Ja na słońce wychodzę ale nie opalać się, z dwójką dzieciaków nie da się w takie ciepło siedzieć cały czas w cieniu nadal biorę witaminę D w tym tygodniu będę ponowi je badać poziom bo dostałam skierowanie od diabetolog poprzednie było delikatnie poniżej normy...
reklama
crainte
Fanka BB :)
Też będę teraz robić Ale przykładowo rok temu po dwóch lipcowych tygodniach na gruzińskim słońcu mialam niedobór, więc i tym razem cudów się nie spodziewamno co Ty z tą jedyną ciężarna, mam nadzieję że jednak dziewczyny grzecznie łykają witaminy a w nich 2000 jm. Ja suplementuje 4000, przed następna wizyta będę robić badania.
Olafasola1990
No ja taka głupia jestem moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciążyO nie Ola Ty schizolcu nie stresuj się już, oficjalny zakaz
Musiałaby ta kupa leżeć dzień na słońcu, a Ty po pomaczaniu palca w kupie musiałabyś go oblizac
My już dzisiaj po wizycie, mała bardzo ruchliwa już ma 784 gramy (24+6) i generalnie wszystko bardzo dobrze, super się rozwija. Uwielbiam chodzić na te wizyty, mogłabym tam być co trzeci dzień, żeby wiedzieć że na pewno wszystko jest w porządku
Za denerwowanie ciężarnej zjedzą ją myszyNo ja taka głupia jestem moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży
crainte
Odpuść sobie trochę. Z dzieckiem będziesz mieć podobne obawy co chwilę, a będziesz mniej wyspana, gorzej odżywiona i mniej zrelaksowana. Masz 3 mkesiące na naukę odpuszczania. Jak coś załapałaś, to wyleczysz i tyleNo ja taka głupia jestem moja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży
kociamama.
Moderator
Hej dziewczyny, ja juz po wizycie. Oczywiscie jak zwykle nie bylo sie czym stresowac. Wszystko jest super, fasolka wazy 400g i potwierdzilo sie juz, ze to na pewno dziewczynka Jestem przeszczesliwa
Zakrywala sie wstydziocha
Zakrywala sie wstydziocha
Załączniki
olala25
Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońca tzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo
reklama
A który to tydzień ciąży ?ja jestem ciekawa jak moje krwinki się mają bo szalały ostatnio na wynikach.Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 g dostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej