reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Jak wagi waszych dzieci ? Ja w sobotę będę mieć 23tyg a młody już ma 620g, pierwsza urodziłam z normalną waga 3650 i długa 56cm identycznie jak mamusia miała wymiary , ciekawe jak teraz będzie 🤔
Ja miałam w 20+1 wagę 410, powiedział że będzie duży chłopak. Teraz idę na powtórkę. To będzie akurat 24+0, zobaczymy ile będzie ważył😀 aż się boję

reklama
u mnie od jakiegoś tygodnia meeeega się rusza, aż jestem zdziwiona, że jest taka silna 😅 wszyscy mówia, że przy chodzeniu dziecko się uspokaja, a moja wtedy tak się pręży, że muszę przystawać.... ale czasem jest tak że kilka godzin nie rusza się wcale i wtedy też mi się lampka zapala. Myślę, że to całkiem normalne, a im bardziej zwracasz na to uwagę i się na tym skupiasz to gorzej... a że okoliczności są jakie są to się nakrecasz pewnie.
co do Twojej ureaplasmy to miałaś wymaz z pochwy czy cewki? ja z pochwy miałam przed ciąża i posiewy były ujemne, ale że mam ciągle erytrocyty (tylko) w moczu to nefrolog podsunął żeby zrobić wymaz z cewki i dzisiaj go miałam........... bez komentarza co za uczucie paskudne... i też czekam na wyniki, chociaż jeśli posiewy z pochwy były ujemne to raczej małe prawdopodobieństwo że będą w cewce siedziały 🙊
No strasznie się nakrecilam, cała noc z nerwów nie spalam:/ ale tak mnie właśnie skopał że dziś będę spać spokojnie :p wymaz był z kanalu szyjki, i też było mega nieprzyjemnie...to nawet nie chce myśleć jak by było z cewki 🙈
To trzymam kciuki żeby wyniki były ujemne!✊

Tak :) niestety na szkolę rodzenia nie udało mi się tam zapisać, a Tobie?
Tez tak planuję;) Mi się udało, ale bardzo ciężko było. Nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonu. Na czerwiec-lipiec przez to się nie dostałam, ale na sierpien-wrzesien (po wielokrotnych mailach w maju) się udało:)
Podobno bardzo dużo chętnych jest na tą szkołę

Tez tak planuję;) Mi się udało, ale bardzo ciężko było. Nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonu. Na czerwiec-lipiec przez to się nie dostałam, ale na sierpien-wrzesien (po wielokrotnych mailach w maju) się udało:)
A to mi na sierpień wrzesień też zaproponowali, jak się na czerwiec lipiec nie udało, ale stwierdziłam, że we wrześniu to juz nie będę miała na to siły heh. Zapisałam się do Centrum zdrowia w Piasecznie, też akurat jedna z prowadzących pracuje na porodówce w świętej Annie i spoko jest.

reklama
U nas z koleji mniej ciężarnych widocznie ,bo koleżanka chciała się zapisać i powiedzieli jej że jest za mało chętnych i nie będą robić szkoły rodzenia 🤔

Do góry