reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

O nie Ola Ty schizolcu :) nie stresuj się już, oficjalny zakaz 🙂
Musiałaby ta kupa leżeć dzień na słońcu, a Ty po pomaczaniu palca w kupie musiałabyś go oblizac 😂
No ja taka głupia jestem 😂 moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam 🤦🏼‍♀️ A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży 🙄

reklama
My już dzisiaj po wizycie, mała bardzo ruchliwa 😅 już ma 784 gramy (24+6) i generalnie wszystko bardzo dobrze, super się rozwija. Uwielbiam chodzić na te wizyty, mogłabym tam być co trzeci dzień, żeby wiedzieć że na pewno wszystko jest w porządku 😂

No ja taka głupia jestem 😂 moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam 🤦🏼‍♀️ A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży 🙄
Za denerwowanie ciężarnej zjedzą ją myszy 😋

Ciąża w lecie jak na razie wydaje mi się fantastyczna. Szczególnie gdy staram się trzymać diety z niskiem indeksem glikemicznym. Właśnie zjadłam trochę boskich czereśni a na swoją kolejkę czeka zielony groszek ☺ pycha

Odpuść sobie trochę. Z dzieckiem będziesz mieć podobne obawy co chwilę, a będziesz mniej wyspana, gorzej odżywiona i mniej zrelaksowana. Masz 3 mkesiące na naukę odpuszczania. Jak coś załapałaś, to wyleczysz i tyle🙂

Hej dziewczyny, ja juz po wizycie. Oczywiscie jak zwykle nie bylo sie czym stresowac. Wszystko jest super, fasolka wazy 400g i potwierdzilo sie juz, ze to na pewno dziewczynka😍 Jestem przeszczesliwa❤️
Zakrywala sie wstydziocha😁

Załączniki

• 3AFFB975-1655-4268-A4C7-EA84287A5C8E.jpeg
    3AFFB975-1655-4268-A4C7-EA84287A5C8E.jpeg
    101,2 KB · Wyświetleń: 63
Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g :) dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej 😅
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca ;) tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano :p Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo ;)

Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g :) dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej 😅
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca ;) tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano :p Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo ;)
A który to tydzień ciąży ?ja jestem ciekawa jak moje krwinki się mają bo szalały ostatnio na wynikach.

reklama
Do góry