 moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam 🤦🏼‍♀️ A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży 🙄

My już dzisiaj po wizycie, mała bardzo ruchliwa 😅 już ma 784 gramy (24+6) i generalnie wszystko bardzo dobrze, super się rozwija. Uwielbiam chodzić na te wizyty, mogłabym tam być co trzeci dzień, żeby wiedzieć że na pewno wszystko jest w porządku 😂

No ja taka głupia jestem 😂 moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam 🤦🏼‍♀️ A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży 🙄
Za denerwowanie ciężarnej zjedzą ją myszy 😋

Ciąża w lecie jak na razie wydaje mi się fantastyczna. Szczególnie gdy staram się trzymać diety z niskiem indeksem glikemicznym. Właśnie zjadłam trochę boskich czereśni a na swoją kolejkę czeka zielony groszek ☺ pycha

Odpuść sobie trochę. Z dzieckiem będziesz mieć podobne obawy co chwilę, a będziesz mniej wyspana, gorzej odżywiona i mniej zrelaksowana. Masz 3 mkesiące na naukę odpuszczania. Jak coś załapałaś, to wyleczysz i tyle🙂

Hej dziewczyny, ja juz po wizycie. Oczywiscie jak zwykle nie bylo sie czym stresowac. Wszystko jest super, fasolka wazy 400g i potwierdzilo sie juz, ze to na pewno dziewczynka😍 Jestem przeszczesliwa❤️
Zakrywala sie wstydziocha😁

Załączniki

• 3AFFB975-1655-4268-A4C7-EA84287A5C8E.jpeg
    3AFFB975-1655-4268-A4C7-EA84287A5C8E.jpeg
    101,2 KB · Wyświetleń: 59
Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g :) dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej 😅
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca ;) tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano :p Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo ;)

reklama
Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g :) dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej 😅
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca ;) tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano :p Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo ;)
A który to tydzień ciąży ?ja jestem ciekawa jak moje krwinki się mają bo szalały ostatnio na wynikach.

Do góry