reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

no ja nie mam zamiaru leżeć na leżaku czy w stroju i się opalać, ale w ogrodzie w półcieniu jak najbardziej 🙂 brzuch zasłaniać i żeby ogólnie mi super gorąco mi nie było... ale uwielbiam być opalona, więc... a co do kondycji skóry mam tak samo @kociamama. wierzę w zbawienne działanie słońca.

reklama
Ja w pierwszej ciąży jak dostałam krwawienia w 18 tygodniu to też nie wypisali leków. Byłam wtedy na IP, zbadali, powiedzieli, że nic się nie dzieje i na tym etapie bez sensu jest coś brać. Obeszło się bez. To tak żeby Cię trochę wesprzeć

Ja i bez słońca mam w ciąży plamy barwnikowe, więc smaruje się filtrem, ale nie unikam wychodzenia ja dwór, lubię słoneczna pogodę i wysoka temperaturę, już 4 raz jestem w wysokiej ciąży latem. Jak dla mnie najgorsze w terminie na październik jest to co będzie po porodzie - jesień i zima to nie moja bajka. Aktualnej pilnuje picia i elektrolitów.

Pierwsza ciąże miałam zima wiosna, a teraz tylko słyszę o bosche całe lato będziesz chodzić w ten uplał..
I ja ciągle to słyszę, aż mi się odechciewa rozmawiać z ludźmi. Ale ja mówię, że dobrze być w ciąży latem, bo dziecko "złapie" trochę wit D :) i w sukienkach można chodzić, w sandałach, nie kupuję na razie żadnej kurtki ciążowej (w obecnych już się nie zapnę). Ja nienawidzę ubierać się w te wszystkie rzeczy zimą, cieszę się, z tego, jak wyszło, może wrzesień też będzie w miarę ciepły.

A co opalania, to ja i tak zawsze byłam ostrożna z tym. Zawsze kapelusz. Leżenie plackiem godzinami to nie moja bajka, ale chwilę można posiedzieć, żeby złapać słońca, można spacerować. Używam filtra na twarz, bo boję się przebarwień, i tak mam już te potrądzikowe. Ale na ciało to tylko jak wiem, że dużo czasu spędzę na słońcu.

A ja mam problem z głowy, bo słońca nie lubię :D I jestem chyba jedyną ciężarną co latem będzie suplementować wit,D... A gdzieś przeczytałam fajne słowa o opalaniu się w ciąży, że "Jak już coś osłaniasz to najpierw głowę!"

U mnie dłuższe przebywanie na słońcu zawsze kończyło się poparzeniem (mam bardzo jasną karnacje), więc teraz mega uważam. Chodź w sobotę pojechałam z mężem nad jezioro (on łowił ryby) a ja niby caly czas w cieniu a i tak mnie słoneczko lekko już zarumieniło 🤭

A ja mam problem z głowy, bo słońca nie lubię :D I jestem chyba jedyną ciężarną co latem będzie suplementować wit,D... A gdzieś przeczytałam fajne słowa o opalaniu się w ciąży, że "Jak już coś osłaniasz to najpierw głowę!"
Nie Ty jedyna 😉 też nie lubię słonca i zawsze się chowam, a w ciąży to w ogóle mi duszno to na słońce nie będę wychodzić

reklama
no co Ty z tą jedyną ciężarna, mam nadzieję że jednak dziewczyny grzecznie łykają witaminy a w nich 2000 jm. Ja suplementuje 4000, przed następna wizyta będę robić badania.

Do góry