reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Cholerka a ja zmierzyłam sama sobie cukier i 97 na czczo, 122 godzine po jedzeniu. Aż się boję tej krzywej. A i tak już dietę w miarę podobną do cukrzycowej stosuje. Chociaż ostatnio kaszel mnie męczył więc piłam syropy z cebuli i z sosny. Może za dużo tego cukru z nich. 26 maja mialam wynik z laboratorium 74 na czczo, chyba zmienia się to w tej ciąży jak w kalejdoskopie. Myślałam, że mi cukrzyca nie grozi a tu przyszedl 24 tydzień i proszę.

Myślę, że może chodzić o brak doszkalania się lekarzy... Ja już tutaj pisałam, że specjalnie, z pewnych powodów, szukałam gin, która jest na bieżąco ze wszystkimi nowinkami.
Koleżanka rodziła dwa lata temu chodziła prywatnie i na NFZ do tej samej doktor,która jednocześnie i była ordynatorem szpitala i też o szczepieniu nic nie wspominała, a doszkala się napewno, bo nie jest starym ginekologiem.Ja zaś zapomniałam swojego giną spytać ,a rodzinny to pisałam że jest anty na szczepienie w ciąży, zobaczymy co powie gin.
Im masz więcej kasy tym masz więcej informacji od lekarza,zawsze tak było jest i będzie.

Cholerka a ja zmierzyłam sama sobie cukier i 97 na czczo, 122 godzine po jedzeniu. Aż się boję tej krzywej. A i tak już dietę w miarę podobną do cukrzycowej stosuje. Chociaż ostatnio kaszel mnie męczył więc piłam syropy z cebuli i z sosny. Może za dużo tego cukru z nich. 26 maja mialam wynik z laboratorium 74 na czczo, chyba zmienia się to w tej ciąży jak w kalejdoskopie. Myślałam, że mi cukrzyca nie grozi a tu przyszedl 24 tydzień i proszę.
mi się bardzo różniły wyniki glukometry i wyniki z żyły głównej. Mało tego pobierali mi krew do glukometru z żyły głównej i i tak glukometr pokazał 93, wynik z krwi 80. Po dwóch h wynik z glukometru 113, z mojego glukometru 149!, z krwi 95 🙈🙈🙈. Najlepiej weź ja krzywa stój glukomeyr i sprawdzaj sobie wyniki jak będą Ci pobierać krew to będziesz wiedziała czy masz dobrze z kalibrowany glukometr 🙈

Ja krzywa cukrowa idę robić w tym tygodniu… trochę się obawiam, ale nie picia a tego pobierania krwi… dla mnie to jakaś katorga.

Ps. Czy jak się duzo chodzi, spaceruje, coś się kuca to mogą bolec pachwiny i tu w tym miejscu gdzie jest łono? Podbrzusze nie boli, wszystko jest Ok. Ale przy przewracaniu na łożku w Nocy chociażby czułam te pachwiny i wlasnie to łono, tu w tum miejscu gdzie rosną nam włoski 🤷🏼‍♀️ Myślicie ze to nic złego tylko się rozciąga wszystko? Bo objawy skracania szyjki są chyba inne? Martwie się bo wyjechaliśmy do siebie nad jezioro, tu prowadzę intensywne dni i tak pobolewa
Ja mam tak samo i pytałam i to ostatnio lekarza. Mówił, że to normalne w ciąży. Szczególnie czuje pachwiny właśnie w nocy przy obracaniu i jak wstaje po nocy z łóżka. Idę wtedy jak robót :p

Ja pytałam ginekologa o to szczepienie.. Ogólnie powiedział że jeśli chce to mi przepisze ten preparat na trzy choroby, ale odebrałam go w ten sposób że nie namawia mnie w żaden sposób... Przypadków zachorowania ponoć jest bardzo niewiele... 1 przypadek na 2 lata (tak mi powiedział ale ile w tym prawdy 🤷‍♀️).. Lekarz raczej jest na bieżąco jeden z lepszych w mieście w którym mieszkam. Po tej rozmowie czuje się trochę skołowana czy się szczepić czy nie... Bo odczułam że raczej nie zaleca, chodź tego nie powiedział mi wprost

reklama
Do góry